Spelarbetyg efter Malmö FF - IFK Göteborg (2-1): "Han står för nästan hela offensiven själv!"
Tobias Sana blev ende målskytt för IFK Göteborg med ett drömmål mot Malmö FF.

IFK Göteborg förlorar träningsmatchen mot Malmö FF med 2-1, i en paradoxal match där man leder efter en dålig första halvlek, och spelar upp sig i den andra halvleken där Malmö gör två mål och tar hem segern.

Giannis Anestis - 4
Släpper ett straffmål och ett friläge förbi sig, men gör i övrigt ett par riktigt bra räddningar. Stark fyra i betyg.

August Erlingmark - 4
Räddar kanske ett mål när han blockerar Toivonens stenhårda frispark med ansiktet, men är också orörlig och blir bortfintad i eget straffområde i upprinnelsen till straffsparken. Jämnar ut sig till ett godkänt, varken mer eller mindre.

Mattias Bjärsmyr - 4
Hänger inte riktigt med på 1-2-målet, vilket i och för sig är rätt förklarligt när anfallaren startar i offsideposition. Är med okej i övrigt men utan att briljera.

Sebastian Eriksson (ut 53) - 3
Högt och lågt, som väldigt ofta. Slår passningen till Sanas mål, men går också i flera påföljande sekvenser i första halvleken helt bort sig och lämnar vänstersidan vidöppen vilket ger Malmö ett par riktigt farliga inspel. Har otur i det att han går av banan strax innan uppryckningen i det blåvita spelet sker, och får därmed inte riktigt chansen att spela upp sig när hela övriga laget är svaga under hans tid på planen.

Hosam Aiesh (ut 70) - 4
Växlar upp och ner i nivå liksom hela laget, men håller överlag godkänd nivå. Håller genomgående jämnt skägg med Birmancevic, och även om besluten fortfarande stundtals kan bli bättre anar man också glimrande kvalitet som kan bli värdefull mot sämre lag än Malmö.

Pontus Wernbloom (utvisad 76) - 2
Drar på laget flera farliga frisparkar, en utvisning och en straff som blir en kvittering. Även om Wernbloom stundtals bidrar med bollvinster och tung fysik är misstagen idag helt och hållet oacceptabla.

Al-Hassan Yusuf - 4
Gör tillsammans med övriga laget en ganska menlös första halvlek, där Blåvitt långa stunder ligger lågt nertryckta på egen planhalva och får tampas med svepande bollar från kanterna - inte Yusufs optimala spelbild, helt enkelt. Rycker upp sig i andra och är mycket aktiv när laget vaknar till liv sista 30.

Alexander Jallow - 3
Gör en ganska blek insats. Löper ibland med i offensiven, men kommer inte riktigt till sin rätt där. Vänsterkanten blir också flera gånger en svaghet där Malmö kommer igenom i första halvlek, där Sebastian Eriksson lite för ofta lämnas utan understöd.

Simon Thern - 5
Om man skulle beskriva Blåvitts offensiv består den till inte så liten grad av  “Simon Thern får bollen, springer 20 meter framåt och slår sedan en smart passning som förhoppningsvis ger något.” Även om det inte riktigt gav utdelning den här matchen är det ändå påtagligt hur värdefull Therns rörelsemönster är för IFK Göteborg.

Tobias Sana - 5
Tobias Sana är den andra halvan av Blåvitts offensiv, och gör det genom att stundtals bidra med oväntade, öppnande passningar och sidvändningar som den trollkarl han är. Idag viftade han med trollspöet och slog in ett drömmål från 25 meter i krysset.

Oscar Vilhelmsson (ut 65) - 4
Det är svårt att vara synlig som ensam, övergiven spjutspets i ett lag som under första halvleken saknade anfallsspel och nästan inte kom över mittlinjen. Oscar visade Södersk spelintelligens med sin sidledslöpning som öppnade luckor åt Sanas skott, men fick i övrigt inte mycket möjligheter att bidra. Hade blivit farlig om taktiken medgett kvickare kontringsspel.

Inhoppare:

Jesper Tolinsson - 4
Kommer in när Blåvitt precis släppt in sitt andra mål och får jaga ett mätt Malmö, vilket ger en bättre spelbild för Göteborgskamraterna. Tolinsson visar sina fina fötter med både passningar och löpningar  framåt, även om det sistnämnda kanske är något han bör lämna åt offensivare pjäser.

(Kevin Yakob och Gustaf Norlin spelade för lite för att betygssättas).