Lagbanner
Gamla Ullevi, 2020-09-20 17:30

IFK Göteborg - Kalmar FF
1 - 2

Spelarbetyg från IFK Göteborg - Kalmar FF (1-2): "Många stillastående i statiskt IFK Göteborg"
Jakob Johansson var bra i ett annars blekt IFK Göteborg.

Spelarbetyg från IFK Göteborg - Kalmar FF (1-2): "Många stillastående i statiskt IFK Göteborg"

IFK Göteborg förlorade mötet med seriejumbon med 1-2 efter en jämn match där ett kampinriktat Blåvitt fastnade mot ett Kalmar som fick med sig ett turligt självmål precis innan pausvilan och kontrade in 0-2 när hemmalaget försökte trycka på.

Giannis Anestis - 3
Det är ingen lätt uppgift Anestis ställs inför, som hemmalaget spelar. Självmålet styrs olyckligt och på andra målet får motståndaren stå och måtta närmast ohotad (precis som Tankovic mot Hammarby), men känslan där och då var ändå att ingen av bollarna i sig var stenhård och fullständigt onåbar, om än båda två svårlästa. Slog en mycket riskabel passning som närapå gick rätt på en inte helt vaken Kalmaranfallare.

Emil Holm (ut 63) - 2
Emil Holm är ingen dålig spelare och kommer göra många bättre matcher i framtiden, men detta var något av ett bottennapp där han skapade relativt lite framåt och framför allt gång på gång lämnade vida ytor på sin kant där Kalmar startade många av sina anfall.

Mattias Bjärsmyr - 3
Överlag gör Mattias Bjärsmyr det han ska, och en trea är möjligen något hårt. Samtidigt är han del av tre blåvita som passivt tittar på när Isak Magnusson får gott om utrymme och betänketid att slå in 2-0.

André Calisir (ut 45) - 4
André var inte briljant, men gjorde det han skulle och klev flera gånger fram resolut och med fart och tog taktiska frisparkar för att stoppa Kalmars spelvändningar.

Yahya Kalley - 5
Blåvitts kanske starkaste nyförvärv såhär långt i år, sett till förväntningarna. Kalley var med bra i defensiven och vänsterkanten var ingen större oroshärd, och följde dessutom med föredömligt i offensiven. Kalley lovar gott inför framtiden och flytten till Blåvitt verkar ha gett honom ett rejält lyft, för som han spelar nu undrar man hur Malmö kunde släppa en så pass bra 19-åring. Han var kanske inte tillräckligt bra på inkast.

Tobias Sana - 5
Den här matchen bestod av ett statiskt, kampdrivet IFK Göteborg där Tobias Sana var enda startspelare som visade någon tillstymmelse till kreativitet och mönsterbrytande löpningar. Gjorde det han skulle defensivt och var den som med jämna mellanrum fick något att hända offensivt för Blåvitt.

Jakob Johansson - 5
I den kampdrivna matchen med en högt satt ribba från domaren var Jakob Johansson den som kämpade mest och vann mest. Inte nog med det, när laget sattes under press hittade han små oväntade stickare till kamrater som öppnade ytor och lugnade ner läget.

August Erlingmark (ut 78) - 3
Överlag rätt osynlig, och inte på det där härliga Gustav Svenssonska sättet utan dessvärre en av alla namnlösa Blåvita som stundtals spelade på jämn nivå med seriejumbon, stundtals inte riktigt hängde med.

Al-Hassan Yusuf - 4
Al-Hassan spelade okej och gick aldrig bort sig, men lyckades inte heller riktigt vare sig neutralisera bortalaget eller skapa tillräckligt mycket framåt. I Blåvitts speciella laguppställning med 4 innermittfältare på mittplan samt Wernbloom i anfallet blev han en del av ett mittfält som Blåvitt inte riktigt lyckades vinna.

Pontus Wernbloom - 4
Ingen kan ta ifrån Pontus hans outtröttliga slit och hjärta för Blåvitt, som idag gav honom hans första mål sedan återkomsten till IFK Göteborg i 92:a minuten. Samtidigt är han en rätt statisk spelare i ett överlag väldigt statiskt Blåvitt, som rör sig livligt när bollen närmare sig en radie om ca 10 meter omkring honom, men inte öppnar upp så mycket spel och ytor i andra lägen, vilket idag hade behövts. Kanske fick han aldrig bollarna han behövde för att göra mer, men det var oavsett en hel del ogjort i Blåvitts offensiv idag.

Christian Kouakou (ut 63) - 3
När Christian Kouakou värvades till Blåvitt under sommaren presenterades han som en spelare som var bra på att löpa i djupled och att göra mål. Hittills har det blivit rätt blygsamt av endera från anfallaren, och idag var inget undantag. Jag klandrar inte Kouakou för självmålet, även om han nog skulle kunna ha styrt bollen i bättre riktning. Däremot klandrar jag honom för att han inte löper i djupled. Där gör han inte det jobb man kan vänta av honom.

Kristoffer Da Graça (in 45) - 3
Da Graça gjorde det överlag okej matchen igenom, och räddade ett par gånger upp trassliga situationer med resoluta ingripanden. Han är dock del av den passiva och stillastående trio som får bära hundhuvudet för Kalmars 2-0-mål genom att inte sätta press på anfallaren när man faktiskt har ett numerärt överläge - precis samma fel man gjorde mot Hammarby.

Alexander Farnerud (in 63), Hosam Aiesh (in 63) och Patrik Karlsson Lagemyr (in 78) spelade för kort tid för att betygsättas.

John Fhager2020-09-20 21:08:46

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg