Lagbanner
Spelarbetyg: Örebro - IFK Göteborg

Spelarbetyg: Örebro - IFK Göteborg

Allsvensk premiär och blåvitt trummar igång med en delad pinne i 0-0 matchen på Behrn Arena borta mot Örebro, i en match där Hasse och Jallow dominerade trots brist på slutprodukt.

Betygskalan
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel


Formation - 5-3-2

Ioannis Anestis - 4
Stabil bakåt men hade inte jättemycket att göra denna match men visade sig stark på den enda farliga målchansen Örebro fick.

Gustaf Norlin - 5
Om vi ska börja denna betygskala och allsvenska premiär med nyförvärvet på 24 år från Varberg som utgår ifrån sin vänsterbacksposition. Norlin stod för ett fint alternativ ute på sin vänsterkant i den första halvleken då han hittade fint kombinationsspel med Sana och Yakob på topp. I den andra tappade han lite och högerkanten med Jallow i spetsen hittade allt mer lösningarna framåt.

Sebastian Eriksson - 4
32-åringen spelade hela vägen till 85’ matchminuten då han tvingades av med en känning. Dessförinnan var han en stabil gugge i premiären. Ser lite allmänt oslipad ut ibland men den rutin Eriksson sitter på är det ändå en av våra viktigaste spelare, speciellt med tanke på skadeläget. 


Mattias Bjärsmyr - 5
Den betydligt mer åldrande och meriterande mittbacken Bjärsmyr stod för en lugn och trygg insats i en match där försvaret var kompakt men där de riktigt offensiva chanserna lyste med sin frånvaro. Inget mer eller mindre från 35 åringen i denna match. Bra. 


Jesper Tolinsson - 4
Vår akademispelare Tolinson som blott fyllt 18 år gjorde en okej insats i premiären men framåt skönk han långt ner i banan, det i en Rolle-formation som betydde, i praktiken, 5-3-2 med wingbacks. Framåt var det lite uddelöst men bakåt såg det ändå ganska stabilt ut för den unge talangen.


Alexander Jallow - 6
Alexander Jallow! Ja men hans namn tåls att upprepas flera gånger om, vilken spelare. Ägde sin högerkant i både första och- i andra halvlek. Jallow slickade kanten riktigt fint där han fick bra passningar av Sana men framförallt Yusuf. Denna 23 åring blir inte att leka med när spelare som Berg, Wendt och Hamsik kommer in, aj aj aj... Är ni redo Allsvenskan?

Alhassan Yusuf - 6
Tillsammans med Jallow var dessa två överlägset matchens bästa spelare. Vilken trygghet kring boll, uppspel och att hela tiden hota med farliga passningar i djupled. Mittfältaren kommer troligtvis att säljas då han nosar på en ålder av 21 år men gud var allsvenskan kommer sakna honom i så fall. Det är bara att hoppas att fler farliga alternativ i form av Söder, Yakob, Sana mm. kommer igång snart för då blir det riktigt kul på Gamla Ullevi.

August Erlingmark - 4
Bra med boll och alltid en kämpe på mitten men ibland vill man bara ha lite till av denna talangfulla spelare. Klart godkänd premiär men det krävs nog lite till om blåvitt ska få ut max av denna finna innermittfältare. 

Simon Thern - 3
Här måste vi vara ärliga och säga att Thern inte alls kom upp i nivå. Flera passningar som slogs bort och virrade runt på offensivt område, hade ett halvläge men inget mer än så. Thern byttes dessutom ut i den andra halvleken på grund av skada, hoppas att det inte är för allvarligt.

Tobias Sana - 4
Var kreativ som alltid men saknade det där lilla extra och många sista passningar ledde till absolut ingenting även om öppningarna fanns där. Här vill vi ha mer av kanske blåvitts bästa offensiva spelare. 

Kevin Yakob - 4
Godkänd insats av den formstarke Yakob men återigen saknades det där lilla extra och fokuseringen kring mål, han hade en riktigt fin chans i första men som svettigt räddades av Allain i Örebro.

Andreas Kristensson@adde7892021-04-10 21:05:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg