Ullevi, 2021-08-02 19:00

IFK Göteborg - IFK Norrköping
1 - 2

Spelarbetyg IFK Göteborg - IFK Norrköping: 1-2 " Han lever inte upp till de höga kraven"

Blåvitt förlorar ännu en match efter en mycket svag inledning där man låter Norrköping göra två enkla mål utan att hota framåt. Efter paus höjde sig dock Blåvitt och tryckte på ordentligt för ett kvitteringsmål, vilket inte var tillräckligt eftersom det skedde för sent. Betygsskalan 7 – Landslagsklass 6 – Mycket bra 5 – Bra 4 – Godkänd 3 – Underkänd 2 – Dålig 1 – Usel

Giannis Anestis- 3: Inget av målen är väl egentligen Giannis fel, men det går att konstatera att han hade kunnat stå för bättre ingripanden vid båda målen.

Alexander Jallow- 3 (ut 85)
Jallow är svårbedömd idag. Gör en riktigt dålig första halvlek och är i högsta grad inblandad i 2-0 målet när han misslyckas med att vinna sin närkamp med Björk. Höjer sig ordentligt i andra halvlek och spelar fram Marcus Berg till 2-1 men det positiva i andra halvlek överväger inte det negativa från första.

Calle Johansson- 3
Gör en betydligt bättre match än senast, allt annat vore nästan omöjligt, men det är fortfarande inte bra. Är högst delaktig i hur enkelt Norrköping tillåts göra sina mål i den första halvleken och utöver någon enstaka viktig brytning finns det inte mycket positivt att ta med sig från hans insats ikväll.

Mattias Bjärsmyr- 3
Försvarsspelet fortsätter vara dåligt och eftersom det ligger på Bjärsmyr att leda försvaret faller en stor del av skulden på honom. Första halvlek springer Norrköpings anfallare runt honom som han vore en kon och även om han spelar upp sig något i andra är han fortfarande för dålig.

Oscar Wendt- 4: Oscar är en av dom få som klarar godkänt idag. Gör det okej i defensiven och tar för sig i offensiven. Dessutom bjuder han på några fina inlägg, vilket man inte blivit bortskämd med som blåvittsupporter den senaste tiden..

Gustaf Norlin- 2 (ut 60)
Norlin gör återigen en mycket svag insats och det pendlar hela tiden mellan svaga ingripanden och att fråga sig själv om han ens är på planen. Det fungerar helt enkelt inte för Norlin och han kan omöjligt få förtroende att starta även nästa match.

Gustav Svensson- 3
Jag har höga krav på Gurra. Tyvärr lever han inte upp till dem. Känns långsam och trög och har stora problem att hänga med Adegbenro matchen igenom. Några fina brytningar, absolut, men för en kille som nyligen spelade EM är det långt ifrån tillräckligt.

Sebastian Eriksson- 3 (ut 69)
Sebban har precis som sin mittfältskollega svårt med de snabba och kvicka norrköpingsspelarna och levererar inte heller i passningsspelet på det sätt som man kan kräva. Drar på sig ett tidigt gult kort vilket tvingar honom att vara mer återhållsam i duellerna en stor del av matchen.

Tobias Sana- 2
Sana är en spelare som måste få mandat att misslyckas med passningar och dribblingar för att det någon gång ska ge resultat. Men när resultatet uteblir finns bara misslyckanden kvar och då är det bara jobbigt att se Sana spela fotboll. Bortsett från frisparken i stolpen var det en sån dag idag.

Kolbein Sigthorsson- 4
Även om dagens insats är för dålig går det inte att skylla prestationen på Kolbein, som gör så gott han kan med det han får att jobba med. Står för ett oerhört slit oavsett vart på banan han befinner sig och är en mycket viktig (och stundtals enda) uppspelspunkt. Behöver få fler bollar att jobba med i boxen.

Marcus Berg- 4
Berg gör en helt okej match individuellt sett. Han gör mål på en fin nick och är en viktig länk i spelet fram mot straffområdet. Det går dock att kräva mer av Marcus Berg, som stundtals var ganska osynlig under första halvlek och han klarar godkänt enbart tack vare målet.

Hosam Aiesh- 3 (in 60): En uppgradering jämfört med Norlin men det säger inte så mycket. Aiesh försöker utmana men kvalitén är inte tillräcklig och han misslyckas allt som oftast. Ett inhopp som borde resulterat i betydligt mer.

August Erlingmark- 4 (in 69)
August hoppar in i matchen i ett tacksamt skede när Blåvitt trycker på för en kvittering och får därför chansen att visa upp sig från sin bästa sida. Ersätter Sebastian Eriksson rakt av och gör i princip samma saker som Sebban gjort de första 70 minuterna, men tack vare matchbilden sista 20 minuterna räcker det till ett godkänt inhopp.

Oscar Vilhelmsson (in 85) spelade för kort tid för att betygsättas.