Lagbanner
Spelarbetyg: IFK Norrköping – IFK Göteborg
Warner Hahns bästa match i blåvitt så här långt?

Spelarbetyg: IFK Norrköping – IFK Göteborg

Warner Hahn, Johan Bångsbo och Gustav Svensson hyllas stort i Alltid Blåvitts betygsartikel efter segern mot IFK Norrköping med 2–0.

Betygsskalan
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel


Warner Hahn 6
Stod för matchavgörande reflexräddningar och ett lugnt och stabilt spel i övrigt. Kanske Warner Hahns bästa match i blåvitt så här långt.


Alexander Jallow – 4
Stabil utan att glänsa. Är som vanligt bara en inläggsfot från att vara en ytterback av toppklass.

Mattias Bjärsmyr – 4
Gör vad han ska, spelar bra ihop med Bångsbo, men lider, precis som resten av laget, av att blåvitt blir väl låga i långa perioder.

Johan Bångsbo –  6
Sätter inte en fot fel under matchen. Lugn och trygg med bollen och har en självklarhet i spelet som inte många gubbar i hans ålder besitter. En blivande storback.

Oscar Wendt 4
Farligt nära en 3:a i betyg. Räddas av en hållen nolla och att han bidrar med rutin och ledaregenskaper när blåvitt behöver det som bäst, så även i denna match.


Hussein Carneil (ut 74') –  4
Blandar och ger. Visar stundtals upp en fin teknik och ett kreativt huvud som verkligen behövs i den här truppen. Gör en betydligt bättre match än mot AIK, men slarvar för mycket och misslyckas med för många enkla passningar.
Utbytt i 74:e matchminuten efter en godkänd insats.

Simon Thern – 4
Visar klass vid målet, men är inte den offensiva spelfördelare han behöver vara för att blåvitt ska få ett harmoniskt anfallsspel.

Gustav Svensson – 6
Totalt dominant i defensiven under stora delar av matchen. Efter en fladdrig inledning får vi återigen se den Gustav Svensson som hela Allsvenskan hatar att möta.

Kevin Yakob – 5
Enkla misstag och är bitvis för statisk, men håller sig framme och gör ett redigt skitmål. Lider också av att laget trycks ned i långa stunder. Tillsammans med Berg är han blåvitts största offensiva hot i matchen.  

Gustaf Norlin (ut 74') –  4
Frenetisk och jobbig för motståndarna, faller bort lite för enkelt i offensiven men gör jobbet han är satt på planen för att göra. Utbytt i 74:e matchminuten efter en godkänd insats.


Marcus Berg –  4
Vore Marcus Berg en vanlig spelare skulle han ha fått ett högre betyg. Nu är han inte det och får en 4:a på sin egen skala. Livsviktig för IFK Göteborg och ett par klasser bättre än alla andra spelare på planen. Tvingas ner i defensivt straffområde ett flertal gånger för att reda ut situationer han inte borde behöva reda ut. Hamnar isolerad under stora delar av matchen men är ändock med och avgör när det väl gäller. 


Emil Salomonsson (in 74') och Sebastian Eriksson (in 74') spelade för lite för att betygsättas.

Johnny på speed2022-07-25 22:57:50

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg