Lagbanner
Spelarbetyg efter IFK Göteborg – Utsikten (3-2) ”Borde resultera i mer”
Markovic och Hagen gör varsitt mål idag.

Spelarbetyg efter IFK Göteborg – Utsikten (3-2) ”Borde resultera i mer”

Blåvitt städar av årets första tävlingsmatch genom att slå Utsikten med 3-2 i Svenska Cupens gruppspel. Här följer spelarbetygen efter matchen.

Betygsskalan
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel

Först och främst ska sägas att det, som så ofta är lite svårt att betygsätta enskilda spelare när laget i stort inte spelar så bra, och den här matchen är ett exempel på det. Målen Blåvitt släpper in ska man inte släppa in mot ett bottenlag i Superettan. Försvaret får inte vara så virrigt där. Samtidigt så är det svårt att peka på en specifik spelare som gjorde fel. Ha det med er när ni läser betygen för framför allt backlinjen.

Pontus Dahlberg – 4
Svårt att sätta betyg egentligen då han fick utgå så tidigt. Räddar nästan målet, vilket hade varit en bragd i så fall givet hur ensam han var där, och står för några fina räddningar tidigare i matchen.

Emil Salomonsson – 5
Gör en bra insats. Jag tyckte ofta att han lämnade Utsiktens vänsterytter alldeles för fri ute på sin kant när Utsikten anföll på andra kanten, men det är inte ett misstag utan ett resultat av taktiken. Plus att Utsikten var för dåliga för att dra isär Blåvitt på det sättet. Stabil i övrigt och bidrar offensivt.

Adam Carlén – 4
Mittfältaren som ska bli tredjemittback fick starta och gör en okej insats. Det är tydligt att han är en mer resolut back i Calle Johanssons anda än en teknisk back likt Tolinsson och Bångsbo, men han visar också prov på några fina bollar han med.

Johan Bångsbo – 4
Hade en ganska anonym match. Utmärkte sig inte åt något håll egentligen mer än att hela försvaret var rätt virrigt stundtals.

Oscar Wendt – 4
Stabil när han får spela på sin kant. Tyckte han kändes stabil och fin idag.

Elias Hagen – 5
Gör mål och har skott i ribban. Det ska man inte snacka bort. Är inte lika prominent defensivt, men det är väl inte riktigt hans roll heller. Bryter dock Utsiktens uppspel några gånger och skapar fina lägen på så sätt.

Gustav Svensson – 4
Gör sitt jobb, men är inte så dominant som man kanske hade förväntat sig men Gustav är samtidigt kanske inte spelaren som förväntas kliva fram på plast mot ett Superettanlag.

Eman Markovic – 5
Gör mål och är allmänt aktiv. Skapar mycket på sin kant och hotar med både teknik och fart. Hur mycket det säger om hans fart lämnar vi osagt, men skotten var hårda och oftast välplacerade. Inläggen var tyvärr ofta av sämre kvalitet dock.

Hussein Carneil – 5
Blandar och ger. Gör mål och är en av de som försöker skapa mest offensivt, men är samtidigt den som dribblar på egen planhalva vilket leder till bolltapp och sedan även 1-1 målet. Vi får hoppas att han inte hade dribblat där mot ett bättre motstånd.

Gustaf Norlin – 4
Det är en sekvens i andra halvlek där ett inlägg går ut till inspark. Norlin kommer från en maxlöpning mot bortre stolpen. Utsikten jagar kvittering och målvakten vill sätta igång spelet snabbt. Han har även placerat bollar vid de båda stolparna för att snabbt kunna starta. Norlin som springer förbi den stolpe dit målvakten är på väg driblar iväg med bollen bakom mål. Målvakten vänder sig om och går mot andra stolpen. Norlin tar i sin tur varvet bakom målet och lägger upp den andra bollen bakom målet den med. Utsiktens målvakt vänder på huvudet några gånger och försöker förstå vart bollarna tog vägen.

En riktigt råttig aktion i det dolda (tror inte målvakten märkte det ens) men bara för det var jag sugen på att sätta 7:an på Norlin.

Annars gör Norlin det Norlin gör men jag hade nog önskat lite bättre utfall i slutet av matchen när Utsikten trycker på och ger Blåvitt flera kontringslägen. Blåvitt hade så många chanser att stänga matchen att man borde gjort det, och Norlin borde nog kunnat ha gjort ett mål idag.

Suleiman Abdullahi – 4
Det är svårt att säga att han gör något jättefel, och men precis som Norlin så har han några lägen där han borde få ut mer. Sen kan jag personligen störa mig på att han gärna går in med hela kroppen i närkamper, men har väldigt dålig balans när andra trycker på honom. Ska man ge får man nog fan se till att ta också.

Adam Benediktsson – 4
Först och främst, Adam sätts i en svår sits som får komma in i en match så som han gör. Det är klart att andremålvakter och så ska vara redo att hoppa in, men vi som var där och såg uppvärmningen kunde ju tydligt konstatera att det var en målvakt som blev väldigt uppvärmd, och två målvakter som hjälpte till att värma upp den första målvakten.

Adam var inte målvakten som blev uppvärmd.

Fick knappt några skott på sig och jag vet inte om man kan lasta honom direkt för 3-2 målet. Samtidigt så kändes han lite svajig i luftspelet (kanske för att han inte alls värmde upp det…)

Linus Carlstrand – 4
Gör ett okej inhopp. Har ett läge där han väldigt fint lyckas få en styrande fot på bollen, men Utsiktens målvakt gör en väldigt fin räddning på det skottet.

Sebastian Ohlsson – 4
Kommer in som högerback med god energi och visade att han inte vill starta på bänken igen. Spelade resolut och hamnade i ett gruff med efterslängar där jag var lite rädd att båda spelarna skulle åka ut.

Marcus Berg och Johannes Selvén spelade för kort tid för att betygsättas.
 

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2023-02-20 23:58:52
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg