Spelarbetyg IFK Göteborg – Mjällby AIF (2–2) "Det krävs mer om Blåvitt ska vara ett topplag"
Simon Thern kvitterar ut ett godkänt betyg

IFK Göteborg lyckades, med nöd och näppe, avancera vidare från Svenska Cupens gruppspel. Detta tack vare fler gjorda mål än tabelltvåan Norrby. Trots avancemang var det ett Blåvitt som inte imponerade överhuvudtaget. Här kommer spelarbetygen från dagens match.

Warner Hahn – 4
Släpper in 2 mål som inte känns omöjliga att ta men som inte heller är några målvaktstavlor. Räddar upp dem insläppta målen med att stå för ett par fina räddningar, bland annat ett friläge. Dessutom är han bra med fötterna idag, Warner Hahn står för en godkänd insats.

Alexander Jallow – 3
Han blandar och ger mycket i den första halvleken, stundtals löper han fint offensivt men det är för lätt att ta sig förbi honom. Dessutom står han och sover vid 1–2 målet när Hahn släpper en retur. De gånger han väl kommer runt offensivt slår han bort inläggen, framförallt i den andra halvleken. Allt som allt blir han underkänd.

Mattias Bjärsmyr – 2
Inblandad vid båda Mjällbys mål, felpositionerad vid 1–1 och, likt Jallow, på tok för passiv vid 1–2. Det krävs mer av en ordinarie mittback om nu Blåvitt ska vara ett topplag. Utöver misstagen vid de båda målen utmärker han sig inte, Mattias Bjärsmyr är dålig idag.

Calle Johansson – 3
Står för ett tveksamt ingripande vid Mjällbys kvitteringsmål när han och Bjärsmyr hamnar helt ur position. Han utmärker sig inte heller särskilt mycket utöver det, mer än någon enstaka vunnen nickduell. Calle når inte upp till en godkänd nivå idag men är inte heller värdelös.

Oscar Wendt – 4
Cup-frälsaren Wendt står för en helt okej insats idag. Precis som resten av backlinjen är han inte särskilt bra defensivt men har ett gäng fint slagna hörnor och frisparkar. Kröner dessutom det hela med ett mål.

Hosam Aiesh – 4
Aiesh är alltid kreativ men han är som alltid otroligt ojämn. Ena gången är inlägget för långt och nästa gång trasslar han in sig i Mjällbyförsvaret. Trots några tveksamma ingripanden kommer han ändå runt på kanten flera gånger. Han får dessutom in några inlägg och passningar, vilket gör att han blir godkänd.

Gustav Svensson – 4
Jobbar, sliter och kämpar kan ingen anklaga Gustav Svensson för att inte göra, så även idag. Däremot vinner han inte lika många bollar idag men är trots allt ganska dominant på mitten. Det är en viktig spelare som tillför mycket, även en dag som denna då han inte riktigt kommer upp i sin högstanivå.

Simon Thern– 4
Ganska osynlig i den första halvleken men desto bättre i den andra. Har några aktioner då han sätter lite fart på bollen och tvingar Mjällbyspelare att orsaka frisparkar. En bra Simon Thern hade lyckats fullt ut med dessa aktioner och inte heller varit lika svag i duellspelet som han var idag. Däremot är det Thern som spelar in bollen till en fristående Wendt vid 2–2 målet på ett skickligt sätt. Thern är godkänd idag.

Gustaf Norlin (ut 62) – 4
En av Blåvitts bättre spelare offensivt innan han blev utbytt. Norlin är oerhört ettrig och är, på egen hand, orsaken till Blåvitts 1–0 mål när han stressar Brolin i bortamålet. Gör det också helt okej som anfallare i den andra halvleken men hade behövt några fler minuter och några fler fina aktioner för att nå upp till en bra nivå, klart godkänd blir han iallafall Norlin.

Marcus Berg – 5
Bäst i Blåvitt idag. Berg gör 1-0 tack vara Norlins press, men är ändå på rätt plats och rakar in bollen. Dessutom är han delaktig i majoriteten av Blåvitts anfall och kommer till ett farligt avslut i den andra halvleken. Han gör det även bra i det felvända spelet när han håller i och hittar bra passningar. Ingen monsterinsats av Berg men ändå tillräckligt för att vara bäst i IFK Göteborg.

Tobias Sana – 3
Sana kommer inte till sin rätt som anfallare, det märktes i den första halvleken. Trots att han fick spela där han brukar i andra halvlek imponerade han inte. Slår bort både hörnor och frisparkar och är lite för slarvig, lite för ofta. Slarvet orsakade bland annat en farlig kontring i slutminuterna. Sana lyckades få in bollen i straffområdet några gånger men är inte tillräckligt bra idag.

Emil Salomonsson (in 62) – 4
Kommer in mot Jallow i den andra halvleken och hinner inte visa upp sig särskilt mycket. Några gånger kommer han med fart längs kanten men inget märkvärdigt varken framåt eller bakåt.