Lagbanner
Finnvedsvallen, Värnamo, 2022-11-06 15:00

IFK Värnamo - IFK Göteborg
1 - 4

Spelarbetyg efter IFK Värnamo – IFK Göteborg (1–4)
Blåvitt vinner kamratmötet mot Värnamo med övertygande siffror.

Spelarbetyg efter IFK Värnamo – IFK Göteborg (1–4)

Allsvenskan 2022 är över och IFK Göteborg avslutar med flaggan i topp. En övertygande seger, i en väldigt avslagen match, mot svårslagna Värnamo på bortaplan summerar den blåvita säsongen väldigt väl. Man vet aldrig riktigt vad man får. Här kommer spelarbetygen från matchen.

Betygsskalan
7 – Världsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel

Pontus Dahlberg – 4
Har inte särskilt mycket att stå i idag och när han väl sätts på prov klarar han det bra. Målet han släpper in ska han inte lastas för, ett välplacerat avslut. 

Emil Salomonsson – 5
Visar hjärta, springer som en dåre och använder sin, numera, känsliga högerfoten. Emil gör en bra match och ligger dessutom bakom första målet i form av en välslagen hörna. Han ska ha stor eloge som ger bort bollen till Gustaf Norlin i samband med straffen i matchens slutskede. 

Calle Johansson – 4
Backlinjen har, likt Dahlberg, inte särskilt mycket att stå i. Hur som helst gör Calle en stabil match, håller tillräckligt tätt bakåt för att Blåvitt ska vinna matchen. 

Johan Bångsbo – 4
Precis samma som sin mittbackskollega. Håller tillräckligt tätt och står för en stabil och trygg insats. Han ska göra ett mål på hörna men i övrigt finns det inte särskilt mycket att anmärka på. 

Oscar Wendt – 4
Han är på planen men utmärker sig inte överhuvudtaget. Med tanke på den säsongen som Oscar Wendt nu lämnar bakom sig är det faktiskt ett sundhetstecken. Han har haft uppenbara problem med att hantera defensiven och motståndare har ofta utnyttjat svagheten på Blåvitts vänsterkant. Idag hände inte det, vilket jag tolkar som att Oscar Wendt gjorde en godkänd match. 

Hussein Carneil – 5
Efter två raka matcher på bänken märktes det att Hussein Carneil var spelsugen. Idag skapar han betydligt mer än han gjort de senaste matcherna. En dragning här, en dragning där och ett långskott som tvingar Värnamos målvakt till en bra räddning. Idag tyckte jag mig skymta den Hussein Carneil som blev så upphaussad i sensomras. Framsteg för 19-åringen! 

Gustav Svensson – 5
Utan Gustav Svensson på plan släppte man in fyra mål och med Gustav Svensson på plan släppte man bara in ett. BK Häcken är visserligen en starkare motståndare än IFK Värnamo, men faktum kvarstår. Han är oerhört viktigt för att få Blåvitts defensiv att fungera och det märktes idag. Han skapar framförallt lugn och trygghet och idag bidrar han även i offensiven. 

Sebastian Eriksson – 5
“Seb, Seb, Seb” skanderade det enorma bortaföljet när Norlin fixade straff i slutminuterna. Seb är både älskvärd och betydelsefull och idag gör han ytterligare en match som visar att han platsar i IFK Göteborg. Han är känslorna, identiteten och självbilden i en annars sargad förening. Sebastian Eriksson är allt det jag älskar med IFK Göteborg och jag hoppas av hela mitt hjärta att klubben förlänger hans kontrakt. 



Eman Markovic – 5
Det känns märkligt att Eman Markovic åker ifrån Värnamo med bara en assist i bagaget. Han är den hetaste spelaren i offensiven, det är han som skapar lägen, skjuter skott och som för matchen. Kanske är det många som vill hävda att det inte är en bra insats när en offensiv spelare inte gör mer än en assist i en fyramålsseger, men jag tycker att Eman Markovic gör en bra match idag. 

Marcus Berg – 3
Marcus Berg är en oerhört smart fotbollsspelare men han är mer än så. Idag är han däremot bara smart, och utöver det är han snarare lat och rädd än någonting annat. Stundtals glänser han med sin smartness men allt som oftast lunkar han omkring utan att riktigt gå in fullt i en enda duell. Det har såklart sina förklaringar i de skador och den kropp han besitter men det är inte hållbart i längden. Förhoppningsvis kan en lång försäsong läka hans sår så att vi kan få se ytterligare en säsong av briljans. 

Gustaf Norlin – 5 
Med hela säsongen avklarad går det inte att göra annat än att lyfta på hatten åt Gustaf Norlin. Han gör alltså tio mål och sex assist, vilket är riktigt bra för en spelare i ett mittenlag. Idag gör han två mål och en assist, där alla tre är av en hög klass. Lägg därtill att han, i den 100:e minuten, tar en maxlöpning för att undvika inspark emot sig. I en match som redan är avgjord och inte betyder någonting.

Suleiman Abdullahi (in 85’), Abundance Salaou (in 87’), Felix Eriksson (in 97’) och Alai Ghasem (in 97’) spelade alla för kort tid för att betygsättas. 
 

Arvid Larssonnils.arvid.larsson@gmail.comlarsson_19042022-11-06 22:02:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg