Valhalla Konstgräs, 2022-02-20 13:00

IFK Göteborg - Landskrona
2 - 0

Spelarbetyg IFK Göteborg-Landskrona BoIS (2-0) "Det blir tuff konkurrens om startplatserna"
Gustav Svensson och Oscar Vilhelmsson var två av spelarna som utmärkte sig mot Landskrona.

Blåvitt stod för en stabil insats där man vann med 2-0 mot Landskrona, men utan att imponera. Resultatet gör att man toppar sin grupp efter första omgången och man har gett sig själva ett bra läge inför fortsättningen av cupen. Här är spelarbetygen från söndagens tävlingspremiär:

Warner Hahn- 4
Blåvitts nya målvakt sattes inte på några större prov under matchen eftersom Landskrona inte skapade några farliga chanser. Hahn fick dock chansen att visa upp sitt spel med fötterna vilket ser lovande ut.

Alexander Jallow- 4
Såg lite skakig ut i defensiven inledningsvis men spelade upp sig. Samspelet med Aiesh i offensiven finns där i perioder men är ännu inte 100%. Behöver slipa på sina inlägg.

Mattias Bjärsmyr- 4
Bjärsmyrs rutin är nyttig i defensiven och han står för en stabil insats. Är på rätt plats vid rätt tillfälle vid de få halvchanser som Landskrona kommer till och blockerar ett par skottförsök.

Calle Johansson- 4
Precis som sin mittbackskollega gör Calle en stabil defensiv insats i en match där blåvitts försvar inte sätts på några större prov. Visade bland annat prov på sin skicklighet i luftspelet.

Oscar Wendt- 5
Oscar bjöd på en mycket fin frispark till 1-0 och utöver det gör han en bra, stabil match men utan att imponera. Här finns mer att hämta.

Hosam Aiesh (ut 70)- 5
Efter en lite tuff inledning kom Hosam in i matchen på ett bra sätt. Jobbar hårt på sin högerkant och kommer ofta runt sin försvarare. Får med sig flera frisparkar men inte så mycket som han förtjänar.

Amir Al-Ammari (ut 70)- 4
Amir gjorde en okej match, men imponerade inte nämnvärt. Sliter mycket och jobbar hårt, men är stundtals för svag i duellspelet och hotar inte så mycket offensivt så mycket som man kan önska. Blir godkänd mycket tack vare den starka perioden i början av andra halvlek.

Gustav Svensson- 5
Landskrona hade ganska mycket boll i perioder och Gustav var en stor anledning till att det sällan ledde till några chanser. Vann sina dueller på mittfältet och stod för flera viktiga brytningar. Kanske matchens bästa spelare.

Gustav Norlin (ut 89)- 5
Norlins form håller i sig och han fortsätter att imponera. Ytterbackarna i Landskrona hade ofta problem att hänga med i hans offensiva löpningar och därför var det knappast förvånande att en av dem resulterade i assisten till Vilhelmssons 2-0 mål. Kan han hålla i denna formen blir det tuff konkurrens om startplatserna.

Marcus Berg- 4
Marcus Berg gör som alltid ett hårt jobb och är blåvitts kanske viktigaste spelare. Han är en nyckel i offensiven som uppspelspunkt och kombinationsspelare, men även viktig för presspelet i defensiven. Hade behövt komma till fler målchanser för ett högre betyg, men det beror främst på förväntningarna som finns på honom.

Oscar Vilhelmsson (ut 82)- 5
Gjorde blåvitts 2-0 mål och hotade Landskronas försvar med sina djupledslöpningar. Något svag i duellspelet emellanåt när han försöker täcka boll, men gör en bra match på det stora hela och hade kunnat göra fler mål.

Simon Thern (in 70)- 3
Simon har en bit kvar till toppformen. Något slarvig i passningsspelet och är inte så involverad som man kan önska från en spelare av hans kaliber. Han spelade dock bara drygt 20 minuter när blåvitt började falla hem och försvara sin ledning, så det räcker med att konstatera att han kan bättre.

Hussein Carneil (in 70)- 4
Rapporterna säger att Hussein Carneil har utmärkt sig under träningslägret. Mot Landskrona fick han göra tävlingsdebut och även om avtrycket inte var jättestort fick man se skymtar av hans kvalitéer. Spännande inför framtiden!

Erik Sorga (in 82) & Kevin Yakob (in 89) spelade för kort tid för att betygsättas.