Lagbanner
Borås Arena, 2023-07-16 15:00

Elfsborg - IFK Göteborg
1 - 1

Spelarbetyg efter matchen Elfsborg - IFK Göteborg (1-1) ”Idag kliver han av planen med en godkänd insats”

Spelarbetyg efter matchen Elfsborg - IFK Göteborg (1-1) ”Idag kliver han av planen med en godkänd insats”

Ett oavgjort resultat för IFK Göteborg mot delade serieledarna Elfsborg och en insats som var ett fall framåt för Blåvitt. Här kommer spelarbetygen från dagens match.

Startelvan: 

Pontus Dahlberg 5
Dahlbergs matcher under säsongen har framförallt präglats av svaga ingripanden och skador. Idag gör han kanske sin bästa insats under säsongen där han bland annat räddar laget under tilläggstiden med en stark reflexräddning. Dessutom skriker han rejält på domaren vid målet som senare blir bortdömt i minut 30.

Sebastian Hausner 2
Tyvärr har vi sen i vintras, när Hausner köptes in, fått se fler svaga än starka insatser från dansken. Idag är det återigen en svag insats och Elfsborg ser till att anfalla mycket på hans kant. Han slår bort mycket onödiga bollar offensivt och ser stundtals även svajig ut i defensiven. Till hans försvar är det ej hans naturliga position. 

Gustav Svensson 4 
Återigen står Gustav Svensson för en solid insats som mittback. Han utmärker sig inte men spelar enkelt när han har bollen och är stark i duellspelet. 

Johan Bångsbo 4
Sen han fick Svensson bredvid sig har han varit mer lik den spelare som förra säsongen klev in och imponerade på hela fotbollssverige. Markeringen på Per Fricks mål går att ifrågasätta men förutom det är han en stabil mittback som tillsammans med Wendt har bra ordning på vänsterkanten.

Oscar Wendt 4
Wendt har bättre ordning på sin kant än vad Hausner har och gör inte bort sig. De långa inkasten skapar faktiskt till och med lite oroligheter för Elfsborgs backlinje.

Adam Carlen 4: 
Kanske är det Varbergs matchen som fortfarande sitter kvar på näthinnan och spökar när jag ser Carlen spela. Men jag tycker att han stundtals fortfarande slarvar med bollen och ibland ej hänger med helt i Elfsborgs snabba spel genom mitten. Dock står han för ett mål och även för några starka brytningar som tar honom till ett godkänt betyg överlag. 

Abundance Salaou 3
Abbe är ganska osynlig och det förvånar mig att han inte får styra spelet mer då han vanligtvis har bäst passningsfot på det startande mittfältet. Han har dock ett bra driv med bollen när han väl har den.

Lucas Kåhed 4
Kåhed slår visserligen bort passningen som leder till Elfsborgs mål men brytningen från Lagerbielke håller hög klass och var svår att förutse. Han har ett bra driv och tar laget framåt i banan med sina löpningar med bollen. Dessutom har han några fina passningar ut mot Santos på högerkanten och arbetar även hårt i defensiven.

Thomas Santos 4
Den andra matchen för dansk-brassen och han visar återigen att han är en injektion av snabbhet och energi i blåvita anfallet. Han är inte helt lyckad i alla offensiva aktioner men samtidigt så skapar han mycket problem för Elfsborgs backlinje just med sin fart. Dessutom arbetar han hårt i defensiven hela matchen fram tills att han utgick med kramp i minut 70. 

Arbnor Mucolli 5
Efter att han fått ett halvtids inhopp mot Varberg får Mucolli idag starta matchen. Han gör en stark insats matchen igenom där han är kreativ offensivt och bland annat spelar fram till Carlens mål. Det defensiva arbetet utmärker sig nästan mest, inte bara att han jobbar hårt men han pressar även smart och lyckas med viktiga brytningar vid flera tillfällen. Går ut i minut 80. 

Marcus Berg 4
Idag gör Marcus Berg en insats som hintar om att den gamla Berg finns kvar där inne. Hans smarta löpningar skapar chanser men han saknar det sista lilla för att avsluta eller spela fram medspelarna. Visst ser han stundtals långsam och lite orörlig ut, men idag kliver han av planen med en godkänd insats. 

Avbytare:
Norlin 3 (70)
Norlin springer mycket men slarvar med bollen och bytet ger ingen direkt effekt. 

Carlstrand 4 (70) 
Kommer in och tar en rejäl löpning som leder till en nästan chans för Norlin. Efter det manar han på fansen och fortsätter att slita.

Markovic (80)
Spelade för lite för att betygsättas. 

Eriksson (93)
Spelade för lite för att betygsättas.
 

Isak Gerhardsson2023-07-16 19:22:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg