Lagbanner
Gamla Ullevi, 2023-07-23 17:30

IFK Göteborg - Halmstads BK
0 - 0

Spelarbetyg efter matchen IFK Göteborg - Halmstad BK (0-0) ”Om du är en begränsad Allsvensk spelare, med speed och löpstyrka som spetsegenskap, då får du (ursäkta franskan) fan i mig löpa lungorna ur dig också.”
Gustaf Norlin gör inga mål.

Spelarbetyg efter matchen IFK Göteborg - Halmstad BK (0-0) ”Om du är en begränsad Allsvensk spelare, med speed och löpstyrka som spetsegenskap, då får du (ursäkta franskan) fan i mig löpa lungorna ur dig också.”

Ett stillastående och långsamt IFK Göteborg skänker återigen bort poäng. I en match, där laget var tvunget att vinna, skapades det i stort sett inga målchanser. IFK Göteborg är hyggligt stabila bakåt och imponerande uddlösa framåt. Har vi hört det förut?

Betygsskalan
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel

Pontus Dahlberg - 4
Idag tar han det han ska och lite till. Gör någon halvsvettig räddning, men Halmstad skapar egentligen inte särskilt mycket farligheter.

Thomas Santos - 4
Med sin snabbhet har han möjlighet att släppa på defensiven något, han har råd att chansa lite för han hinner ändå tillbaks på rätt sida. Vilket han visar prov på ett flertal gånger idag. Gör en okej insats men behöver bli ännu mer involverad framåt.

Gustav Svensson - 5
Gustav Svensson kan gå hem med hedern i behåll.

Johan Bångsbo - 4
En nolla är en nolla. Godkänt, men inte mer.

Oscar Wendt - 3
Godkänd defensivt idag. Underkänd offensivt. Viftar man till sig bollen i straffområdet, från andra sidan plan, och får den på plösen. Då skjuter man.

Adam Carlen - 3 (ut '77)
Blandar och ger. Horribla bolltapp och felpassningar blandas med fina bollvinster och brytningar. Godkänd defensivt men alldeles för långsam och fumlig framåt. Enkla passningar MÅSTE sitta, så enklet är det.

Abundance Salaou - 3 (ut '45)
Gör det han ska, men mattas precis som hela laget av efter ca 20 minuter. Byts märkligt nog ut efter 45 minuter. Det rimliga borde ha varit att ta ut Carlen, vi behöver Abbes speed på planen snarare än Calrlens långa träben, i synnerhet mot ett extremt långsamt Halmstad. 

Lucas Kåhed - 3 (ut '68)
Åter igen är Kåhed lite för vek i närkampsspelet och blixtrar till alldeles för sällan. Höjden i grabben är uppenbar och jag ska inte på någotvis hänga Lucas för poängtappet idag eller den prekära situation föreningen har försatt sig i. Men det här är A-laget, det här är Allsvenskan, då är det inte godkänt med ett gäng sulfinter och "nästan lägen". Det krävs mer.

Gustaf Norlin - 1
Om du är en begränsad Allsvensk spelare, med speed och löpstyrka som spetsegenskap, då får du (ursäkta franskan) fan i mig löpa lungorna ur dig också. Då är det inte okej att bli stillastående. Då måste du ta varje chans du får att gå på djupet, eller åtminstone dra isär motståndar laget. Annars har du inget på planen att göra. 

Marcus Berg - 1
Kapten Berg såg rörligare ut och mer delaktig i spelet än tidigare. Och såg jag inte helt fel så tog han till och med en djupledslöpning idag (hallelulja!) Men noll mål och noll farliga chanser är ingenting annat än uselt sett till förutsättningarna idag.

Arbnor Mucolli - 2
Inte sämre än någon annan, men en offensiv spelare som inte producerar är helt enkelt inte godkänd.

Avbytare:
Hagen 3 ('45)
Pendlar mellan en 2:a och en 3:a. Kommer in i matchen i halvtid och försöker att sätta medspelarna i lägen med hjälp av sina instick. Det lyckas ibland, men lika ofta tappar han bollen på grund av att det går för långsamt. Om det beror på Hagens brister som fotbollsspelare eller medspelarnas brist på rörelse låter jag vara osagt. Det är förmodligen en kombination. Oavsett vad så måste han sluta vara rädd om sina egna fötter. Vi har inte råd med några primadonnor på planen.

Ohlsson 4 ('68) 
Glädjande att se Ohlsson på planen igen. Det är en spelare vi verkligen kommer att nehöva i höst. Har ett skott som borde ha resulterat i mål, men ribban hindrade Ohlsson från en drömcomback. Borde kanske ha varit lite mer kylig i skottögonblicket, men vid det här laget är jag glad bara någon vågar skjuta på mål. 

Carlstrand ('77)
Spelade för lite (och återigen på fel plats) för att betygsättas. 

Johhny B2023-07-23 20:42:08

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg