Lagbanner

-

Spelarbetyg IFK Göteborg - Helsingborg 1-1 "Det saknades inte chanser att avgöra"

Spelarbetyg IFK Göteborg - Helsingborg 1-1 "Det saknades inte chanser att avgöra"

För första gången under 2020 års allsvenska tog IFK Göteborg en tidig ledning efter 10 minuter genom Giorgi Kharaishvili. Det resultatet stod sig in på tilläggstiden då Helsingborg genom en slumpboll får ett friläge som de förvaltade till 1-1. Däremellan var det en match som präglades av ett defensivt stabilt Blåvitt som inte släppte till särskilt många chanser, vilket till stor del även berodde på Helsingborgs anfallsspel som var obefintligt under stora delar av matchen. Blåvitt skapade mycket

Betygskalan
 
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel


Giannis Anestis- 4
Har inte så mycket att göra stora delar av matchen men gör det han ska när Helsingborg väl får chansen. Kan inte lastas för målet där Al Hamlawi får komma fri från nära håll.

Alexander Jallow- 4
Eftersom Helsingborg inte hotar nämnvärt offensivt får han främst fokusera på offensiven och samspelet med Aiesh ser lovande ut inför framtiden. Får en touch på ett inspel som med lite flyt hade gått in vid bortre stolpen vilket hade betytt 2-0 till Blåvitt.

Mattias Bjärsmyr- 5
Gör en stark insats och stänger ner Helsingborgs få försök till anfall innan de hinner bli farliga. Vinner sina dueller och visar prov på att han kan skapa farligheter med sina längre bollar.

 August Erlingmark- 4
Vikarierar som mittback idag och gör det jobbet han ska, visserligen mot ett Helsingborg som inte hotar  Försöker oftast spela enkelt och krånglar inte till det i onödan men vågar sig ändå på lite passningar i offensiven

Victor Wernersson- 4
Gör jobbet på vänsterkanten utan att imponera.

Alhassan Yusuf- 5
Hasse fortsätter leverera bra insatser och gör det mesta rätt oavsett om det är i offensiv eller defensiv riktning. Hotar mer framåt idag än vanligt och hade han bara varit en bättre avslutare hade han stängt matchen med ett 2-0 mål som med någon centimeters marginal istället studsar stolpe ut.

Tobias Sana- 4
Tobias är till i största delen av matchen en trygg punkt på mittfältet att spela bollen till eftersom han väldigt sällan tappar den. Försöker ofta hitta hotande passningar framåt, men hamnade ofta lite för långt ner i planen för att få användning av sin offensiva skicklighet (vilket inte är så konstigt eftersom han spelade i den mer tillbakadragna rollen bredvid Hasse).

Hosam Aiesh- 3 (ut 77)
Utmanar mycket ute på sin kant och lyckas mer ofta än sällan. Är ett konstant orosmoment för Helsingborg och skapar flera bra chanser som borde resulterat i mål. Det är svårt att säga om det är Hosams avgörande passningar eller lagkamraternas dåliga skärpa framför mål som är problemet, men med såhär många chanser måste det produceras poäng för att bli godkänd.

 Patrik Karlsson Lagemyr- 3 (ut 86)
Paka gör egentligen en helt okej match där han med sina kvicka fötter och vändningar är viktig för att länka ihop mittfält och anfall. Han saknade dock inte chanser till mål eller assist och idag hade han behövt förvalta något av sina lägen, då hade slutresultatet kunnat vara ett annat (och så även betyget).

Giorgi Kharaishvili- 4 (ut 83)
Giorgi bidrar med ett hårt arbete i båda riktningarna och är en viktig regissör i Blåvitts offensiva spel. Får inte speciellt många lägen själv men förvaltar Sargons assist när han gör 1-0, trots att möjligheten ser ut att vara överspelad.

Sargon Abraham- 4
Gör en av sina bättre  insatser i Blåvitt, trots resultatet. Är i allra högsta grad är involverad i offensiven i första halvlek och spelar mycket vackert fram till 1-0 målet med en mycket. Har dock flera lägen som han borde förvaltat bättre, vilket hade gett ett högre betyg.

Emil Holm, Noah Alexandersson och Adil Titi spelade för kort tid för att betygsättas.

 

Ludwig Härlin@ludwigharlin2020-07-15 21:52:08
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg