Lagbanner
Spelarbetyg efter IFK Göteborg - IK Sirius (2 - 2): "Ett drömmål framåt och ett mardrömsförsvar bakåt."
Marek Hamsiks halvvolley i krysset utlöste stort jubel bland de blåvita på planen och på läktarna.

Spelarbetyg efter IFK Göteborg - IK Sirius (2 - 2): "Ett drömmål framåt och ett mardrömsförsvar bakåt."

IFK Göteborg lyckades inte avancera i tabellen trots gynnsamma utfall i övriga matcher, utan fastnade trots Marek Hamsiks drömmål i ett oavgjort resultat mot ett IK Sirius som gång på gång kom igenom både på kanter och i mitten.

Betygsskalan
7 - Landslagsklass
6 - Mycket bra
5 - Bra
4 - Godkänd
3 - Underkänd
2 - Dålig
1 - Usel

Giannis Anestis - 4

Står för en horribel felpass som gav Sirius öppet läge, men räddar skottet från nära håll och en hel del andra skott vilket räddar upp betyget.

Alexander Jallow - 4

Jallow gör helt okej ifrån sig idag och är med bra i anfallet från sin starka högerbacksposition. Värdefull offensivt med överlappningar och inlägg, men kan vara något stabilare när Sirius några gånger kommer runt på hans kant.

Mattias Bjärsmyr - 2

I den matchbild som uppstår framgår tyvärr hur stabbig Bjärsmyr blir i vissa situationer. På Sirius första mål är han inte bara ett utan två steg efter i sidledsförflyttningen, och tyvärr verkar kommunikationen med Tolinsson svag vid 2-2. Däremellan får Sirius ett antal farliga lägen som mittlåset inte riktigt lyckas kontrollera.

Jesper Tolinsson - 3

Tolinssons gubbe gör 2-2, då Tolinsson kommer på mellanhand när han lämnats ensam med både en inlöpande Siriusspelare på främre ytan och den stekhete Kouakou som givetvis gör sitt andra mål. Överlag hackade samspelet i mittlåset, och försvaret borde varit starkare matchen igenom.

Sebastian Eriksson (ut 51’) - 4

Tillförordnade vänsterbacken Sebastian Eriksson gör ett habilt jobb som vänsterback och pressas till skillnad från tidigare matcher inte så hårt. Gör det han ska och kommer stundtals med bra i offensiven. Gick ut skadad tidigt i andra.

Alhassan Yusuf - 4

Hasse blandar och ger idag, och där bollerövringarna och brytningarna är många är tyvärr misstagen om än färre ändå nog så allvarliga. Spelar för det mesta smart och offervilligt, men kommer ett par gånger på mellanhand med Hamsik och släpper helt igenom framåtlöpande Siriusmittfältare med boll, vilket ledde till ett par helt onödiga Siriuschanser. Samspelet på mitten kan bli bättre.

Marek Hamsik - 5

Gör ett av de vackraste målen som skådats på Ullevi, och står för perfekta, Laudrupskt precisa pastejer gång efter annan. Samtidigt som han är väldigt viktig offensivt är han också del av ett centralt mittfält där Sirius gång på gång löper rätt igenom till och med där Blåvitt har numerärt överläge. Betyget är förtjänat, men försvarsbristerna oroar.

Kevin Yakob (ut 87’) - 5

Blåvitts klart bäste spelare första halvlek och skapar i princip 1-0 på helt egen hand. Mattades i andra, men skapar alltid rörelse och fart runt sig med sitt både smarta och själuppoffrande spel.

Simon Thern (ut 71’) - 3

Thern är med och syns ibland, men gör så alltför sällan och skapar inte tillräckligt mycket rörelse för godkänt. Är del av ett numerärt överlägset men spelmässigt underlägset centralt mittfält.

Tobias Sana - 3

Tobias Sana försöker, och när han får bollen i offensiven är det sällan han helt gör bort sig, men lyckas inte bli riktigt aktiv och styra matchen som han brukar och lyckas inte tillräckligt för att motivera sin fria roll i anfallet idag.

Kolbeinn Sigthorsson - 4

Hade betyget endast satts på fysisk insats hade Kolbeinn tagit hem höga poäng varje gång, men denna match får hans slit inte lika mycket betalt som tidigare matcher. Klart godkänd, men hade behövt få starkare utdelning för ett högre betyg idag.
 
Yahya Kalley (in ’51) - 5

Kalley kommer in med energi, löpvillighet, framåtanda och en attityd där han inte tar någon skit från Sirius. Tar de löpningar och tacklingar som behövs, utan pardon. Stark prestation som borde motivera en plats från start nästa match.

Gustav Norlin (in 71’) och Pontus Wernbloom (in 87’) spelade för kort tid för att betygssättas.


 

John Fhager2021-05-17 21:08:09
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg