-

Spelarbetyg efter IFK Göteborg - IFK Norrköping (1-3): Bolltapp gång på gång
Motgångarna radar upp sig när Blåvitt kryper allt närmare nedflyttning efter ännu ett poängtapp.

Efter en rad tuffa resultat var det dags att vända trenden mot ett trevande Norrköping, och vände gjorde den, kryss blev till förlust istället. Efter en slarvig första halvlek var det tydligt att det skulle krävas mycket för att nå ens ett kryss i dagens match och trots ett kanonmål av Paka var det aldrig riktigt nära. Här kommer dagen spelarbetyg från matchen.

Giannis Anestis – 4

En av få spelare som verkar bry sig idag och gör vad han kan för att få igång laget. Chanslös på alla tre målen och räddar oss ett antal gånger.

Alexander Jallow – 4
Utgår från höger i första halvlek och är delaktig i de flesta av dom fåtal chanser vi skapar. Driver på bra, utmanar offensivt och värderar sina lägen bättre och bättre, ibland vågar han även bryta in i plan och gå på avslut själv. Andra halvlek flyttas han över till vänsterback när Wernersson byts ut, har lite svårare att komma till sin rätt där men gör ändå en helt okej insats och ger 100% matchen igenom.

André Calisir – 3
Första halvlek är han relativt osynlig då hans backkollega drar de flesta blickarna, en okej insats där han löser det han skall men inte mycket mer än så. I andra halvlek havererar det rejält och han gör ett flertal felpassningar som är svåra att läsa ens från TV soffan.

Jakob Johansson – 2
Man måste ifrågasätta Jakobs plats i backlinjen nu, det här går inte längre. Det är uppenbart för oss alla att han inte klarar av mittbacksrollen, vilket är fullt förståeligt då det inte är hans plats. Om det är fysiken som tryter så är det rimligare att byta in honom och ge han en ärlig plats på mittfältet för det här gynnar ingen just nu. Två svaga insatser som leder till mål och en straffsituation som han kommer undan på ren tur. Poya måste ta sitt ansvar och flytta på Jakob.

Victor Wernersson (Ut 61’) – 3
Slarvig insats av Wernersson som för en gångs skull inte kan skuldsättas för målen. Framåt skapar han ett fåtal chanser men framförallt bränner han ett riktigt bra läge när han kommer fri i straffområdet, slarvigt.

August Erlingmark – 3
Relativt osynlig i första halvlek och blir utspelad av Norrköpings starka mittfält. Tar lite mer plats i andra när laget går för reducering men skärpan finns inte riktigt där, om det är på grund av trötthet låter jag vara osagt men det hade inte förvånat.

Alhassan Yusuf – 5
Man lider med Yusuf som fortsätter kämpa på match efter match utan att laget når ett bra resultat. Vi vet Hasses kvaliteér vid det här laget men något som stod ut lite extra idag var hans bidrag offensivt där han tog för sig lite mer. Fick till ett par bra passningar och gick även på ett par offensiva räder själv.

Tobias Sana  – 1
För att vara rättvis tar vi upp det positiva först, snygg assist. Nu när det är överstökat är det dags att belysa den totalt klappusla match som Sana står för idag. Bolltapp gång på gång och i det absolut sämsta lägena man kan tänka sig när laget ställer om offensivt, oerfaret. Stannar konstant upp omställningar för att dutta med bollen och sedan spela hemåt, meningslöst. Lyckas snacka till sig ett kort när han står och gnäller på domaren för att matchen inte går hans väg, barnsligt. Förväntar mig en välförtjänt plats på bänken nästa match.

Patrik Karlsson Lagemyr – 3
Först och främst måste vi ta upp målet som är briljant, det är inget lätt avslut Paka får till där och han gör det fenomenalt. Andra halvlek var helt klart ett lyft för Paka som inte fick något att stämma första 45 men vid det laget var han så pass slutkörd att han inte kunde nå hela vägen. Tyvärr hamnar han i ingenmansland när laget väljer att spela inlägg och det är trist att se när han tydligt visar sin kvalité vid 2-1 målet.

Sargon Abraham (Ut 61’) – 2
Inte många rätt för Sargon idag som tar fel belsut mest hela tiden. Passningarna kommer inte när dom ska och när han väljer att gå för eget avslut är det oftast för sent. Det fallerande offensiva spelet skall dock inte läggas enbart i hans knä då det är ett antal spelare idag som helt enkelt inte skapar några högprocentiga chanser.

Alexander Farnerud (In 61’) – 4
Kommer in med en härlig energi och driver på laget att gå för en utjämning. Stör Norrköping i sin roll mittemellan motståndarnas backlinje och mittfält och lyckas sno åt sig ett par fina chanser som tyvärr inte utnyttjas till fullo.

Christian Kouakou (In 61’) – 3
Har inte särskilt mycket boll så det blir svårt att bedöma hans insats i sin helhet men tycker han hittar bättre ytor än sin forwardskollega. Får ett fint läge till vänster i straffområdet efter en bra bolltouch men blir lite ställd och går inte på mål som han med största sannolikhet borde ha gjort.

Hosam Aiesh (Ut 61’) – 3
Kladdar med bollen och skapar väldigt lite men det ser ju i alla fall snyggt ut. Har otroligt svårt för inlägg trots sin roll som högerytter men vägrar ändå att bryta in i banan och gå på skott. Finns ett par bra kombinationer med Jallow men det är framförallt hans kollega som gör grovjobbet i dom situationerna.