GAIS - IFK Göteborg
2 - 1

Spelarbetyg GAIS - IFK Göteborg 2-1 (0-1): "Horribelt misstag"
Adam Carléns misstag blev avgörande.

Trots att Blåvitt gick till pausvila med en 1-0 ledning blev det förlust i derbyt. Efter en usel andra halvlek tillät man GAIS att vända matchen till 2-1 vilket också blev slutresultatet.

Adam Ingi Benediktson- 5
Ersätter Dahlberg med bravur. När GAIS har en stark period under första halvlek står han för flera avgörande räddningar, bland annat ett friläge. Kan inte lastas för målen där han var skymd vid kvitteringen och det andra kom på straff. Den enda ljuspunkten från dagens match.

Sebastian Ohlsson- 2 (ut 57)
Får löpa mycket mot eget mål när GAIS sätter bollar i djupled och har det tufft stora delar av matchen. Offensivt lämnar han en hel del att önska i inläggsspelet. Borde kommit ut bättre och blockerat skottet som ledde till kvitteringen. Måste höja sig.

Adam Carlén- 2
Står för en okej insats i första halvlek där han även nickar in 1-0 målet. Men det horribla misstaget  i andra halvlek där han frispelade en gaisare (precis som senast mot Utsikten) som han sedan river ner orsakade straffen till 2-1. Drar dessutom på sig ett andra gult kort i slutet av matchen eftersom han är helt feltajmad, vilket gör att Blåvitts försök till forcering blir lidande. Det finns tendenser till en bra mittback men han är fortfarande alldeles för ofärdig vilket han visar idag.

Johan Bångsbo- 3
Utmärker sig inte nämnvärt, vilket är positivt för en mittback. Tar ofta det säkra före det osäkra i passningsspelet och där finns det mer att hämta. Sett över 90 minuter är det en okej insats men släpper man in två mål mot GAIS kan man inte bli godkänd.

Oscar Wendt- 3
Har det jobbigt när det sätts in bollar i djupled bakom honom mot deras snabba ytter Friday, vilket tydligt var GAIS främsta anfallsvapen. Slår en fin frispark till Carléns 1-0 vilket räddar upp betyget från en 2:a, men är för långsam och visar att det tyvärr inte kommer hålla i allsvenskan.

Gustav Svensson- 3
Har svårt att komma in i duellerna på konstgräset och därtill spelade GAIS ofta bollen över mittfältet eller via kanterna vilket gjorde att han inte riktigt kom till sin rätt. Gör trots de en hel del nytta, men inte tillräckligt för godkänt.

Elias Hagen- 3
Även om han inte alltid syns så mycket så är han en viktig nyckel för blåvitts offensiva spel.  Tyvärr är han inte tillräckligt framträdande idag och blir därför inte godkänd.

Eman Markovic- 1
Markovic har svårt att komma loss på sin kant och skapar i princip ingenting offensivt. Helt misslyckad idag vilket är en av anledningarna till att Blåvitt förlorar matchen.

Hussein Carneil- 3
Blandar och ger. Är duktig på att driva boll och vända bort sina motståndare men lyckas inte med de avgörande passningarna eller avsluten. Försvinner helt ur matchen i andra halvlek vilket inte är tillräckligt bra. Carneil måste ha uttrymme att få misslyckas, men då måste han lyckas betydligt fler gånger än idag.

Gustaf Norlin- 2 (ut 57)
Är nyttig med sitt rivande och slitande. Men det är också det enda han bidrar med idag. Från en spelare som gjorde 10 mål i Allsvenskan förra året måste det hända mer. Åkte på en smäll vilket verkade hämma honom innan han blev utbytt efter kvitteringen.

Suleiman Abdullahi- 1
Helt osynlig genom hela matchen. Kommer inte till några lägen och misslyckas med att vinna dueller och låsa fast bollen. De fina skarvarna från förra matchen var också som bortblåsta. Det berodde delvis på att Blåvitt spelar mycket via kanterna men det är en på tok för dålig insats.

Emil Salomonsson (in 57)- 3
Ersätter Sebastian Ohlsson och gör det bättre, men det är fortfarande inte tillräckligt för godkänt. Låg kvalité på inläggen.

Linus Carlstrand (in 57)- 2
Ersatte Gustaf Norlin men gjorde inget märkbart avtryck på matchen. Det berodde dock inte på honom utan var mer en konsekvens av den kollektivt svaga insatsen sista halvtimmen.