Lagbanner
Guldfågeln Arena, Kalmar, 2023-04-09 17:30

Kalmar FF - IFK Göteborg
2 - 0

Spelarbetyg efter Kalmar FF - IFK Göteborg (2-0) ”Helt under isen”

Spelarbetyg efter Kalmar FF - IFK Göteborg (2-0) ”Helt under isen”

Det blev ännu en förlust under påskdagen. Denna gången borta på Guldfågeln Arena i Kalmar. Alltid Blåvitt har betygsatt spelarnas insats i matchen.

Betygsskalan
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel


Pontus Dahlberg- 3 (ut 36)
Gör det helt okej fram till målet där han gör ett svagt ingripande och tvingas byta efter att ha slagit upp sin skada. Känslan är att en frisk målvakt hade räddat Skrabbs avslut, var han verkligen helt återställd?

Emil Salomonsson- 3
Löper längs högerkanten men uträttar ingenting. Inläggen fastnar på första spelare alldeles för ofta.

Sebastian Hausner- 3
För dåligt samspel med sin mittbackskollega och lämnar stora luckor mellan sig och bångsbo som Kalmar kan utnyttja. Har det tufft mot fysiska Rajovic.

Johan Bångsbo- 3
Se ovan, samspelet med Hausner är för dåligt. Sett över 90 minuter släpper man dock till ganska få målchanser sett till hemmalagets övertag i bollinnehav. Svagt ingripandd vid 2-0 målet.

Oscar Wendt- 3
Ser långsam och trög ut. Både fasta situationer och inlägg är av för låg kvalitet.

Adam Carlén- 5
Den enda ljusglimten i dagens blåvitt. Ersätter Gustav Svensson med bravur och bidrar dessutom med betydligt mer offensivt. Bäst idag (vilket i och för sig inte säger så mycket) och bör få fortsatt förtroende även när Gurra är tillbaka.

Elias Hagen- 1 (ut 63)
Stjärnvärvningen är helt under isen och är antingen osynlig eller misslyckad. Slår bort bollen som leder till Kalmars mål och håller på att ställa till det flera gånger utöver det. Kommer inte alls till rätta i nuvarande spelsystem och borde petas framöver.

Sebastian Ohlsson- 4
Fortsätter vara en av de få spelarna som håller en acceptabel nivå. Gör ingen superinsats men gör inte heller bort sig, åtminstone jämfört med resten av laget.

Gustaf Norlin- 2 (ut 63)
Misslyckad idag. Får inte speciellt mycket uträttat mer än att löpa och pressa. Tyvärr ser det bättre ut än vad det faktiskt leder till. 

Eman Markovic- 2 (ut 82)
Fortsätter vara en ”nästanspelare”. Kommer nästan till bra lägen, gör nästan mål och så vidare. Fick vara kvar på planen orimligt länge sett till vad han faktiskt uträttade. Bänken nästa?

Marcus Berg- 4
Mackan gör det han kan. Han länkar bra i uppspelen, dyker upp på rätt ytor där bollen ska komma men det hjälper inte om lagkamraterna inte spelar bollen dit.

Adam Benediktsson- 4 (in 36)
Ersätter Dahlberg på ett okej sätt. Gör några bra räddningar och får nästan hålla nollan. Spelet med fötterna lämnar fortfarande mycket att önska.

Sebastian Eriksson- 4 (in 63)
Gör ett bra inhopp och uträttar betydligt mer än Hagen. Bör starta mot Malmö, med allt det han bidrar med.

Hussein Carneil- 3 (in 63)
Gör det bättre än Norlin men inte tillräckligt för godkänt. Misslyckas mer än han lyckas. Dock bättre än Markovic på andra kanten.

Suleiman Abdullahi (in 82) spelade för kort tid för att betygsättas (men uträttade inget av värde)

Ludwig Härlin@ludwigharlin2023-04-09 20:06:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg