Lagbanner
Gamla Ullevi, 2022-07-17 15:00

IFK Göteborg - Mjällby
1 - 1

Spelarbetyg efter IFK Göteborg – Mjällby AIF (1–1): ”En X-faktor-spelare”

Spelarbetyg efter IFK Göteborg – Mjällby AIF (1–1): ”En X-faktor-spelare”

Söndagens match mot Mjällby AIF slutade 1–1 och för fjärde gången den här säsongen tappar IFK Göteborg en ledning i halvtid på hemmaplan till poängförlust. Här kommer spelarbetygen efter matchen.

Betygsskalan
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel
 
Warner Hahn – 4
Hade inte överdrivet mycket att göra, men ändå hyfsat stabil i luftrummet och bra med fötterna. Borde han gjort det bättre vid Mjällbys kvittering? Kanske, men det stora problemet är att Ivan Kricak får vinna nickduellen från första början.
 
Alexander Jallow – 5
Fortsätter att hitta ett bra samarbete med Hosam Aiesh på högerkanten. Detta visade sig inte minst vid ledningsmålet, då Jallow hade letat sig in i straffområdet. Inget direkt att anmärka på i defensiven, där han vinner ett par viktiga dueller.
 
Mattias Bjärsmyr – 3
Inte den bästa matchen för den ofta stabile Bjärsmyr. Förlorade en hel del dueller, både på marken och i luften. Den mest kostsamma av dessa resulterade också i mål, då Kricak nickade in 1–1. I övrigt hyfsat stabil i positions- och passningsspel, så blir inte sämre än en 3:a.
 
Calle Johansson – 5
Överglänste sin mittbackskollega den här matchen. Calle agerade resolut och nickade bort det i stort sett allt som kom i hans väg. Ser gärna fler offensiva initiativ med boll, även om han nog hämmas lite i det spelet av att spela till vänster.


 
Oscar Wendt – 4
Ett steg i rätt riktning för Wendt efter den svaga insatsen mot Hammarby. Dagens lagkapten stod för några fina offensiva utflykter i första halvlek och vann ett par dueller. Mattas mot slutet och hade då ingen stor inverkan på spelet.

Gustav Svensson – 4
Med Blåvitt tillbaka på hemmagräs hoppades man att Gustav Svensson, den kanske mest utpräglade grässpelaren i laget, skulle hitta tillbaka till sin vanligtvis höga nivå. Tyvärr blev inte riktigt så. Hade svårt att komma in i press, förlorade en del dueller och slarvade i passningsspelet. Växte in i matchen och blev bättre i andra halvlek, då han fick en mer utpräglat defensiv roll bakom Simon Thern och Sebastian Eriksson. Svag 4:a.

Simon Thern – 3
Inledde matchen som en mer defensiv mittfältare, men bytte efter en halvtimma plats med Eriksson och tog en mer offensiv roll. Oavsett position på mittfältet hade Thern svårt att få något vettigt uträttat under matchen. Slet som alltid hårt och sprang mycket, men förlorade också en hel del dueller.


 
Sebastian Eriksson (ut 63) – 3
Äntligen tillbaka från start efter tio långa månader! Det värmde extra att höra hans namn läsas upp inför avspark. Fick något oväntat chansen som offensiv mittfältare, men hade svårt att hitta in i spelet. Fick en mer tillbakadragen roll efter hand, vilket passar honom lite bättre. Hade stundtals problem med passningsspelet och det syntes att matchtempot inte är där än. Men som sagt – fint att Blåvitts #7 är tillbaka igen!
 
Hosam Aiesh – 5
Väldigt företagsam och lägger ner ett hårt arbete i både riktningar. Bra samarbete med Jallow under hela matchen, och bidrog med en assist när han hittade fram till sin kollega på högerkanten efter en fin individuell prestation. Man hade önskat lite bättre beslutsfattande från Hosams sida vid vissa situationer.
 
Kevin Yakob (ut 85) – 4
Fick inledningsvis chansen som central anfallare i Marcus Bergs frånvaro. Fick ofta agera felvänd target i anfallsspelet, vilket inte passar honom överdrivet bra. När han droppade ner och fick bollen lyckades han ändå med en del aktioner, men överlag rätt osynlig. Något bättre när han fick spela som offensiv mittfältare under slutet av matchen.
 
Gustaf Norlin (ut 85) – 3
Ganska osynlig genom hela matchen. Som alltid tillryggalade han många löpmeter och kämpade hårt, men hade svårt att skapa några konkreta lägen från sin vänsterkant. Inte heller som anfallare i slutet av matchen lyckades han påverka matchbilden. Verkade sakna att spela bredvid Berg på topp.

Hussein Carneil (in 63) – 4
Kom in på vänsterkanten med stor energi. Ville alltid ha bollen och utmana sina motståndarförsvarare. Det stenhårda skottet i ribban med fel(!) fot, som föranleds av att han läckert vänder bort ett par Mjällby-spelare, förtjänar ett bättre öde. En kandidat till årets mål om den går in. Carneil är en X-faktor-spelare som förtjänar mer speltid framöver.

Linus Carlstrand och Erik Sorga (in 85) för kort tid för att betygsättas.

Mattias Wiklund2022-07-20 11:12:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg