Lagbanner
Spelarbetyg: IFK Göteborg - AIK

Spelarbetyg: IFK Göteborg - AIK

Hemmapremiär, två mål av Kolbeinn Sighthorsson, vinst mot självaste AIK och Marek Hamsik fick presentera sig för första gången på allsvensk mark! I matchen mellan IFK Göteborg och AIK som slutade 2-0 till hemmalaget, fanns det otroligt många godbitar.

 Betygskalan
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel


Formation - 3-5-2 (5-3-2)

Ioannis Anestis - 5
Sicken match denna grekiska målvakt gör med flera svettiga räddningar på både nära håll och på skott från distans av bland annat Sebastian Larsson i AIK.

Alexander Jallow - 4
Stod återigen uppskriven som högerback men precis som i förra matchen opererade han på vänsterkanten som wingback. Gjorde ett snyggt jobb och fyllde på ofta i korridoren, fick också till några halvlägen framåt samt sprang upp och ner från sin kant. Jäklar vad man gillar denna 23-åriga killes energi och attityd.

Sebastian Eriksson - 4
Står ju alltid för det hårda -och kanske lite fula spelet ibland också men gör det bra. Ett gult kort på Eriksson är standard och visar ofta hur intensivt han jobbar i defensiven. Ingen jättematch utifrån spel men ändå så nyttig tillsammans med Bjärsmyr.

Mattias Bjärsmyr - 4
Står rätt och visar sin kämparstyrka med sin robusthet och passion för klubben. Tillsammans med Eriksson är dem inte de sexigaste man har sett direkt men bildar ändå ett slagkraftigt mittlås. Vinner nickdueller inne i straffområdet och täcker inspel på ett mycket bra sätt.

Jesper Tolinson - 4
Tycker han syns mer i första halvlek än den andra men känns jäkligt stabil ändå. Han rensar undan bollar, spelar tryggt (oftast) och springer mycket. 18 bast är han och det är kul att se han spela.

Hosam Aiesh - 6
Lagets och planens bästa spelare vid sidan om en viss islänning! Vilades i första matchen och var nu redo i ”toppmatchen” mot AIK och vilken insats han gjorde. Attityden, löpviljan och utmanings-villigheten var helt på topp och visade verkligen att han vill vara en bärande del i Rolles blåvitt 2021. Den här spelaren kan verkligen imponera det vet vi men han kan också falla ur en matchbild totalt, därför extra imponerande ikväll och nu hoppas vi bara på jämnheten.

August Erlingmark - 4
Tycker Erlingmark är riktigt jävla nyttig på mitten rent ut sagt. Stänger ner hot i djupled från AIK:s sida, bollvinnare av rang och sätter sina lagkamrater i bra positioner framåt. Tillsammans med Hasse på mitten har vi två riktigt bra balansspelare och som fungerar som både uppspelspunkter som defensiva/offensiva urkrafter.

Simon Thern - 4
Tillbaka efter skadan i andra halvleken mot Örebro i premiären. Han var pigg och stod för bland annat en assist till Kolbeinn och var nyttig i pressspelet samt allmänt offensivt. Thern vill vi verkligen ha igång och även om dagens match visade prov på mycket, kan han komma upp i nivå ytterligare. Vi vet att du kan!

Alhassan Yusuf - 5
Riktigt bra insats av den ständigt löpande och rörliga innermittfältaren som jämt och ständigt är en av lagets bästa. Sliter hårt i det defensiva spelet framför mittbackarna, kommer ner och hämtar boll och levererar ständigt bollar ut till Aiesh, Sana och Kolbeinn på topp. Vilken lirare!

Tobias Sana - 4
Ska ju vara det kreativa navet som släpande anfallare i blåvitt och fungerar också som det. Ibland kan jag dock känna att det är lite omständigt istället för att bara få fram bollen men i övrigt riktigt fint. Sana vände spelet på ett bra sätt, kom och mötte och fördelade boll samt hotade med sin snabbhet i djupet, är ju också stark på alla fasta situationer då han tar de alla.

Kolbeinn Sightorsson - 6
Tillsammans -om inte den bästa spelaren på plan under den dryga timma han spelade på Nya Ullevi. Två mål och riktig klass rakt igenom då han både var en grym uppspelspunkt och tillsammans med sin fysik och löpvilja, gjorde Kolbeinn mycket offensivt. Ett riktigt kraftpaket och nu ska det bli kul att se hans hunger och vilja att bidra framöver. Släkten är värst AIK! 

Avbytare
Kevin Yakob - 4 (63’)
Stod för ett piggt inhopp och hotade dessutom direkt med ett vasst skottläge i straffområdet. Kommer nog bidra en del framöver, återstår att se vilken speltid han får.

Gustaf Norlin - 4 (63’)
Gillar denna killes hunger och vilja att bidra men visade väl inte direkt jättemycket när han kom in men klart godkänd halvtimma i ett läge då IFK stängde ner.

MAREK HAMSIK - 4 (74’)
Jag struntar i mängden speltid, att det inte går att bedöma någon superstjärna i ett nytt lag på så kort tid och att han inte direkt fick super mycket att jobba med. Marek Hamsik spelar i Sverige och allsvenskan 2021, då ska han givetvis med här också! Som sagt inget imponerande spel direkt men med första matchen avklarad och att han nu fått känna på det hela, så lovar det ändå så gott det här.

Pontus Wernblom -
För kort tid på plan för att bedömas 

 

Andreas Kristensson@adde7892021-04-19 22:03:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg