Lagbanner
Gamla Ullevi, 2023-07-10 19:00

IFK Göteborg - Varbergs BoIS
1 - 2

Spelarbetyg efter IFK Göteborg – Varbergs Bois (1–2)
Spelartbetyg efter IFK Göteborgs förlust mot Varberg.

Spelarbetyg efter IFK Göteborg – Varbergs Bois (1–2)

Efter en förlust i årets viktigaste match närmar sig Blåvitt Superettan med stormsteg. Det finns inte mycket som talar för att IFK Göteborg spelar allsvensk fotboll 2024 och i princip allt känns nattsvart. Här kommer spelarbetygen från dagens icke-insats.

Betygsskalan
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel

Pontus Dahlberg – 2
Får inte särskilt många skott på sig men två av dem går ändå i mål. Ingripandet vid Varbergs första mål går absolut att ifrågasätta, där ska han göra det betydligt bättre. 2–0 målet går inte att lasta Dahlberg för, men på det hela taget en insats ganska långt från det man bör kunna kräva från han som klubben valde att satsa på istället för Warner Hahn. 

Sebastian Hausner – 1
Inledningsvis pirrade det till lite när Hausner tog en fin löpning i djupled och tvingade fram Varberg till en hörna. Därefter var det inte särskilt mycket klang och jubel orsakat av den “bindgalne alfahannen", utan snarare suckar och sorg. Felpass efter felpass, för långsam och klumpig. Inte heller blev han bättre när han fick spela på sin riktiga position i slutet av matchen. Känslan är att kursen mot Superettan 2024 startade den dagen det beslutades att Calle Johansson inte skulle spela fotboll i IFK Göteborg. 

Gustav Svensson – 4
Ja, Gustav Svensson blir godkänd idag. Det gör ont i mitt blåvita hjärta att se honom springa runt på planen idag. Han försöker, han är stabil och gör det mesta rätt men det går inte när man har 10 lagkamrater som inte ens verkar vilja delta. Att han dessutom springer runt med bandage runt huvudet och krigar sista 20 minuterna gör en ändå lite gladare i allt det där sorgsna. 

Johan Bångsbo – 1
Får det inte alls att stämma idag Bångsbo, inte mycket som går hans väg. Där han främst utmärker sig är när han helt ostört håller på att styra in bollen i eget mål i slutet av den första halvleken. 

Oscar Wendt – 1
Det finns inte många sekvenser från matchen där jag kände att Oscar Wendt gjorde något bra. För dålig i passningsspelet, för dålig i försvarsspelet och för långsam i hemåtlöpningarna. Att han joggar hem i samband med en kontring på Varbergs högerkant (Oscar Wendts kant) då inser man att det inte ens finns tillräckligt med hjärta kvar från Oscar Wendt. Ungefär där tar anledningarna till att Oscar Wendt ska få bära den blåvita tröjan slut, för det är framförallt det han ska tillföra som hemvändare och vice lagkapten. 

Elias Hagen – 1
När han väl har bollen är han mycket bättre än sin närmaste mittfältskollega. Det betyder tyvärr inte att Elias Hagen gjorde det bra med bollen idag, för det gjorde han inte. Det här var Stig Torbjörnsens stjärnvärvning till IFK Göteborg. En “spelskicklig” mittfältare som går och gömmer sig i uppspelsfasen. Känslan är att han vill vara där, att han inte vill delta. Det sätter Blåvitt ganska mycket i skiten. 

Adam Carlén – 1
Han har blivit hyllade tidigare för sina insatser men idag var han inte bra. Av någon oklar anledning blev han uppspelspunkten och det blottade honom rejält. Passningarna satt inte där de skulle och hans fina duellspel resulterade istället i, vad som borde vara, en utvisning. Och för dem som inte förstod det så är Adam Carlén alltså Elias Hagens närmaste mittfältskollega. 

Lucas Kåhed – 2 (ut 84’)
Pigg och spännande idag, men inte så bra som man hoppades. Efter förra veckans inhopp mot Halmstad fick unge Kåhed idag, med all rätt, chansen från start. Han kom inte riktigt in i det helt och hållet men imponerade emellanåt. Till exempel så överglänste han en sådan som Elias Hagen, vilket kanske säger mer om Hagen än om honom men det låter jag var och en avgöra. 

Thomas Santos – 3 (ut 77’) 
Ett nyförvärv som tog chansen att visa upp sig. Förutom en läcker tunnel i den första halvleken var han kanske den som hotade mest i offensiven idag, trots att han var högerback i stora delar. 

Marcus Berg – 1 (ut 45’)
Utbytt i paus, kanske för sista gången? Det finns många som pekar på att han borde lägga skorna på hyllan redan imorgon och jag är beredd att hålla med. Det är inte värdigt Marcus Berg och hans karriär att vara en del av den här skiten. En ny anfallare behövs snabbt, för Suleiman Abdullahi verkar vara ännu en Sorga-gubbe. 

Gustaf Norlin – 1
Visserligen målskytt, men trots det en usel insats idag igen. Gustaf Norlin verkar ha nått sin högstanivå i IFK Göteborg och det var förra året. Han lyckas inte med mycket annat än att gnälla på domaren och rulla några extra varv när han trillar. Bör vara ute ur startelvan till nästa match. 

Arbnor Mucolli (in 45’) – 2
Kom in i andra halvlek och fick visa upp sin speed och sina kvicka fötter. Fick tyvärr ingen utdelning idag, men kan eventuellt bli en bra förstärkning framöver. 

Alai Ghasem och Abundance Salaou spelade för kort tid för att betygsättas.

 

Arvid Larssonnils.arvid.larsson@gmail.comlarsson_19042023-07-10 22:58:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg