Lagbanner
Gamla Ullevi, 2022-05-15 17:30

IFK Göteborg - Varbergs BoIS
1 - 1

Spelarbetyg efter IFK Göteborg – Varbergs BoIS (1–1) “Högst medioker”
Sura miner efter fem matcher utan vinst.

Spelarbetyg efter IFK Göteborg – Varbergs BoIS (1–1) “Högst medioker”

IFK Göteborgs möte mot Varberg slutade oavgjort vilket innebär femte raka utan seger. Detta efter en match som innehöll båda debuterande juniorer och inkastade smällare. Här kommer spelarbetygen från dagens match.


Betygsskalan
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel

Warner Hahn – 5 
Står för flera matchavgörande räddningar och är dominant i luftrummet. Många hörnor, inlägg och frisparkar landar i surinamesiska händer. Dessutom är han briljant med fötterna idag igen. 

Emil Salomonsson – 4 
En godkänd insats från hemvändaren men inte mer än så. Har ett par fina aktioner i den första halvleken där han och Hosam Aiesh kommer förbi längs högerkanten. Dessutom ganska stabil i defensiven. I slutminuterna missar han ett bra läge men det hindrar honom inte från att bli godkänd. 

Calle Johansson – 4
Som vi är vana att se honom, stabil i defensiven. Däremot hade han inte särskilt mycket att göra och stod inte för en spektakulär insats. 

Johan Bångsbo – 4 
Precis som sin mittbackskollega, stabil i defensiven. Han gör det han ska och kan inte lastas för några misstag. Framöver kan han bli en trygghet bakåt, han såg lugn och trygg ut med bollen. Lägg därtill att han har en fin passningsfot som visades upp vid ett flertal tillfällen. 

Alexander Jallow – 4
Jallow vikarier ute till vänster i backlinjen och löser det helt okej. I defensiven finns det inte särskilt mycket att klaga på, i slutskedet står han faktiskt för en oerhört viktig brytning. Offensivt inget spektakulärt, i första halvlek har han två avslut som han ska kunna förvalta bättre. Allt som allt en godkänd insats. 

Hosam Aiesh – 5
Matchens bästa spelare, åtminstone i hemmalaget. Aiesh är en av få som är pigga och ettriga i inledningen av matchen och belönas sedan med ett fint mål. I den andra halvleken står han för en mästerlig framspelning till Norlin som ska göra mål. Om man ska anmärka på något är det att inläggen inte alltid landar där de ska men i övrigt en bra insats. 

Simon Thern – 3 
Thern står dessvärre för en ganska blek insats idag. På tok för mycket bolltapp och inte särskilt lyckade aktioner överhuvudtaget. Det är ofta som han drar en gubbe för att sedan tappa bollen strax efter. Visserligen slår han några bra passningar men det räcker inte till för att kvittera ut ett godkänt betyg. 

Amir Al-Ammari (ut 78’) – 3 
Al-Ammari står inte för en bra insats när han äntligen får chansen från start. I Gustav Svenssons frånvaro vann IFK Göteborg oerhört få dueller och Al-Ammari är nog orsaken till det. Han är extremt svag i duellspelet och utöver det spelar bort flera passningar som orsakar kontringar emot. Det som gör att han kommer undan med en, visserligen svag, trea är ett fåtal fina aktioner framåt. Ett exempel är frisparken i första halvlek som är nära att gå direkt i mål. 

Gustaf Norlin – 3 
Egentligen gör Norlin en okej insats. Han är ett hot med sin höga press och snabbhet och tillför en del i offensiv väg. Däremot har han två grymt bra lägen där, minst, ett måste bli mål. Som offensiv spelare kan man inte bli godkänd i ett sådant scenario, framförallt inte när ens lag tappar poäng till följd av det. 

Marcus Berg – 4
Marcus Berg är Allsvenskans bästa spelare när han är som bäst. Det visar han idag, till exempel vid 1–0 målet när han elegant tar ner bollen och spelar fram Hosam Aiesh precis i steget. Dessutom bidrar han med en otrolig smartness i form av vunna frisparkar och lyckade uppspel. Som om inte det vore nog spelar han tjusigt fram Gustaf Norlin i den andra halvleken. Men där tar hyllningarna slut, han får trots allt bara en fyra i betyg. Där beror på att han många gånger inte är Allsvenskans bästa spelare utan en högst medioker sådan. Flera gånger får han bollen för långt ifrån sig och schabblar bort bra lägen. Dessutom har han ett jätteläge att göra mål i slutminuterna men skjuter över. Med Bergs mått mätt så blir det därför inte mer än ett godkänt betyg, han är alldeles för ojämn. 

Oscar Vilhelmsson (ut 67’) – 4
Ganska osynlig idag men kommer ändå undan med godkänt. Han gör inga direkta fel och ligger starkt bakom ett av Norlins jättelägen för att nämna något positivt. 

Kevin Yakob (in 67’) – 5 
Yakob kommer in med enorm frenesi och vilja att skapa någonting. Jag vet inte hur många gånger han driver upp Blåvitts anfall. Han förändrar verkligen matchbilden och är en enorm tillgång i offensiven. Han fick dessutom spela en stund på centralt mittfält och det är nog inte helt otänkbart att han, efter dagens match, går för Al-Ammari på den positionen. 

Hussein Carneil (in 78’) – 4
Kommer likt Yakob in med en vilja att skapa någonting. Hinner exempelvis med ett smart instick till Marcus Berg som borde resultera i en assist för 19-åringen. Spelar för kort tid för att hinna förändra matchbilden men står för ett klart godkänt inhopp. 

Arvid Larssonnils.arvid.larsson@gmail.comlarsson_19042022-05-15 21:50:20
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg