Lagbanner
Spelarbetyg Norrby IF-IFK Göteborg  (1-1). “Det värmer ens blåvita hjärta”.
Norrby skapar de flesta målchanserna på Oscar Wendts vänsterkant och det går nog att önska sig mer av den välmeriterade Wendt.

Spelarbetyg Norrby IF-IFK Göteborg  (1-1). “Det värmer ens blåvita hjärta”.

IFK Göteborg gjorde de drygt 600 tillresta bortasupportrarna missnöjda efter att Norrby kvitterade sent. Återigen en försäsongsmatch utan att imponera, men som tur är har Blåvitt fortfarande gruppsegern i egna händer. Här kommer spelarbetygen från dagens bortamatch.


Betygskalan
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel

Warner Hahn- 4
Gör en okej match och håller nollan i 89 minuter. Plockar många bra inlägg matchen igenom och är aktiv med fötterna. Målet kan han inte göra särskilt mycket åt, godkänd insats helt enkelt.

Emil Salomonsson- 4
Dagens målskytt blandar och ger offensivt. Fyller på bra flertalet gånger, men det är några inlägg som inte riktigt hamnar där de ska. Målet gör han jättebra, behåller kylan och placerar nere i bortre gaveln. Emils försvarsspel är inget anmärkningsvärt, han gör i princip det han ska.

Mattias Bjärsmyr- 4
Han märks knappast av, vilket inte är något dåligt för en mittback. Utmärker sig inte heller med spektakulära brytningar eller liknande. Han gör helt enkelt det han ska men inte mer än så.

Calle Johansson- 4
Den bättre av våra 2 mittbackar idag. Har några fina brytningar och nickar undan en del fasta situationer. Drar på sig en varning och släpper in ett mål i slutet, vilket gör att han inte blir mer än godkänd.

Oscar Wendt- 3
Kommer fel i försvarsspelet flera gånger om och det är på Blåvitts vänsterkant Norrby kommer runt för det mesta. Kvaliteten i inläggen har även den mer att önska, Wendt blir dessvärre underkänd idag.

Hosam Aiesh- 4
Presterar egentligen allt mellan en 2:a och en 5:a idag och gör en assist. Trots fina aktioner så tappar han alldeles för mycket boll och slår bort en del passningar, framförallt i sista tredjedelen. Det krävs flera hack upp från Aiesh sida för att nå upp till den nivån han kan prestera på. Att han kommer undan med godkänt idag är för att han gör det väldigt skickligt vid Blåvitts enda mål, när han nickar ner bollen till Salomonsson.

Gustav Svensson- 5
Dominerar mittfältet och vinner i princip alla andra-bollar under den första halvleken. Gustav Svensson kan självklart ännu bättre, men är ändå bra idag. Dagens match är ytterligare ett bevis på att Gustav Svensson ska vara självskriven i Blåvitts startelva.

Simon Thern- 4
Thern är mycket bättre än senast, men har ändå en bit kvar till sin högstanivå. Stark i duellspelet idag och har ett par fina passningar framåt också. Godkänt!

Tobias Sana- 5
Blåvitts bästa spelare framåt, kreativ som alltid. Många fina passningar i djupled idag och inläggen håller en bra nivå. Sana ligger bakom det mesta framåt. Det var han som frispelade Vilhelmsson efter bara 1 dryg minut och han som slog inlägget som tillslut resulterade i Salomonssons 1-0 mål. Utöver det sportsliga gick Tobias Sana också fram till klacken och bad om ursäkt. Det värmer ens blåvita hjärta.

Marcus Berg- 4
Bjuder stundtals på fina aktioner i form av passningar och vrickningar. Det är vid flera tillfällen som Berg startar Blåvitts anfall på bra sätt. Hans aktioner leder däremot inte till några mål och han kommer inte till några avslut, vilket gör att han inte får mer än godkänt idag.

Oscar Wilhelmsson (ut 72)- 4
Är ett hot i djupled flera gånger om och har ett fint rörelsemönster. Droppar även ner ibland och agerar mottagare på ett bra sätt. Wilhelmsson missade ett friläge och kom inte till några fler farliga lägen idag.

Kevin Yakob (in 72)- 4
Får knappt röra bollen eftersom Blåvitt bara spelar av matchen och låter Norrby föra spelet. När han väl får bollen briljerar han inte, men är inte heller dålig. Yakob kommer undan med godkänt idag.

Amir Al-Ammari (in 88) spelade för kort tid för att betygsättas.

 

Arvid Larsson2022-02-26 17:33:00

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg