Lagbanner
Spelarbetyg efter IFK Göteborg – Sirius (2-0) ”Kröner en prickfri insats med två mål”
Sebastian Eriksson har en hög kravbild på både sig själv och sina medspelare.

Spelarbetyg efter IFK Göteborg – Sirius (2-0) ”Kröner en prickfri insats med två mål”

Med kontraktet säkrat behöver Blåvitt bara fokusera på att avsluta snyggt, och gör just det när Mattias Bjärsmyr av alla får göra två mål i segern mot Sirius

Betygskalan
 
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel



Giannis Anestis – 5
Har inte mycket att göra i första halvlek men står för en riktigt fin räddning i slutsekunderna av första. Räddar några halvfarligheter i andra halvlek men har överlag inte jättemycket att göra.

Alexander Jallow – 5
Fortsätter agera väldigt tryggt i defensiven samtidigt som han är företagsam i det offensiva spelet. Precis som vi vant oss vid att se honom. Får gå ut på vänsterkanten i slutet och gör ett lika bra jobb där. Har annars ofta tappat lite när han tvingats ut på vänsterkanten, men inte idag.

Mattias Bjärsmyr – 6
Bjärsmyr gör mål för andra matchen i rad. Visar tydligt varför många håller honom som Blåvitts bästa mittback i år. Kröner en fläckfri insats med att även göra 2-0.

Jesper Tolinsson – 5
Precis som vi vande oss vid att se honom i våras så spelar Jesper med ett lugn som nästan är oförskämt för en mittback i hans ålder. Krånglar inte till det utan gör det som behövs utan krusiduller. Vågar ta för sig i spelet. Inte lika aktiv i kommunikationen. Hade en och annan situation där han nog hade kunnat få med sig en frispark om han bara hade ropat efter den.

Sebastian Eriksson – 5
Tar för sig på sin kant, spelar lugnt och kommunicerar bra och tydligt med laget. Står för en kravbild, både på sig själv och andra, som man saknat stundtals under årets säsong. Är vissa situationer där ’Seb’ gör jobbet bra nog, men ändå lyser av frustration över att det inte gjordes så bra som möjligt, vilket är något jag upplever som väldigt positivt. Går in som mittback på slutet och gör även det bra. 

Sargon Abraham – 5
Det ser ut som om målen i de två senaste matcherna har höjt självförtroendet lite hos Sargon som vågar sig på lite mer igen. Går inte alltid hem i första halvlek, men gör som vanligt en stor arbetsinsats.

Pontus Wernbloom – 5
Blandar och ger lite. Står för några riktigt fina bollar från mittfältet och bidrar med tyngd som Blåvitt saknat, men står samtidigt för en tackling tidigt i matchen som hade kunnat vara rött. Det är andra matchen i rad som Pontus drar på sig ett orange kort tidigt i matchen. Det ser inte ut att hämma honom så mycket, men det känns ändock ganska onödigt. Tar stort ansvar i spelet annars och det känns som om han

Alhassan Yusuf – 5
Är ofta överallt på plan, jobbar väldigt hårt och har fin teknik. Rent fotbollsmässigt så är frågan om inte han är bäst i Blåvitt. Ett problem, som kanske blir tydligare på plats, är kommunikationen. Det känns som om ’Hasse’ inte alltid är helt med på vad medspelarna vill att han ska göra. Hade ett vasst skott i andra som förtjänade ett bättre öde än det fick.

Emil Holm – 5
Ser riktigt fin ut på vänsterkanten och visar prov på väldigt fin teknik till och från. Springer outtröttligt på sin kant. Ställer till en del oreda på sin kant för motståndarna men får inte göra mål idag igen.

Tobias Sana – 5
Är väldigt aktiv i spelet och känslan är att tränarstaben hittat en roll som funkar bra för Sana som vara riktigt bra på slutet för Blåvitt. Fortsätter jobba hårt för laget även om han gets en friare roll i det offensiva spelet.

Robin Söder – 4
Får starta för första gången sedan den långa skadefrånvaron och ser bra ut inledningsvis men mattas ut allt eftersom matchen. Får inte till helt och hållet idag, men visar ändå att han är på väg tillbaka efter sin långa skada.

Alexander Farnerud – 4
Kommer in på topp och gör som vanligt mycket jobb i bakgrunden, där han jobbar hårt i att störa motståndarnas uppspel. Vass när han ges utrymme och motståndarnas respekt för honom ger medspelare större utrymme.

Kristopher Da Graca – 4
Kommer in och får spela högerback, vilket inte är en position vi är vana vid att se ’KDG’ i. Har inte riktigt det drivet i steget som normalt sett krävs av en modern ytterback, men sannolikt byttes han in för att säkra bakåt snarare än att bidra framåt.

August Erlingmark – 4
Kommer in på mitten när Blåvitt ska stänga matchen. Sirius gör inga mål så man kan ju inte kritisera insatsen, men syntes inte så mycket mer av honom än så idag.

Isak Dahlqvist och Rasmus Wikström spelade för lite för att betygsättas.

 

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2020-12-06 16:30:31
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg