Lagbanner
Strandvallen, 2022-09-05 19:00

Mjällby - IFK Göteborg
1 - 4

Spelarbetyg efter Mjällby AIF – IFK Göteborg (1–4)
Blåvitt tar andra raka segern efter att ha kört över Mjällby med 4–1.

Spelarbetyg efter Mjällby AIF – IFK Göteborg (1–4)

IFK Göteborg fortsätter att städa av motstånd efter motstånd, idag var det Mjällbys tur att bli avklädda. Efter tre mål i den första halvleken spelades matchen av och slutresultat skrevs till 4?1. Andra raka segern är ett faktum och Blåvitt klättrar i tabellen. Här kommer spelarbetygen från matchen.

Betygsskalan
1 – Usel
2 – Dålig
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Landslagsklass

Warner Hahn – 5
Succémålvakten fortsätter att leverera. Hahn står för ett par fina räddningar i den första halvleken, utan honom hade man nog inte gått in i paus med en hållen nolla. I den andra halvleken är han ganska rastlös och man kan inte heller lasta honom för baklängesmålet. En bra match av Warner Hahn. 

Emil Salomonsson – 6
Emil fortsätter att gå från klarhet till klarhet sedan comebacken i startelvan. Idag kröner han en väldigt fin insats, såväl offensivt som defensivt, med ett vackert mål. Han börjar likna den spelaren som han var när han lämnade IFK Göteborg och det är en helt fantastisk fotbollsspelare.



Mattias Bjärsmyr – 4
Kommer in istället för Calle Johansson som blev sjuk på matchdag och gör det han ska. Det är tydligt att han inte är lika stark i luften som Johansson, men Bjärsmyr gör absolut ingen dålig match. Han tillskrivs dessutom en assist efter att ha nickat fram bollen till Johan Bångsbo. 

Johan Bångsbo – 6
Johan Bångsbo fortsätter inte att leverera, han fortsätter att briljera. Förutom att han är lugn med bollen och brytningssäker som få gör han mål på volley. IFK Göteborgs 19-årige mittback gör mål på volley. Det är fortfarande en ynnest att se Johan Bångsbo spela fotboll och jag råder alla blåvittsupportrar att njuta så länge det varar. 

Oscar Wendt – 5
Idag kändes Oscar Wendt trygg med bollen, säker i positionsspelet och bra i duellspelet. Det har nog inte undgått någon att han lyft sig rejält senaste tiden. Han gör återigen en bra match och det är tydligt att Oscar Wendt är i bra form. Äntligen har han hittat rätt! 

Abundance Salaou – 4 (ut 65’)
Abundance var inte lika briljant idag som i senaste matchen. Däremot gör han en klart godkänd match men tyvärr inte mer än så. Det brister lite i beslutsfattandet och han står för ett par enkla bolltapp. Utöver det visar han att han är en skicklig passningsspelare. 

Gustav Svensson – 5
Gustav Svensson gör ingen svindlande bra insats men är där han ska vara och gör det han ska på ett bra sätt. Det är en enorm trygghet för IFK Göteborg att ha en så skicklig spelare som Gustav Svensson på innermittfältet. Han stoppar Mjällby ett flertal gånger tack vare sitt duellspel. 

Hussein Carneil – 5 (ut 86’) 
En annan 19-åring som fortsätter att briljera är Hussein Carneil. Han tar för sig och idag är det inte helt rättvist att han går från matchen utan assist eller mål. Det mesta av Blåvitts anfallsspel går via honom och han är ett ständigt hot för Mjällbys backlinje. Det är bara det sista momentet han saknar. Han är inte den där självklara målskytten eller framspelaren (än), men gör likväl en bra match. 

Eman Markovic – 5 (ut 65’) 
Markovic är involverad i två av Blåvitts mål och gör i övrigt en bra match. Han bidrar till offensiven genom smarta passningar och aktioner. Förmodligen är det bara en tidsfråga innan han gör sitt första allsvenska mål i Blåvitt-tröjan. Idag får han dessutom lite utdelning för sitt arbete i och med den fina framspelningen till Emil Salomonssons mål. 

Marcus Berg – 5 
Marcus Berg är alltid en bärande spelare för IFK Göteborg, så även idag. Framförallt ska det lyftas fram att han är den viktigaste kuggen i ett oerhört lyckat presspel (som hela laget ska ha beröm för) under den första halvleken. Blåvitt vinner boll högt upp på Mjällbys planhalva flera gånger och det beror inte bara på att de gulklädda fattar dåliga beslut. Marcus Berg gör dessutom en (och en halv?) assist och kan åka hem till Göteborg efter en väl genomförd match från hans sida. 

Gustaf Norlin – 5 (ut 86’) 
Även om Norlin inte utmärker sig särskilt är det svårt att ge mindre än en femma till en spelare som gör två mål. Han är på rätt plats och gör två “enkla mål” men de målen ska också göras, vilket han själv var inne på i intervjun med Discovery efter matchen. 



Tim Van Assema – 4 (in 65’) 
Kommer in för andra matchen i följd och får idag axla en defensiv mittfältsroll. Han hinner inte riktigt utmärka sig i en match som redan är avgjord. Ett godkänt inhopp. 

Hosam Aiesh – 3 (in 65’) 
För andra matchen i följd blev Hosam Aiesh förpassad till avbytarbänken. Han kommer in tidigt i den andra halvleken och gör inte direkt reklam för sig själv. Av en offensiv spelare, med de ytorna som fanns att springa på, bör man kunna förvänta sig mer på en dryg halvtimme. Framförallt med tanke på att Hosam Aiesh ska höra hemma i en allsvensk startelva. 

Arvid Larssonnils.arvid.larsson@gmail.comlarsson_19042022-09-05 21:48:45
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg