Lagbanner
Thomas Santos klar för Blåvitt

Thomas Santos klar för Blåvitt

Blåvitts första värvning för sommaren är bekräftad. Det är 24-åriga Thomas Santos som följer efter sin gamla tränare från AC Horsens och har skrivit på fram till och med sommaren 2026.

Det har varit en illa dold hemlighet att Blåvitt letat efter förstärkningar efter den usla säsongsinledningen. Under fredagen blev det första nyförvärvet officiellt. Han är dansk (med brasilianska rötter) heter Thomas Santos Christensen, är 24 år (fyller 25 i oktober) och gör samma flytt som nya huvudtränaren Jens Askou från danska Horsens. Där blev han utsedd till årets spelare senaste säsongen och han verkar ha varit mycket uppskattad av Horsens supportrar.

Enligt Transfermarkt är hans huvudsakliga position högermittfältare och den senaste säsongen i Horsens spelade han främst wingback varifrån han stod för 4 mål och 2 assist. Enligt Blåvitts presentation är han tänkt att konkurrera på samtliga kantpositioner vilket kanske är ett tecken på att Sebastian Ohlsson får fortsätta som högerytter när han kommer tillbaka från sin skada? Hans spetsegenskaper ska vara snabbhet, löpkapacitet och en mot en-situationer i både offensiv och defensiv.

Med tanke på att Jens Askou och Thomas Santos har tillbringat de senaste säsongerna ihop i Horsens är det lätt att göra kopplingen att det är en kille som Jens velat plocka med sig. Ola Larsson säger dock i presentationen av Santos att Blåvitt haft koll på honom redan innan Jens blev klar. Han har representerat Horsens sedan 2021 där det totalt blev 5 mål och 7 assist på 66 matcher. Han har tidigare även spelat för Skive IK och Silkeborgs U19 i Danmark.

Kontraktet är skrivet till sommaren 2026 (3 år) och han kommer vara spelklar den 7 juli när det svenska transferfönstret öppnar. Hans första match blir därmed den viktiga hemmamatchen mot Varberg 10 juli.

Alltid Blåvitt önskar Thomas varmt välkommen till IFK Göteborg.

Ludwig Härlin@ludwigharlin2023-06-30 11:51:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg