Lagbanner

-

Spelarbetyg efter Mjällby AIF - IFK Göteborg (1-1): Ännu en bortkastad match
Trots ett snyggt lagmål slutade matchen mot Mjällby 1-1.

Spelarbetyg efter Mjällby AIF - IFK Göteborg (1-1): Ännu en bortkastad match

Ja vad ska man säga, det är månader sedan Blåvitt senast tog en vinst i Allsvenskan och många gånger känns det som vi spelar samma match om och om igen. Efter en stark inledning där laget väljer att spela lite mer direkt än vanligt och matar konstant bollen in i boxen tar Blåvitt ledningen efter mål av Paka. Tyvärr var det samma Paka som i andra halvlek gav bort en enkel straff som Mjällby reducerar på. Här är betygen efter ännu en kryssmatch.

Betygskalan
 
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel

 
 
Giannis Anestis – 4
Som vanligt är Anestis stabil och gör det han skall, ingen jätteinsats på straffen idag tyvärr men utöver det inget att anmärka på. 

Alexander Jallow – 5
Utmanar bra offensivt i första men lite vårdslös i försvarsspelet och drar på sig ett onödigt gult kort. Skarpa inlägg och snabba beslut gör att högerkanten alltid känns som ett hot framåt. Behöver jobba lite på sitt huvudspel, har ett par chanser att nicka ner bollen till offensiv spelare men missar. Bidrar offensivt matchen igenom och är en av de bättre spelarna på plan. 
 
André Calisir – 5
Stabil insats av André som samarbetar fint med mittfältet för att vinna boll högt upp i plan och ställa om snabbt. Spelar relativt riskfritt och Mjällby har väldigt få lägen i första halvlek att skapa något farligt. Har någon sekvens i andra halvlek där han lever lite farligt men överlag är han solid även här och spelar med mycket självförtroende. 

Kristopher da Graca – 6
Väldigt bra första halvlek från Da Graca som knappt sätter en fot fel. Stabil i sina bollvinster där han enkelt kliver upp och snor åt sig bollen och fördelar vidare. Spelar med ett helt annat självförtroende idag och fintar lätt bort offensiva spelare och ställer sig själv fri. Spelar igenom andra halvlek på samma sätt och det är trist att ett misstag från offensiv spelare skall leda till mål, bäst på plan idag. 

Victor Wernersson (In 10’) – 5
Sista matchen i Blåvitt för Victor som får hoppa in tidigt när Eriksson drar på sig en skada. Bidrar offensivt med ett par fina inlägg där han slår dom ganska lågt och tidigt vilket verkar störa Mjällbys backlinje en hel del. Får ett halvt friläge när Sana lobbar bollen till honom i straffområdet men han hinner inte får till ett avslut. Jobbar matchen ut längs vänsterkanten utan mycket understöd och gör det väldigt bra, framförallt tar han jobbet defensivt på ett annat sätt och kväver ett par kontringsförsök. 

Jakob Johansson (Ut 78’) – 4
Kul att se Jakob på sin rätta position på mittfältet och gör en stark insats i första halvlek, framförallt i uppspelsfasen där han får till ett par giftiga passningar bakom backlinjen. I andra halvlek mattas han av lite och det är inte samma intensitet i spelet. Ett tidigare byte vore på sin plats. 
 
Alhassan Yusuf – 3
Ovanligt svag match från Yusuf idag som inte alls hittar rätt varken i passningar eller brytningar. Hamnar ofta i fel position och blir ospelbar. Kändes inte riktigt bekväm med spelet i första halvlek när Blåvitt spelar lite mer direkt in mot straffområdet, något att träna på. 

Tobias Sana – 2
Det är ingen jättematch av Tobias som kladdar rejält med bollen och håller upp anfallsspelet alldeles för mycket. Bränner ett jätteläge en mot en med målvakten och inte mycket senare bränner han även en straff som kunde ha avgjort matchen. Det bör vara dags att bänka Sana efter ett par mindre lyckade insatser nu.  

August Erlingmark – 3
Inleder matchen som en offensiv mittfältare men gör inget större avtryck förutom ett par kombinationer framför straffområdet. Får en målchans ganska tidigt i matchen men avslutet är svagt och målvakten löser det utan problem. I andra halvlek faller han tillbaka mer och försöker rensa upp andrabollar framför backlinjen vilket gör att han har svårt att bidra framåt.

Patrik Karlsson Lagemyr (Ut 82’) – 3
Trist för Paka som annars gör en stark match där han får mycket mer tid med bollen än tidigare matcher och får till ett snyggt mål när Wernbloom släpper bollen. Men det som väger över idag är straffen som är ett rejält misstag av en spelare som absolut skall veta bättre. Efter detta hittar Paka inte riktigt tillbaka in i matchen och bör nog bli utbytt tidigare. 

Pontus Wernbloom – 4
Riktigt bra första halvlek där Pontus gång på gång lurar med sig försvararspelare och skapar ytor åt sina anfallskollegor. Suverän insats vid 1-0 målet där han väntar tills sista sekund med att släppa bollen till Paka som blir helt fri och enkelt kan sätta bollen i mål. Inte lika synlig i andra halvlek, framförallt för att Blåvitt verkar ändra inställning och inte går lika direkt som tidigare. 

Sebastian Eriksson, Alexander Farnerud och Sargon Abraham spelade för kort tid för att betygsättas.

Christoffer Krull@Krull19042020-08-30 16:53:12
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg