Lagbanner
Gamla Ullevi, 2022-08-28 15:00

IFK Göteborg - Sirius
2 - 0

Spelarbetyg efter IFK Göteborg – IK Sirius (2–0)
Som så många gånger förr var det Marcus Berg som var tungan på vågen och sköt hem tre sköna poäng till Kamratgården

Spelarbetyg efter IFK Göteborg – IK Sirius (2–0)

Seger, Berg målskytt igen, familjefest på läktarna och debutanter som fick göra avtryck - ja det var mycket man kunde glädja sig över som Blåvittsupporter igår. Här följer spelarbetygen efter den övertygande segern hemma mot IK Sirius

Betygsskalan
1 – Usel
2 – Dålig
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Landslagsklass

Warner Hahn – 4

Har en förhållandevis lugn dag på jobbet. Gör ett par fina och avgörande räddningar som har betydelse för matchens utfall. Återigen vass med fötterna och startar många lovande anfall med sina precisa utsparkar.

Emil Salomonsson – 5 (ut 88’)
Efter Jallows sorti var det äntligen dags för publikfavoriten Emil Salomonsson att vara en del av en blåvit startelva igen. Gör en väldigt fin insats och visar att verkligen kommer vara att räkna med under återstoden av säsongen. Får även kröna insatsen med en assist till Marcus Bergs andra mål.

Calle Johansson – 5
Är precis den murbräcka och försvarsgeneral som vi alla vill se. Går dit rejält i duellerna och är som alltid en titan i luftrummet. Känns som att han nu har en större trygghet i sitt spel efter intåget i elvan av sin unga mittbackskollega.

Johan Bångsbo – 6
Ja hur ska man kunna komma på fler superlativ egentligen. Sammetslen med fötterna, klok i beslutsfattandet, smart och skicklig i duellspelet och lugnet för en hel backlinje. Killen är alltså 19 år gammal och har redan nu ingett en dimension som på sätt vis sätter hela lagets välmående spel för tillfället. Keps av!

Oscar Wendt – 5
Fortsätter på inslagen väg och är mer och mer stabil. Läser spelet bra och har hittat rätt i positionsspelet, vilket kompenserar för att hans snabbhet inte alltid längre går att matcha mot motståndarna. Med rutin och klokhet löser han många situationer och är stark i närkampsspelet.

Hussein Carneil – 4 (ut 90’)
Som vanligt står han för en bra insats och är många gånger nyckeln som dyrkar upp fina ytor för lagets offensiva spel. Trixar och trollar utan att få fram lika mycket slutprodukt i matchen mot Sirius, men är som alltid en fröjd att se hans bollberöring och självförtroende på planen.

Gustav Svensson – 5
Gör det jobb som inte syns och som är av vikt och värde för att de offensiva pjäserna ska kunna skina som de gör. Frågan är om det någonsin kommer att skapas någon mer fotbollsspelare av typen Gustav Svensson igen? Troligtvis inte. Det är alltid en behållning när han närmar sig motståndarmålet med bollen i sin ägo och ett unisont Gamla Ullevi ropar ”SKJUUUUT!”. Snart sitter nog bollen i nät från Svensson ska ni se.

Abundance Salaou – 5 (ut 71’)
Från provspelare i våras, till debut från start i slutet av augusti. Det är en imponerande resa och han står också för en imponerande debutmatch. Dynamisk i sitt rörelsemönster, där han inte är rädd för att be om att få bollen i trängda lägen. Vårdad i sitt passningsspel och är även oftare rätt än fel i sitt positionsspel. Slår en magnifik passning till 1–0-målet och det känns som att vi kan ha en riktig guldklimp bland oss om han fortsätter på inslagen väg.

Eman Markovic – 4 (ut 71’)
Gör mycket bra och kommer ofta till lägena där det hettar till planen, dock utan att det riktiga bettet finns där ännu. Lite obeslutsam i de avgörande lägena men nyttig i spelet med sin tydlighet i löpningarna och öppnar på så vis upp ytor för sina medspelere. Tålamod är en dygd, men personligen tror jag att det är något han kommer få och att vi snart även kommer få se en islossning vad gäller poängproduktionen.

Marcus Berg – 6
Från att med Berg-mått-mätt, inte helt varit i nivå under de senaste matcherna visade han återigen prov på att han är allsvenskans utan konkurrens bästa forward. Fina små touch som öppnar ytor, bra i target-spelet och minst sagt vass i avslutslägena. Första målet är det hög klass på och det andra är ett klassiskt målskyttsmål, där han läser situationen perfekt och kommer före närmaste försvarare och kan stöta in bollen i mål. Det är alltid en ynnest att se Marcus Berg spela fotboll, men än mer när han spelar på den nivån som i mötet med Sirius.

Gustaf Norlin – 5
Springer och springer och är jobbig för motståndarna under samtliga minuter av matchen. Även om bollberöringen och spelförståelsen ibland blir lidande, gör han ett stort jobb som man aldrig får ta ifrån honom. Kommer även till ett par bra lägen där en högre kvalitet i avslut eller passning lika gärna kan bli till mål. Ska var nöjd över sin insats.

Avbytare

Sebastian Eriksson – 4 (in 71’)
Han knappt springa ut på planen innan första älskvärda bryt var ett faktum. Bidrar med energi och hjälper till att stänga ner matchen på ett förträffligt sätt. Drog iväg i en fartfylld (nåja) löpduell mot sista Sirius-back vid ett tillfälle till publikens stora förtjusning.

Hosam Aiesh – 4 (in 71’)
Kommer in i ett skede av matchen där ytorna öppnats upp som passar hans spelstil. Utan att sätta något större avtryck kändes han trots allt som ett hot när han hade bollen i sin ägo.

Alai Ghasem (in 88’)Spelade för kort tid för att betygsättas
Tim Van Assema (in 90’) Spelade för kort tid för att betygsättas

 

Andreas Astegren@astegren2022-08-29 14:43:29
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg