Lagbanner
Tele2 Arena, 2022-07-11 19:00

Hammarby - IFK Göteborg
3 - 0

Spelarbetyg Hammarby - IFK Göteborg (3-0) ’’Han har stora problem’’

Spelarbetyg Hammarby - IFK Göteborg (3-0) ’’Han har stora problem’’

Blåvitt gjorde som vanligt de senaste säsongerna och förlorade borta mot Hammarby på Tele2 arena. Slutresultatet skrevs 3-0 till hemmalaget och även om Blåvitt lyckades hålla nollan intakt i nästan en halvlek var det aldrig riktigt nära något annat än en förlust. Här är Alltid Blåvitts, något sena, betyg från matchen.

Betygsskalan
1- Usel
2- Dålig
3- Underkänd
4- Godkänd
5- Bra
6- Mycket bra
7- Landslagsklass

Warner Hahn- 3

Det kanske är lite hårt att underkänna Hahn med tanke på att skulden vid målen inte faller på honom. 1-0 är en drömträff från Nahir Besara och 2-0 är det inte Hahn som ska lastas för (vi kommer till det). Däremot 3-0 målet kan diskuteras. Selmanis straff ganska dåligt slagen och långt ifrån otagbar, men samtidigt går det aldrig att kräva av en målvakt att han ska rädda straffar. Men, trots det är det svårt att ge en målvakt som släpper tre bollar bakom sig godkänt, vilket ger honom en 3:a i betyg.

Alexander Jallow- 3
Pendlar mellan en svag 3:a och en 2:a. Precis som resten av laget står han för en svag insats, men det ser inte riktigt lika illa ut som i övriga backlinjen. Lyckas hålla någorlunda tätt på sin kant om man jämför med övriga försvarare och försöker ändå hitta på saker i den nästan obefintliga offensiven i sitt samspel med Aiesh.

Mattias Bjärsmyr- 2
Bjärsmyr hade en jobbig match där han ofta sattes under stor press både med och utan boll vilket han har problem att hantera, speciellt på konstgräs när allt händer lite fortare. Står dessutom för ett väldigt slarvigt ingripande när han orsakade straffen som ledde till Hammarbys 3-0 mål.

Calle Johansson- 3
Inte heller Calle Johansson hade någon lyckad dag på jobbet mot Hammarby. Precis som sin mittbackskollega sattes han under hårt tryck och tvingades till flera viktiga brytningar som förhindrade att siffrorna blev ännu större. Har dock inte koll på Björn Paulsen vid hörnan som ledde till 2-0.

Oscar Wendt- 2
Det krävdes inte många minuters speltid för att alla som såg matchen insåg att Bajen identifierat Blåvitts svaga vänsterkant. Wendt står för en riktigt dålig insats och är närmare en 1:a än en 3:a. Har stora problem att hänga med i defensiven när Hammarby sätter fart och i offensiven är han i det närmaste osynlig. Markerar stolpen vid Hammarbys 2-0 och även om han säkert blev överraskad av touchen på Ludwigsson så får han inte släppa den bredvid sig som han gör då ingripandet påminner om Micke Lustigs omtalade markering av stolpen i EM 2012.

Hosam Aiesh- 3 (ut 56)
Det är hårt att ge Hosam lägre än en 3:a med tanke på att han knappt fick några bollar att jobba med. De gångerna han fick det hade han svårt att ta sig fram och även om han tog sig förbi sin spelare saknades alternativ både i och kring Hammarbys straffområde.

Simon Thern- 2 (ut 56)
Thern imponerade verkligen inte mot Hammarby och var i högsta grad en av orsakerna till att Blåvitt hade svårt att behålla bollen inom laget. Slarvig i passningsspelet och lyckades inte heller hitta rätt i presspelet vilket förklarar det tidiga bytet.

Gustav Svensson- 2
Det är ingen hemlighet att Blåvitt har svårt på konstgräs detta personifierades av Gurra. Hade enorma svårigheter att komma in i duellspelet vilket gjorde att Hammarbys tre mittfältare enkelt kunde spela sig förbi honom. Vid 1-0 målet går han bort sig likt en juniorspelare när inte hinner upp på Besara vilket ger honom möjligheten att vända upp och sikta in sig. Att han fick vara kvar på planen vid det tidiga trippelbytet är en gåta.

Kevin Yakob- 2 (ut 56)
Var osynlig större delen av tiden han var på planen bortsett från att han hade lagets enda skott på mål.. Knapp delaktig i den tafatta blåvita offensiven och de gånger han fick chansen att göra något med bollen värderade han oftast fel och tappade den till Hammarby. Behöver höja sig om han ska behålla sin plats i startelvan framöver.

Gustaf Norlin- 2 (ut 82)
Svag prestation precis som övriga offensiven. Försökte löpa och pressa men spelades bort gång på gång. Imponerade inte heller de gånger han har bollen vid fötterna och det slutade med att Hammarby vann tillbaka den i princip varje gång.

Marcus Berg- 3
Inte ens Marcus Berg kunde rädda sitt lag en match som denna. Gjorde det han kunde med de bollar han fick, men helt ärligt var det inte mycket. Slog därtill bort alldeles för många bollar när Blåvitt försökte anfalla.

Amir Al-Ammari- 3 (in 56)
Ersatte Simon Thern och lyckades åtminstone gå in nån enstaka duell under sin tid på planen, men i övrigt var det inget inhopp som påverkade matchbilden nämnvärt.

Sebastian Eriksson- 3 (in 56)
Det märks att Sebban varit borta länge och känslan är att han fortfarande saknar några procent för att kunna bidra i matchspel. Lyckades varken förändra eller påverka matchen genom sitt inhopp.

Linus Carlstrand-3  (in 56)
Egentligen det enda positiva från matchen var att Carlstrand fick nästan en halvlek. Visar i korta sekvenser att han är en stor talang, men trots det lyckades han inte sätt något större avtryck och når inte upp till godkänt.

Emil Salomonsson (in 82) spelade för kort tid för att betygsättas.

Ludwig Härlin@ludwigharlin2022-07-12 15:04:46
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg