Lagbanner
Referat från presskonferensen efter IFK Göteborg - Sirius (2-0) ”Vill lyfta Mattias som Forward”
Mattias Bjärsmyr firar mål och är pratglad på presskonferensen efter matchen.

Referat från presskonferensen efter IFK Göteborg - Sirius (2-0) ”Vill lyfta Mattias som Forward”

Blåvitt avslutar säsongen med 2-0 på Gamla Ullevi mot Sirius. På grund av Coronareglerna kan media inte göra spelarintervjuer i den mixade zonen så istället rapporteras från presskonferensen där tränare och två spelare ställer upp.

På Blåvitts presskonferense är det Roland Nilsson, Mattias Bjärsmyr och Pontus Wernbloom som ställer upp, och med den ganska skojfriske Pontus tillsammans med polaren Mattias bjuder presskonferensen på en del skratt framför den samlade presskåren.

Visste att de skulle möta ett bollskickligt lag idag. Det har blivit ett signum för Sirius i år att de är ett lag som spelar mycket, passar mycket har rörlighet. Tycker ändå att Blåvitt började matchen bra och får ett grepp om Sirius. Man gör 1-0 målet men blir lite nöjda i sättet man jobbar på. Slog av lite och blev individuella i prestationerna vilket genast gjorde att Sirius fick komma in och börja spela sitt spel som de inte fick i början av matchen. Då fick Blåvitt börja jobba men hade ett snack i paus och tog sig tillbaka till ruta ett och jobba för varandra hela vägen. Gör det bra i andra. Har en tung period. När vi får 2-0 målet blev det ganska bra.

Gjorde taktiska byten när de blev ännu mer offensiva och gick ner på fembackslinje för att få bättre koll på deras kantspel där de sågade sig igenom. Avslutar matchen väldigt bra. Så det blir tre härliga poäng idag också som vi avslutar med.

Roland fick frågan om vad han tycker om sin tvåmålsskytt.
Roland svarar att de hade en avslutsövning igår på KG då ville man lyfta fram Mattias som Forward. Bjärsmyr fliker in att ”Framför allt så gjorde jag ju årets snyggaste mål på Kamratgården”. Pontus Wernbloom kontrar med att han inte gjorde två mål på Kamratgården igår. Det var det målet och inte mycket mer.
Roland fortsätter att det var jättekul för Mattias som gjorde en bra match.

Bjärsmyr får frågan om ifall han är överraskad över att det är hans målmässigt bästa säsong i Allsvenskan, och svarar både ja och nej.

Det här året har ju laget faktiskt siktat på honom. När Rogne var här t ex så var han två meter lång och då är det klart att man siktar på honom och inte ’Bjärs’. Det är kul att göra mål, men ’Bjärs’ bryr sig inte om ifall det är han som gör mål eller inte så länge Blåvitt vinner.

Men målgester kan du?

Ja, det är väl en vanlig målgest eller?
Pontus Wernbloom fliker in igen att ’Bjärs’ är trettioelva år gammal också.
’Bjärs’ kontrar att det är ju Ronaldo också.  
Bjärs fortsätter med att han ville bjuda på den.

Kvällens mål innebär att Bjärs blir tvåa i den interna skytteligan. Vad säger det?
Ett mål efter ettan.
’Bjärs’ svarar att hade det blivit en straff hade han tagit den. Men egentligen säger det väl inte så mycket om ’Bjärs’ som det säger om lagets problem i övrigt.

Frågan går till Pontus om hur hans första tid i Blåvitt har varit.
Den har varit upp och ner, men han går in med en bra känsla inför nästa säsong i alla fall. Fick komma ner på mitten här på slutet och det kändes mer naturligt om man säger så. Nu ska han försöka hålla kroppen i trim. Det känns bra inför framtiden.

På frågan om det är skönt att säsongen är över svarar Bjärs att det trots att det varit en kort säsong ändå varit en intensiv säsong. Det var tre matcher i veckan, och i och med att man hamnade i det läget man hamnade i med pressen och så är det skönt att man avslutade så som man gjorde de 4 sista matcherna. Hade det varit i en annan, mindre klubb så hade den pressen inte varit likadan. Vi var pressade så det är skönt att vi löste det.

På frågan om ifall de kan ta med sig något från den här jobbiga säsongen nu när man ändå klarade sig svarar Bjärsmyr att det kan man väl. Man brukar ju säga att man aldrig är bättre än sin sista match så han går härifrån med sina två mål. Men ja, man får ta med sig det här. Många av spelarna kommer ju vara kvar här nästa år så det är klart det är något att bygga vidare på som lag.

Blir Bjärsmyr kvar också?
Ja kanske, vi får se. Pontus Wernbloom skojar om att han ska ut i Europa igen.

Pontus får frågan om att han i de två senaste matcherna så har tagit två… ehm… orangea kort kanske men svarar bestört: Orange?!? Nej för helvete! Det är en kontaktsport.

Frågan följs upp mer att han två matcher i rad tar gula kort tidigt och håller sig i skinnet efter det.
Ja det är lite dumt att göra så. Efter 34 år så har man fortfarande lite att lära sig där. Kom snett på det, och då får man sota för det resten av matchen. Det är dumt, men det var lugnt ändå sen efter det tycker jag.

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2020-12-06 17:50:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg