Lagbanner
Spelarbetyg efter Östersund – IFK Göteborg (0-4) ”Inblandad i nästan allt offensivt”
Mål för andra matchen i rad för Sargon Abraham som snyggt kunde sätta 2-0 i krysset när Blåvitt säkrade kontraktet.

Spelarbetyg efter Östersund – IFK Göteborg (0-4) ”Inblandad i nästan allt offensivt”

Blåvitt kan äntligen ge de luttrade supportrarna lite andrum när man i och med en betryggande 4-0 seger säkrar kontraktet till nästa säsong.

Betygskalan
 
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel



Giannis Anestis – 5
Agerar vaket i målet och kommer ut bra de gånger Östersund kan sticka upp. Hade en svag box på en hörna som höll på att bli kostsam men gör överlag en bra insats, utan att ställas på allt för stora prov.

Alexander Jallow – 5
Försvarar bra och är med upp i anfallen. Behöver dock bli lite mer synkad med resten av backlinjen då han nästan upphäver några offsideställningar. Spelar snyggt fram till 3-0 målet och är överlag väldigt delaktig i offensiven på högerkanten.

Mattias Bjärsmyr – 5
Mattias Bjärsmyr har en tendens att när han är som bäst få sin kollega att se väldigt bra ut. 2007 var det Ragnar Sigurdsson som kunde komma fram. 2015 var det Thomas Rogne och nu är det Kristopher Da Graca. Den gemensamma nämnaren är att alla tre varit ”spektakulära” mittbackar som står för snygga brytningar och aggressivt försvarsspel. En förklaring är sannolik att Bjärsmyrs mer trygga, lugna och placeringssäkra spelstil ger kollegorna får möjlighet att spela sitt aggressiva spel.

Kröner insatsen med ett 4-0 mål.

Kristopher Da Graca – 5
Har de senaste matcherna sett ut som den där försvarsgeneralen många hoppades att han skulle utvecklas till när han flyttade till Blåvitt. Spelar resolut, lugnt och säkert. Sätter inte en fot fel på hela matchen, men har samtidigt inte så otroligt mycket att göra heller. 

Sebastian Eriksson – 4
Försvarar aggressivt och kan ibland sälja sig lite billigt när han ska stöta mot tekniska ÖFK spelare. Får mindre att göra när Blåvitt börjar trycka in mål och ÖFK allt mer och mer ger upp matchen.

Spelar annars relativt enkelt idag och det är nog så att han fått instruktioner om att spela säkert.

Sargon Abraham – 5
Gör som vanligt en stark arbetsinsats. Fick ett väldigt fint läge att göra 1-0 i matchen, men med en släpande högerfot kunde han inte få någon vidare fart på bollen som räddades på mållinjen. Fortsätter dock bidra i anfallsspelet med öppnande pass och löpningar. Får revansch senare i matchen där han snyggt kan trycka upp 2-0 i krysset. Spelar sedan fram till 4-0 målet.

Jakob Johansson – 5
Tillbaka på mittfältet efter förra matchens mindre lyckade insats som mittback. Gör det betydligt bättre på mitten och spridet ett trygg på mittfältet. Bryter mycket av Östersund spel och briljerar då och då med riktigt fina crossbollar.

Alhassan Yusuf – 4
Spelar ibland lite för nätt och tappar boll i onödan och ofta i farliga lägen. Håller överlag hög nivå men har, i motsats till resten av laget, sänkt sin lägstanivå de senaste matcherna. Slår bort lite för många lätta pass, framför allt i för farliga lägen.

Gör det desto bättre i presspelet där han tillsammans med Alexander Farnerud kan vinna boll högt i banan vid 2-0 målet.

Emil Holm – 5
Bra jaktsäsong för älgen Holm. Eller tvärt om, för den här älgen skjuter istället för att bli skjuten. Gör det ack så viktiga 1-0 målet tidigt i matchen där han springer in framför sin försvarare och nickar in bollen vid bortre stolpen. Är företagsam, och har flera skott på mål i första halvlek. Fortsätter i full fart längs sin kant i andra fram tills han mot slutet blir utbytt.

Tobias Sana – 6
Har lyckats höja sin lägstanivå de senaste omgångarna och idag plockar han även fram sin väldigt höga högstanivå då och då. Hans pass ut på kanten när Sargon Abraham till sist gör 2-0 är på en nivå få i Allsvenskan klarar av.  Slår även frisparken som leder fram till 1-0 målet. När Blåvitt skapar något är Sana och Farnerud allt som oftast inblandade på ett eller annat sätt.

Alexander Farnerud – 5
Agerar target och försöker dra på sig markering för att skapa ytor åt medspelare. Är med att skapar ytor åt Emil Holm på 1-0 målet, hjälper till att pressa fram bollvinsten högt i plan vid 2-0 målet och kan själv göra 3-0. Syns inte så mycket men gör ett väldigt viktigt jobb i bakgrunden. Inblandad i det mesta offensivt, men kanske inte alltid sist på boll.

Robin Söder – 4
Kommer in när matchen i princip är över och båda lagen mest ser ut att spela av det som är kvar. Matchen är på många sätt och vis slut.

Jesper Tolinsson, Yayah Kalley, August Erlingmark och Amin Affane spelade för lite för att betygsättas.
 

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2020-11-29 17:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg