Lagbanner
Suleiman Abdullahi är klar för IFK Göteborg
Suleiman Abdullahi, som senast tillhörde Union Berlin, är klar för IFK Göteborg.

Suleiman Abdullahi är klar för IFK Göteborg

Under tisdagsmorgonen kommunicerade IFK Göteborg ut att man gjort klart med ett nyförvärv. Efter långvariga rykten är det alltså klart att Suleiman Abdullahi är en fotbollsspelare i IFK Göteborg.

Den 25-årige nigerianen kommer senast från spel i Bundesligaklubben Union Berlin. Klubben placerade sig på en femteplats i tabellen och Abdullahi noterades för sex matcher och ett mål. Abdullahi ansluter på fri transfer och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2025. 

Suleiman Abdullahi slog igenom i norska Viking innan det bar av till Eintracht Braunschweig i tyska andraligan. Chefsscout Stig Torbjörnsen kommenterar värvningen så här på klubbens hemsida: “Suleiman är en spelare som jag personligen har följt länge, ända sedan han kom till Viking. Man kan verkligen säga att han är välscoutad. Vid sidan av hans fotbollskvaliteter är Suleiman en lugn, stabil familjeman. Vi ser att han kommer att passa väldigt väl in hos oss, på planen och i gruppen”. 

Abdullahi blir alltså IFK Göteborgs första värvning under sommarfönstret och förstärker konkurrensen i offensiven. Förmodligen får han spela som anfallare bredvid Marcus Berg och i takt med att Vilhelmsson ryktas bort från klubben känns det som en lämplig värvning. 

Alltid Blåvitt hälsar Suleiman Abdullahi varmt välkommen till IFK Göteborg! 

Arvid Larssonnils.arvid.larsson@gmail.comlarsson_19042022-06-28 11:25:15
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg