Lagbanner
Örjans Vall, 2023-07-02 15:00

Halmstads BK - IFK Göteborg
0 - 0

Spelarbetyg Halmstads BK - IFK Göteborg (0-0)

Spelarbetyg Halmstads BK - IFK Göteborg (0-0)

Matchen på Örjans vall slutade med delad poäng. Slutresultatet blev 0-0 efter en jämn match där Blåvitt var närmast segern med några ramträffar. Alltid Blåvitt har betygsatt spelarnas insatser.

Betygsskalan
7 - Landslagsklass
6 - Mycket bra
5 - Bra
4 - Godkänd
3 - Underkänd
2 - Dålig
1 - Usel


 

Pontus Dahlberg- 4
Sätts inte på några större prov idag. De flesta Halmstadchanser inte resulterar i avslut på mål, vilket delvis är Pontus förtjänst. Visade pondus i straffområdet.

Sebastian Hausner- 4 (ut 67)
Såg betydligt bättre ut än mot Sirius (vilket inte säger så mycket). Gör det han ska i defensiven och försöker följa med i offensiven, men där räcker han inte till. Godkänd men inte mer än så.

Gustav Svensson- 5
Mycket viktig för Blåvitt försvarsspel och är en stor anledning till att Blåvitt håller nollan idag. Stoppar flera anfall innan de hinner bli farliga genom sina brytningar och positionsspel.

Johan Bångsbo- 4
Gör en helt okej match utan att imponera. Bromsar upp flera anfall och bidrar till ett stabilt kollektivt försvarsspel. Har mer att ge offensivt med sitt passningsspel.

Oscar Wendt- 4
Har det tufft med Halmstads snabba högerkant men löser det oftast helt okej. Har en viktig roll i speluppbyggnaden med sin vänsterfot.

Elias Hagen- 3
Det passar Elias dåligt att möta ett så fysiskt mittfält som Halmstads där han ofta väger för lätt i duellerna. Bidrar för lite offensivt för att bli godkänd, men avslutet med fel fot som tog i båda stolparna och dansade på mållinjen var värt det bättre öde.

Adam Carlén- 5
Carlén hanterar den fysiska kampen på mittfältet bra. Vinner mycket dueller och har därtill flera fina aktioner med bollen vid fötterna. Något slarvig i passningsspelet emellanåt, men sett till helheten gör han en bra match.

Sebastian Eriksson- 3 (ut 58)
Tar ett stort ansvar med att löpa och täcka ytor på mittfältet vilket han gör på ett bra sätt. Tyvärr blev spelet med boll lidande av det, vilket gör det svårt att nå godkänt.

Gustaf Norlin- 2
Norlin kommer inte alls till sin rätt idag. Löper och sliter som vanligt men får ut alldeles för lite av det. Timingen är ofta för dålig.

Marcus Berg- 2 (ut 76)
Gör det okej som uppspelspunkt men lyckas inte göra något med bollen när han väl får den.  Kommer till för få farliga lägen och är inte heller på rätt plats när bollen spelas in. Måste höja sig om Blåvitt ska klara sig kvar. 

Linus Carlstrand- 3 (ut 67)
Gör det helt okej och tar flera bra djupledslöpningar men kommer inte till några avslutslägen. Har det svårt att utnyttja sina kvalitéer när han spelar på fel position.

Lucas Kåhed- 5 (in 58)
Kommer in som en frisk fläkt på mittfältet där han gör ett bra inhopp. Visar direkt prov på sin fina teknik och vågade ta för sig. Hade bland annat ett skott i stolpen efter en läcker snurrfint. Fortsatte göra det bra när han flyttades ut på kanten. 

Alai Ghasem- 3 (in 67)
Ersatte Hausner som högerback och gjorde totalt en okej match. Visar dock vid flera tillfällen att han fortfarande är oslipad, framför allt i försvarsspelet, vilket drar ner betyget. Var bland annat inblandad i en handssituation som kunde resulterat i en straff till Halmstad. 

Abundance Salaou- 4 (in 67)
Gjorde comeback efter vårens skadeproblem med en fullt godkänd insats. Blixtrar till emellanåt, bland annat med fina crossbollar, men det märks att han är matchotränad.

Suleiman Abdullahi (in 76) spelade för kort tid för att betygsättas.


 

Ludwig Härlin@ludwigharlin2023-07-02 18:54:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg