Lagbanner
Spelarbetyg IFK Göteborg-Hammarby IF "Vrider och vänder på spelet likt Rodri"

Spelarbetyg IFK Göteborg-Hammarby IF "Vrider och vänder på spelet likt Rodri"

Inför ett fullsatt Gamla Ullevi förlängde IFK Göteborg den obesegrade sviten till fem matcher. En match med två ansikten där första halvlek handlade till stora delar om avbrott, avbrott & avbrott. I andra halvlek var det Blåvitt för hela pengen, framförallt efter att Bajen blivit reducerade till 10 man. Tyvärr slutade matchen med delad kompott, återigen en match där 2 poäng förlorades snarare än 1 poäng som vanns.

Betygsskalan 
7-Landslagsklass
6-Mycket bra
5-Bra
4-Godkänd
3-Underkänd
2-Dålig
1-Usel


Pontus Dahlberg-2
Just 2 poäng förlorades när Pontus Dahlberg skulle fånga en nick som knappt nådde fram, men misslyckades. Från läktarhåll kom det alla möjliga kommentarer, men jag fastnade för “Har du bearnaisesås på händerna eller?". Utöver detta behöver Dahlberg inte ingripa speciellt mycket mer, tur det kanske. 

Emil Salomonsson-4
Är extremt nyttig med sina många löpmeter och håller alltid en bredd som gör att han öppnar ytor åt andra spelare. En helt klart godkänd insats, ett betyg som kunde blivit snäppet högre om inläggen var av bättre kvalitet. 

Gustav Svensson-4
Bidrar med trygghet och rutin i backlinjen. Hade tillsammans med Johan Bångsbo bra koll på Adil Nalic (senare Jusuf Erabi) under hela matchen.
 
Johan Bångsbo (Ut 84)-4 

Har börjat komma tillbaka till gammalt slag. Är stabil matchen igenom och står för några av sina populära passningar mellan linjerna i uppbyggnadsspelet.

Oscar Wendt-4
Defensivt godkänd, men ser lite uppgiven ut offensivt stundtals. Ger upp på väldigt mycket bollar och det dröjer fram tills 65-70 minuten innan Wendt verkligen kliver framåt. 

Adam Carlen-5.5
Vrider och vänder på spelet likt Rodri i Manchester City. Han använder sin storlek fenomenalt när han vänder bort motståndare i uppspelen. Dikterar tempot när han får bollen och står för en rad fina vändningar med crossbollar. 

Anders Trondsen (In 33)-5.5
Borde ha startat idag och blev inbytt i samband med skadan på Sebastian Ohlsson. Börjar bli en rejäl publikfavorit, exempelvis när han vänder bort tre spelare med en fint. Visar idag på kvalitet som Blåvitt saknar och jag tror att Anders Trondsen i toppform är en riktigt bra fotbollsspelare. 

Elias Hagen-4
Har börjat bekänna färg mer och mer. Har tidigare haft en tendens där han faller bort från matcher, men är idag delaktig i det mesta. Ska ha stort plus för några hemjobb som tas när Hammarby ställer om i slutskedet av matchen. 

Eman Markovic-2
Får inte ut det minsta av sitt spel. Om alla är friska framöver bör Eman inte vara nära en startplats. Produktiviteten är dålig, likaså inställningen. 

Gustaf Norlin-4
Norlin är kanske inte världens mest begåvade fotbollsspelare, han gör kanske inte 10+10. Men han ger sig tamejfan aldrig, utan springer, springer och springer. Norlin visar hjärta och det resulterar i slutändan i att han springer hem en straff. 

Marcus Berg-4
Kliver fram och sätter straffen precis som Marcus ska göra. I övrigt en okej insats, sprider en oro i ett försvar som blir tydligt varje gång han löper in i straffområdet. Skulle skrivit in sig i målprotokollet tidigare när han sköt Blazevic rätt i huvudet. 

Linus Carlstrand (In 60)-4
Det finns något i pojken som verkligen vill fram. Problemet är att LC har fått figurera på fel position i kombination med orutin. Hade chansen att bli matchhjälte men avslutet var inte riktigt där. 

Spelare som spelade för kort för att bli betygsatta:
Sebastian Ohlsson (Ut 33)-Var på plan i 33 minuter, men spelet var stoppat en del av tiden. Därav inget betyg. 
Suleiman Abdullahi (In 84)

 

Charlie Ahlgren2023-05-21 22:40:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg