Lagbanner
Spelarbetyg efter IK Sirius – IFK Göteborg (0-1) ”Sana fortsätter att leverera och en spelsugen Aiesh gladde mest ”
Två av dagens främsta aktörer från dagens match, Tobias Sanas fina mål i den 67:e minuten räckte för seger mot IK Sirius.

Spelarbetyg efter IK Sirius – IFK Göteborg (0-1) ”Sana fortsätter att leverera och en spelsugen Aiesh gladde mest ”

Efter förra veckans uttåg ur Svenska Cupen reste IFK Göteborg till neutral plan i Linköping för möte med IK Sirius. Den upphaussade debuten för Marek Hamšík uteblev och utöver Hamšík så saknades även Robin Söder i den blåvita truppen. Matchen blev en totalt sett ganska lugn historia där Blåvitt kontrollerade händelserna över 90 minuter. En hållen nolla bakåt och ett fint spelmål från distans av Tobias Sana bäddade för seger.

Betygsskalan
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel

Giannis Anestis - 4
Har en väldigt lugn dag på jobbet mycket tack vare en tät backlinje framför honom. God kontroll på de ingripanden han utsattes för från bland annat Blåvitt-bekantingen Christian Kouakou. Inger en trygghet och ser fortsatt stabil ut, även om han bjöd på en till synes billig hörna vid ett tillfälle under matchen.

Calle Johansson - Spelade för kort tid för att betygsättas
Hann dra på sig ett gult kort tidigt i matchen innan han utgick skadad i den 18:e minuten.

Mattias Bjärsmyr - 5
Växer mer och mer fram som den naturliga ledaren i backlinjen och håller ihop densamma på ett mycket fint sätt. Läser spelet bra och bryter Sirius attacker gång på gång samtidigt som han är vårdad i sitt passningsspel.

Sebastian Eriksson - 4
En spelare som spelar med hela det blåvita hjärtat utanpå tröjan i varje match, idag använde han sin aggressivitet på ett bra sätt och vann många av sina dueller på ett starkt vis. Visst att positionsspelet alla gånger kanske inte är helt där det ska vara, men idag var det en bra dag för den gode herr Eriksson som tillsammans med resten av backlinjen skickligt avvärjde Siriusattackerna på ett effektivt vis.

Alexander Jallow - 4
Fortsätter att stå för bra insatser hittills under säsongen. Fyller på bra framåt när tillfälle ges och håller ihop försvarsspelet på ett bra sätt. Ytterst nära att även bli målskytt där avslutet tyvärr var i svagaste laget efter Sanas fina framspelning.

Alhassan Yusuf - 5
Idag var Hasse tillbaka med besked. Visst att det fortsatt saknas lite i passningsspelet emellanåt, men hans arbetsinsats och löpstyrka är lika imponerande varje match. Hade en liten annan position under stundom i matchen där han utgick mer från vänster på mittfältet och tog sig in till åtminstone tre klara chanser där avsluten kanske inte var de allra bästa. Men en stark insats totalt sett under dagens match.

Pontus Wernbloom - 4
Spelar 45 minuter och står totalt sett för en stabil arbetsinsats. Ser fortsatt lite trubbigt ut i spelet med boll, men tillsammans med övriga på mittfältet gör han ett bra jobb för att stänga ner Sirius offensiva försök.

Simon Thern - 5
Simon är en väldigt smart och rörlig spelare som bara blir bättre och bättre för varje insats. Är finurlig och trygg med bollen samtidigt som han läser spelet väldigt bra både med och utan boll.
Tillsammans med Sana så är han den spelare som står för det kreativa under matchen och gör det på ett bra sätt.  

Hosam Aiesh - 5
Idag var det väldigt roligt att se Aiesh på planen. Ifrån en något ovan position visade han upp ett bra driv framåt samtidigt som han skötte försvarsspelet på ett väldigt bra sätt. Hosams insats gladde mig nog allra mest idag, han såg väldigt pigg och spelsugen ut och fortsätter han på detta sätt kommer Blåvitt kunna att få stor glädje av Aiesh under säsongen.

Tobias Sana - 6
Fortsätter på inslagen väg genom att ånyo vara den bästa spelaren offensivt i Blåvitt i dagens match. Som vanligt väldigt bolltrygg och är spelaren som i stort sett är involverad i varje lyckat anfall för Blåvitt. Duktig i samspelet med Thern på mittfältet och får även krydda insatsen med ett fint mål från distans.

Kolbeinn Sigthorsson - 4
I sin första match från start så får han 45 minuter i benen och får visa fansen vad han kommer att kunna bidra med under säsongen. Stor och stark i kroppen och duktig i target-spelet, samtidigt som han lägger ner ett hårt jobb även i försvarsspelet. En bra insats där man däremot hade önskat lite mer i det offensiva spelet för att betyget skulle kunna sättas ännu högre.

Jesper Tolinsson - 2
Tolinsson kom in som ersättare för skadade Calle Johansson redan i den 18:e minuten och hade tyvärr kanske inte sitt starkaste framträdande i den blåvita dressen. Slog bort en del passningar och hade lite problem med touchen, är dock med och håller nollan och gör ett gott arbete tillsammans med övriga spelare i backlinjen.

August Erlingmark - 4
Kommer in efter paus och är rejäl i närkampsspelet. Står för en stabil insats på mittfältet och hjälper backlinjen på ett bra sätt när Sirius gjorde sina försök till kvittering.

Oscar Vilhelmsson - 3
Har ett bra läge tidigt efter inhoppet som Sirius målvakt gör en bra parad på. Syntes tyvärr inte till så mycket mer efter det, men var rörlig och löpvillig och förhoppningsvis får vi se mer av Vilhelmsson här under säsongen.

Gustaf Norlin - 4
Gör en stabil insats både defensivt och offensivt utan att glänsa något nämnvärt. Ådrog sig en smäll som kanske hämmade honom lite grann, men en fullt godkänd insats.

Kevin Yakob - 3
Syntes tyvärr inte till särskilt mycket alls under sitt inhopp, lade dock ner ett gediget jobb under de minuter han var på planen.

 

Andreas Astegren@astegren2021-03-13 19:11:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg