Lagbanner
Spelarbetyg Varbergs BoIS – IFK Göteborg

Spelarbetyg Varbergs BoIS – IFK Göteborg

Miserabel insats av Blåvitt på Påskbergsvallen när Varbergs BoIS inte ens lät gästerna rulla boll.

Betygsskalan
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel

***

Anestis – 3

Anestis kan inte lastas för något av målen och står i första halvlek för en fin räddning, men han lyckas inte ställa sina backar i position och känns alltjämt otrygg i spel med fötterna.

Jallow – 2

Jallow är direkt svag idag. Försökte fylla på i offensiven i inledningen av matchen men fick ingen upptäckning när han väl gjorde det, och då blir det inte mycket till uppvisning av kvalitéer. Slår likt många medspelare bort otrolig mängd bollar till fel färg.

Mattias Bjärsmyr – 3

Ingen godkänd insats av Mattias idag heller. Gör inte bort sig positionsmässigt men visar varken pondus eller timing i tacklingar och är inte samma ledare som ifjol.

Calle Johansson – 1

Usel insats, misstag är okej att göra men första målet var bara ren nonchalans. Ska vara glad över att han inte får rött så feltimead han konstant var.

Oscar Wendt – 2

Försökte likt Jallow vara delaktig i offensiven i inledningen på matchen men var tvungen att sluta äventyra när ytor blev enorma bakom för Varbergs vindsnabba yttrar. Tog ofta rätt beslut offensivt men får poängavdrag för den orsakade, onödiga straffen. Wendt är ett tillskott men behöver slipa på sina inlägg.
 

Gustav Norlin 2

Norlin var osynlig under den dryga timmen han fick spela mot sin förra klubb. Stahre bytte kant på honom och Sana i första halvlek för att låta Norlin få möjlighet att slå inlägg istället för att vika in i plan, men det var inget jag såg gav utdelning heller. Svag insats.

Gustav Svensson – 2

Min favoritspelare under sin förra sejour, var ett monster då, men nu såg han ut som en liten pojke tillsammans med kollega Eriksson när Blåvitt blev överkörda centralt av ett gäng nobodies. Slår bort OTROLIGT mycket enkla passningar idag. Räddas för några fina brytningar.

Sebastian Eriksson – 2

Visade pondus i inledningen men den försvann ganska snabbt. Hade chans att slå fler bollar fram på ytor men valde att spela säkert och fungerande inte som den länk till anfallsspelet han varit så effektiv som tidigare matcher. Älskar Seb men idag var du svag.

Tobias Sana 1

Tobias Sana, du var varken sämre eller bättre än dina mittfältskollegor men jag belastar dig mer för det uteblivna anfallstänket. Du var lika svag med som utan boll idag, du såg vilsen ut och det hjälpte oss inte.
 

Kolbeinn Sigthorsson 3

Kolbeinn såg ut som bambi på hal is idag. Han tar ner bollar okej men kan inte fördela dem sen, antingen beror på det att han slår bort sina passningar eller att han har 0 medspelare med sig i offensiven. Det blir svårt att prestera något då. Otrolig kämparinsats men det resulterade i nada.

Marcus Berg – 3

Kämpar och sliter, är den enda som producerar några skott på mål i laget (även om de kom 88 minuter för sent). Men det är svårt att byta fina planer i Ryssland mot tröga planer i Varberg och när farten inte finns där så var det svårt att göra något överraskande. Svårt att prestera i detta förfall till lag men kan inte motivera en fyra ändå.

Yayha Kalley gjorde ett piggt inhopp, Aiesh finns det inget att skriva hem om och Söder kom in 20 min försent. Alla spelade för kort för att betygsättas, antagligen deras räddning från att bli underkända också.

Helvete Blåvitt vad usla ni är ibland.

Philip Semmlerphilip.semmler@svenskafans.com@philipsemmler2021-07-26 21:18:57
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg