Spelarbetyg efter Sandvikens IF - IFK Göteborg (3-4) ”Blev en avgörande faktor”
IFK Göteborg tog 3 poäng, men inte utan viss frustration över det hackande spelet.

Årets första tävlingsmatch knackade på dörren. Blåvitt kom ut svagt, och hade efter 49 minuter ett 3-1-underläge. Efter stark forcering med individuella prestationer, kom Blåvitt ifatt och vann med 3-4.

Giannis Anestis - 3
Anestis, precis som hela laget, rasade i början av den andra halvleken. Han stod dessutom för en riktig blunder när han släppte in 2-1-målet mellan benen.

Alexander Jallow (utbytt 69:e minuten) - 3
Jallow var inte särskilt delaktig i varken det offensiva eller det defensiva, men stack upp och tryckte in 3-2-reduceringen.

Calle Johansson - 3
Det så stabila mittbacksparet under försäsongen med Calle och “Bjärs”, fick stora problem mot Sandvikens offensiv. Backlinjen var osynkad, och gjorde det alldeles för enkelt för Sandviken när de stack upp. Calle revanscherade sig däremot, och nickade in vinstmålet.

Mattias Bjärsmyr - 3
“Bjärs” hade det inte lätt idag han heller. Han hängde inte med Sandvikens tempo när de gick till attack, och gick stundtals bort sig. han fick däremot precis som Calle revanschera sig lite grann, när han stod för en fin assist till Söders 3-3-mål.

Sebastian Eriksson (utbytt 69:e minuten) - 1
“Sebban” fick problem mot Sandvikens yttrar, när hemmalaget allt som ofta byggde sina anfall på Blåvitts vänsterkant. Lyckat blev det för deras del, för “Sebban” blev syndabock på Sandvikens 1-0-mål när han helt och hållet tappade sin gubbe. Han var även inblandad i nytt slarv vid 2-1-målet. Med boll var det inte mycket som stämde då heller.

Alhassan Yusuf - 3
“Hasse” var inte sig själv under första halvlek. Det var slarviga bolltapp, felpass och förlorade dueller. han lyfte sig när Blåvitt gick för forcering, men i det stora hela en underkänd insats.

Pontus Wernbloom - 4
Pontus var inblandad i mycket. Stolpskott, 1-1-målskytt, gult kort för filmning och verbala fighter med både medspelare och motståndare. Spelmässigt en okej insats trots allt.

Gustaf Norlin (utbytt 83:e minuten) - 3
Gustaf var vaken och petade in 1-0, som sedan dömdes bort. Annars var det inte jättemycket som kretsade kring honom. Han tog för sig mer, precis som “Hasse”, när blåvitt jagade ikapp.

Tobias Sana - 5
Sana var som vanligt väldigt delaktig i spelet, men fick det inte riktigt att lossna. Han visade däremot upp fina fötter på fasta situationer, där han assisterade till både 1-1 och 3-4, vilket blev en avgörande faktor.

Kevin Yakob (utbytt 69:e minuten) - 3
Yakob var den offensiva spelaren som var osynligast under matchen. Han växte däremot mer in i spelet efter Sandvikens 1-0-mål, där både han och “Sebban” började ta för sig mer offensivt på vänsterkanten. Yakob fick även ett gyllene läge att näta i slutet av första halvlek. I det stora hela hände det inte särskilt mycket från hans sida.

Robin Söder (utbytt 89:e minuten) - 5
Söder var inblandad i två bortdömda mål, där han först inte hann ikapp bollen som gick över sidlinjen. Sedan var han i offsideläge när bollen gick i mål för andra gången. Han stod även för ett fint inlägg till Wernbloom som sköt i stolpen. Annars var det mycket av en “Söder-prestation”, där han hoppade över bollen, skarvade till medspelare och gjorde det grisiga jobbet för att öppna upp åt medspelare. Han gjorde även det viktiga 3-3-målet.

Inhoppare

August Erlingmark (inbytt 69:e minuten) - 4
August kom in och stärkte upp det defensiva efter “Sebban”, och gjorde det lyckat.

Hosam Aiesh (inbytt 69:e minuten) - 4
Vi såg inte mycket av Aiesh när vi forcerade. Han befann sig på sin kant, och väntade på bollen. I slutet av matchen städade han av bra med tid när han gick upp på egen hand.

Alfons Nygaard (inbytt 69:e minuten) - 4
Nygaard fick rikta in sig mest på försvarsspel när han kom in, vilket lyckades väl.

Jesper Tolinsson och Isak Dahlqvist spelade för kort tid för att betygsättas.