Lagbanner

-

Spelarbetyg efter IFK Göteborg - Mjällby AIF (2-2) ” I slutändan är det vi som rånar Mjällby”
Bjärsmyr nickar in sitt första mål för IFK Göteborg efter återkomsten.

Spelarbetyg efter IFK Göteborg - Mjällby AIF (2-2) ” I slutändan är det vi som rånar Mjällby”

Efter vändningen mot Varberg var det ett Blåvitt med förnyat hopp som mötte ett formsvagt Mjällby som ännu inte gjort ett mål i årets Allsvenska, men det märktes inte idag. I slutändan är det vi som rånar Mjällby på två poäng när Sargon Abraham nickar in avgörande målet i matchens sista sekvens.

Betygskalan
 
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel

 
 
Giannis Anestis – 2
Ovanligt svag insats av Anestis idag som inte bara står för en märklig felpass utan även släpper en del andrabollar som han borde ha tagit. Känns lite skakad efter det tidiga målet och kommer aldrig riktigt in i matchen. Hotas inte särskilt mycket i slutskedet av matchen men överlag svagast på plan idag.

Nzuzi Toko – 4
En ganska intetsägande match från Toko som har svårt att ta tillvara på den yta han får på högerkanten. Kliver in som mittback när Bjärsmyr byts ut och gör en bättre insats där, kanske något att tänka på. Holm som ersätter på högerbacken skapar direkt mer framåt, notera Poya. 
 
Jesper Tolinsson – 3
Tuff match för Tolinsson som gör en godkänd första halvlek där han är den bättre av de två mittbackarna. I andra halvlek blir det lite slarvigare och tillsammans med Wernersson bjuder han på 2-1 målet efter han hamnar i ingemansland. Tufft betyg för en debutspelare så ta det inte för hårt, bara en svag markering att det finns saker att jobba på. 

Mattias Bjärsmyr – 4
Underkänd förstahalvlek vilket Bjärs själv erkänner i halvtidsintervjun, känns dock överlag relativt bolltrygg och kommer in i spelet under matchens gång. En ganska stark andra halvlek där han inte gör några större misstag och står för ett turligt mål efter en frispark i stolpen av Sana. Kan inte belastas för 2-1 till någon större grad. 
 
Victor Wernersson (Ut 75’) – 4
Trots ett grovt misstag vid 2-1 målet får Victor godkänt idag, framförallt för hans aktiva jobb längs högerkanten där han utmanar gång på gång. Det finns möjlighet att utnyttja den uppmärksamhet som Hosam drar till sig och det gäller att Wernersson utvärderar dessa chanser bättre.
 
Alhassan Yusuf – 5
Det kanske höjer lite ögonbryn när en spelare får en 5:a efter 2-2 mot Mjällby men Yusuf gör en felfri match idag och kombinerar bra med Sana för att länka ihop vårt kantspel. Lite passiv utanför boxen där han flera gånger hade chansen att gå på avslut. Värt att notera att 14 av 14 långbollar från Yusuf idag gick till rätt adress, extremt nyttigt när vi spelar så pass brett som vi gör. 

Tobias Sana  – 5
Även Sana får en 5:a idag efter en stark insats där han ofta droppar djupare för att hämta boll och sätta igång anfallsspelet. Väldigt nyttig med passningsspelet utanför box där han kröner matchen med en assist. Trots den svaga poängskörden i matchen så gör våra mittfältare en stark insats, så var ligger problemet?

Sargon Abraham – 3
Jag kan inte riktigt med att ge Sargon godkänt idag trots det avgörande målet, det är helt enkelt för ineffektivt över 90 minuter. Om det var Poyas beslut att låta Sargon vandra in framför straffområdet gång på gång så spelade det Mjällbyförsvaret rakt i händerna. Tyvärr är Abraham för lätt att läsa idag då han oftast väljer att ignorera sin ytterback och istället gå rakt på mål, dock är detta inte bara Sargons fel då Toko sällan gör sig spelbar högre upp i plan. Kombinerar bättre med Holm och tillsammans skapar dom ett par farliga chanser i slutet av matchen. 

Hosam Aiesh – 3
Står för bollvinsten som leder till 2-2 målet men överlag är det en svag match från Hosam som trots sitt dribblande inte riktigt är vän med bollen. Inläggen går sällan till rätt adress och allt för blir det fel beslut i sista tredjedelen som leder till bolltapp. Känns även ofokuserad och blåses av för offside fyra gånger under matchen.

Patrik Karlsson Lagemyr – 3
Trots en lysande insats mot Varberg så var Paka absolut den svagaste anfallsspelaren idag. I sin roll som offensiv mittfältare framför straffområdet är det hans jobb att lägg skott på mål eller fördela boll till våra kantspelare, idag gjorde han ingetdera. Med många man bakom bollen vid de flesta tillfällen var det en tuff uppgift för Paka att lirka upp defensiven och komma till chanser och det är möjligt att han hade gjort mer nytta på kanten idag. 

Alexander Farnerud – 3
Faller in i Söder rollen men gör det bättre än Robin har gjort det de senaste matcherna. Lyckas komma till skott två gånger i matchen men lyckas aldrig riktigt hota. Fungerar någorlunda som en bollfördelare men mot ett lågt stående Mjällby krävs en mer definierad anfallsspelare vilket inte riktig är rollen Alexander tar idag, antagligen var det dock inte hans eget beslut. 

Alexander Jallow (In 75’) – 4
Kommer in för att överbelasta högerkanten som flera gånger genom matchen har utgjort ett hot. Trots att målet kommer från just högerkanten är det svårt att göra det till Jallows förtjänst. Överlag gör han en acceptabel match där han inte släpper till för mycket och har ett par farliga kombinationer med Hosam. Hade kunnat ta ännu mer ansvar i anfallsspelet men det är förståeligt att han tvekar när det är hans första inhopp i Allsvenskan i år. 

Emil Holm spelade för kort tid för att betygsättas men gör överlag ett starkt inhopp. 

Christoffer Krull@Krull19042020-06-22 21:30:45
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg