Lagbanner
Varberg Energi Arena, 2022-08-08 19:00

Varbergs BoIS - IFK Göteborg
0 - 4

Spelarbetyg: IFK Göteborg – Varbergs BoIS
Invasionen i Varberg

Spelarbetyg: IFK Göteborg – Varbergs BoIS

Berg visar vägen när akademin fortsätter att forsa fram. Den blåvita maskinen är tillbaka!

Betygsskalan
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel

Werner Hahn – 5
Han kanske gör några TV-räddningar. Han kanske ser lite nonchalant ut då och då. Men Hahn är tryggheten själv bakåt och ett sylvasst vapen framåt

Oscar Wendt – 5
Har höjt sig ordentligt under dem senaste matcherna. Spelar nu med ett lugn vi inte sett på hela säsongen och bidrar tillsammans med övriga i backlinjen till ännu en säker nolla i målprotokollet. Visst var det några chanser i början av matchen, men sett över 90 minuter stod Wendt, tillsammans med övriga, för en stabil försvarsinsats. 

Johan Bångsbo – 6
Marcus Danielsson tackade nyligen nej till landslaget. Han har nog också sett vad som är på gång från den blåvita akademin. 

Calle Johansson – 5
Håller ihop backlinjen och ger Bångsbo möjlighet att glänsa offensivt. Har hittat helt rätt i kommunikationen med Werner Hahn och stoppar bekvämt ner Simovic i sin ficka.

Alexander Jallow – 5 (ut 86')
Stabil rakt igenom. Ger sig in i offensiva situationer när tillfället bjuds och gör det dessutom bra. 

Kevin Yakob – 6
Fick alldeles för lite bollar i första halvlek och blev isolerad i stora delar. Men Kevin Yakob klev fram ordentligt i den andra halvleken och spelar med ett otroligt självförtroende just nu. Gör både mål och assist och är en av nyckelspelarna i blåvitts offensiv. 

Gustav Svensson – 5
En spelsugen Gustav Svensson tog för sig betydligt mer offensivt än vad vi är vana vid att se honom göra. Fina uppspel och spelvändningar kombinerat med ett sedvanligt bra defensivt arbete.

Hussein Carneil – 5

Har lite problem med att hitta in i matchen, gör några enkla misstag och hamnade i skymundan på mitten. Om han kom in i den? Jodå. Fullständigt briljant när han kommer rättvänd, med bollen klistrad vid sina fötter, och låser upp ett kompakt Varberg försvar.
Visar att att han klarar av att spela ett fysiskt spel mot betydligt större motståndare. Noteras för två stycken assist.  

Hosam Aiesh - 4 (ut 86')
Får ingenting med sig av dommarteamet idag heller. Faller lite för lätt i vissa situationer, vilket förmodligen är anledningen till domarkårens samlade avresion mot Hosam. Men en tröjdragning är väl en tröjdragning och en tvåfotare i knähöjd är väl ändå en tvåfotare i knähöjd även om det är Aiesh som blir förfördelad? I övrigt gör Hosam en helt okej match, får mycket boll i första halvlek utan att skapa dom där riktiga farligheterna. Sätter en fin instickare precis i början av matchen som förtjänade ett bättre öde och är ett ständigt orosmoment för samtliga backlinjer i Allsvenskan. 

Gustaf Norlin – 5 (ut 86')
Har en lungkapacitet som får en att tänka tillbaks på den gode Hasse. Bidrar starkt med sina uppoffrande löpningar och kröner kvällen med ett mål och en assist. 


Marcus Berg – 6
Marcus Berg är gammal. Han har ingen rygg kvar. Han kan knappt träna. Han är för bra för den här ligan. 
 

Fotnot: Inhopparna Emil Salomsson (86'), Erik Sorga (86'), Sebastian Eriksson (86') 

Johnny PS2022-08-08 21:39:00

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg