Malmö FF - IFK Göteborg
1 - 0

Spelarbetyg Malmö FF - IFK Göteborg (1-0) "Han måste verkligen höja sig"
Simon Thern var en av de blåvita spelarna som hade det jobbigast nere i Malmö.

Säsongens första förlust kom borta mot Malmö där hemmalaget vann med 1-0 efter att ha gjort mål på straff tidigt i den andra halvleken. Blåvitt hade en tugg kväll, men kan ta med sig försvarsinsatsen vidare in i säsongen.

Warner Hahn- 6
Vilken match han gör! Står för flera riktigt svettiga räddningar och visar hög klass matchen igenom. Målet som kommer är på straff och det är ingen skam i att släppa in den. Dags för Mild att kika på en kontraktsförlängning redan nu?

Alexander Jallow- 4
Får främst jobba defensivt idag och har det svettigt mot ormen men lyckas helt okej med att hantera honom. Slår ett mycket fint inlägg som Marcus Berg nog borde gjort mål på.

Calle Johansson- 4
Calle fortsätter vara stabil och styr bland annat undan ett vasst skott från Toivonen till ribban. Sätts under hård press men klarar av det på ett okej sätt.

Mattias Bjärsmyr- 4
Gör en helt okej match sett till hur tillbakatryckta Blåvitt var i främst första halvlek. Precis som sin mittbackskollega sattes han verkligen på prov men visar att han fortfarande håller.

Oscar Wendt- 2
Oscar Wendt hade ingen bra dag på jobbet. Slår bort enkla passningar långt ner på egen planhalva som hade kunnat ställa till det ordentligt. Hade svårt att hänga med sin gubbe och såg lite felplacerad ut vid ett flertal tillfällen. Detta är tyvärr inte första gången denna säsongen och han måste verkligen höja sig framöver.

Hosam Aiesh- 3 (ut 55)
Det kanske är tufft att underkänna Hosam men han hinner inte uträtta så mycket mer än att få Beijmo varnad. Under hans tid på planen var offensiven nästan obefintlig och med tanke på att han utgör en stor del av den blir det underkänt.

Simon Thern- 2 (ut 55)
Thern är verkligen inte lyckad idag. Har mycket svårt att hålla i bollen på mittfältet och missar mycket i passningsspelet. Ligger och släpar vilket är mycket nära på att upphäva offsiden och ge Malmö 1-0 redan i första halvlek. Glidtacklingen och sättet som handen drar med sig bollen in i straffområdet är klumpig. Byts ut kort efter straffen och fick ingen chans att revanschera sig.

Gustav Svensson- 4 (ut 88)
Gustav gör en okej match men inte mycket mer. Är mycket viktig när Blåvitt i långa stunder får jaga boll och gör det han kan. Men har det tufft mot Malmös bollskickliga mittfältare och får dra ett tungt lass själv.

Tobias Sana- 2
Vänsterkanten hade det tufft idag. Sana hade, precis som många andra , svårt att göra något kreativt med bollen när han väl fick den. Utöver det är det ingen vidare kvalitét på de fasta situationer han tar hand om och misslyckas alldeles för ofta med sina offensiva initiativ. Jag förstår inte varför han får vara kvar på planen hela matchen när t.ex. Kevin Yakob skapar mer på sitt inhopp än Sana gör på hela matchen.

Oscar Vilhelmsson- 3 (ut 76)
Oscar jobbar och sliter mycket men får väldigt lite ut av sitt löpande. Får väldigt lite bollar att jobba med eftersom många av djupledsbollarna mot honom fångas upp av malmöspelare. Behöver höja sig!

Marcus Berg- 3
Precis som mot Djurgården drog Mackan på sig mycket bevakning. Gör det han kan i kombinations och länkspelet men får inte ut så mycket. Får ett jätteläge att göra 1-0 i första halvlek och med tanke på kraven vi har på vår kapten måste det bli mål där i denna typen av matcher. Har ett stort ansvar offensivt och ser kanske lite sliten ut efter den senaste veckans hårda matchande?

Emil Salomonsson- 3 (in 55)
Emil visar att han är en fullgod ersättare till Alexander Jallow. Löper mycket och gör men offensivt lämnade han mer att önska. Behöver uträtta mer för att nå godkänt sett till sitt långa inhopp.

Amir Al-Ammari- 3 (in 55)
Tycker Amir är svårbedömd idag. Utmärker sig inte nämnvärt men gör heller inte bort sig. Gör det åtminstone bättre än Thern, men hade behövt visa mer när blåvitt jagade kvittering.

Gustav Norlin- 5 (in 55)
Gustav Norlin gör ett mycket piggt inhopp och visar att han nog ska starta mot Kalmar om en vecka. Efter att han bytts in kretsar mycket av Blåvitts offensiva spel kring honom och han visar att formen verkar hålla i sig även om han utgår från en kant (även om han drar sig inåt) istället för som anfallare. Ett viktigt djupledshot!

Kevin Yakob (in 76) & Hussein Carneil (in 87) spelade för kort tid för att betygsättas.