Lagbanner

-

Spelarbetyg efter Örebro SK - IFK Göteborg (1-1): Blåvitt kryssar sig ner mot bottenstriden
Alhassan Yusuf var en av få ljusglimtar i dagens match.

Spelarbetyg efter Örebro SK - IFK Göteborg (1-1): Blåvitt kryssar sig ner mot bottenstriden

Efter en rad av besvikelser resultatmässigt de senaste matcherna var det dags att ta resan upp till Örebro i jakt på en väg ur bottenstriden. Tyvärr så ser Blåvitts prestationer på senaste tiden väldigt likadana ut och det gick tidigt att förutsäga att det var ett kryss på gång även idag. Trots att Örebro skapar ganska lite så bjuder Blåvitt in motståndarna i matchen med ett defensivt misstag och vore det inte för en felaktig straff så hade det mycket väl kunnat bli förlust idag mot ett svagt Ör

Betygskalan
 
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel

 
Giannis Anestis – 4
Tyvärr chanslös på målet när försvararna lämnar honom helt ensam. Tar som vanligt lite risker när han sätter igång bollen men löser det utan större incidenter idag. Står för ett par viktiga räddningar som håller nere siffrorna idag. 

Alexander Jallow (Ut 70’) – 3
Har det svårt mot Jake Larsson idag som utmanar ständigt på högerkanten och får möjlighet att sätta in bollen som leder till 1-0. Offensivt bidrar han mer och sätter in ett par inlägg som leder till halvchanser. Byts ut i andra halvlek efter att ha uträttat ganska lite tyvärr.
 
Kristopher Da Graca (In 3’) – 3
Kommer in tidigt när Bjärsmyr drar på sig en skada och har det tufft. Gör ett tidigt felbeslut och hamnar på efterkälken i straffområdet och river ner sin spelare, många gånger hade en sån aktion resulterat i straff men idag kommer han undan, slarvigt oavsett. Står inte ut särskilt mycket under matchen utöver misstaget. 

Jakob Johansson – 3
Inte Jakobs bästa match där han gör ett par defensiva misstag men framförallt slår bort bollen ett antal gånger i speluppbygganden. Om det är mängden speltid som spökar eller det faktum att han inte är en mittback i grunden är svårt att säga men idag är han inte riktigt bekväm.
 
Victor Wernersson (Ut 82’) – 3
Känns lite väl passiv vid 1-0 målet och har det tufft överlag idag. Offensivt fungerar det inte riktigt när hans motståndare på vänsterkanten lätt täcker bort honom i de flesta situationer. Defensivt fungerar det helt okej men skärpan är inte riktigt där och tankarna ligger nog redan nu på nästa säsong. 

August Erlingmark – 3
Får inte mycket uträttat på mittfältet idag och kändes inte riktigt på hugget jämfört med föregående match. Slarvar bort ett viktigt läge när han nickar utanför på nära håll vid bortre stolpen. I slutskedet av matchen flyttas han upp på topp för att försöka forcera men även där blir han lite osynlig. 
 
Alhassan Yusuf – 5
Bäst av dom blåvita spelarna idag men det säger inte särskilt mycket. Även Hasse verkar tappa tålamodet idag och går mer offensivt vilket resulterar i ett par farliga omställningar. Överlag dock så sköter han sin uppgift väl och kan inte göra mycket mer i dagens match. 

Tobias Sana  – 5
Gör det bra på mittfältet men skapar ganska lite trots sitt stora bollinnehav. Kändes dock bolltrygg idag och vänder bort spelare flera gånger men lyckas inte utnyttja ytan han skapar. Får möjlighet att slå straffen efter ett par grova straffmissar från sina lagkamrater och löser sin uppgift väl.   

Patrik Karlsson Lagemyr – 3
Uträttar inte mycket i första halvlek och har riktigt svårt med sina inlägg som aldrig går förbi förste man. Får lite mer yta när Kouakou kommer in och kombinerar ganska bra med honom. Bränner ett riktigt bra läge framför mål i mitten av andra halvlek. Det känns inte som Paka fått ut sitt max dom senaste matcherna och en start från bänken kanske är på sin plats i nästa match. 

Sargon Abraham (Ut 70’) – 3
Ser pigg ut i början av matchen men det tar inte särskilt lång tid innan han mattas av och han slutar hota från sin högerkant. Plockas ut i mitten av andra halvlek när Blåvitt väljer att sätta in en “skadad” Hosam Aiesh för att skapa lite målchanser, det säger en hel del. 

Alexander Farnerud (Ut 45’) – 3
Inte Farneruds bästa match och även han bränner ett solklart läge, att inte få den bollen på mål är en riktig prestation för att vara ärlig. Svårt att säga vad Alex har för roll idag då han ofta hamnar lite i ingermanland och när det är dags för inlägg går dom aldrig dit han faktiskt står. 

Christian Kouakou (In 45’) – 4
Har inte särskilt mycket boll men hans inhopp verkar ha hjälpt laget offensivt och framförallt kombinerar han fint med Paka för att skapa ett par bra chanser. Tyvärr offside på sitt 2-1 mål men ser hungrig ut och hans jobb i djupled kan bli nyttigt framöver.

Hosam Aiesh (In 70’) – 4
Kommer in och utmanar lite mer än vad Sargon gör vilket köper backlinjen lite tid. Tyvärr får han inte till några större chanser på den korta tid han spelar men tillsammans med Holm börjar i alla fall högerkanten hota mer. 

Emil Holm (In 70’) – 5
Holm kommer in, fixar straff, allt är som vanligt med andra ord. Att straffen är felaktigt dömd är ju mindre kul för Örebro men Holms offensiva jobb ger även idag resultat. Efter Jallows ljumma prestation kanske det är dags för en startplats när resultaten ändå verkar saknas. 

Mattias Bjärsmyr och Adil Titi spelade för kort tid för att betygsättas.

Christoffer Krull@Krull19042020-08-09 17:01:13
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg