Tråkig dag för Blåvitt i träningsspelandet
Pontus Dahlberg var en av planens bästa spelare med stod samtidigt för matchens sämsta ingripanden när han gav bort 0-3 målet.

IFK Göteborg håller på att göra sig redo för tävlingsmatchernas start och under lördagen fanns möjlighet till en Blåvit dubbel då både herr och damlaget spelade, om än på väldigt olika platser i landet.

Först ut var damerna som inkasserade sin första förlust på flera år när Elitettanlaget Alingsås vann med 2-1 (Elitettan är damernas motsvarighet till Superettan, och alltså fortfarande en serie över Blåvitt som ska gå in i Division 1 kommande säsong.)

Förlusten till trots kan det blåvita laget alltid trösta sig med att det var en jämn match mot ett på pappret starkt lag (Alingsås slutade 4 förra året, bara en poäng från kval till Allsvenskan) där Blåvitt inte alls var sämre än sina motståndare. Snarare tvärt om, bortsett från den där lilla detaljen kallat ”resultatet”.

Sakerna att trösta sig med var desto färre för herrlaget som avslutade sitt försäsongsläger i Spanien med att bli överkörda av danska Viborg. Blåvitt hade väldigt svårt att komma förbi Viborgs press samtidigt som den Blåvita pressen inte alls lyckades få fast Viborg så som Blåvitt hade önskat. 0-2 i paus och 0-3 efter 90 minuter i en match där Viborg helt ärligt var närmare 4-0 och 5-0 än Blåvitt var något tröstmål. Frågan är om Blåvitt ens hade något skott på mål på hela matchen? Anledningen till att jag frågar och inte vet är att matchen var så otroligt intetsägande att jag ställde mig och tittade på när min disk torkade istället. Någon annan som verkade ganska ointresserad av matchen i andra halvlek var Pontus Dahlberg som ganska ostörd spelade bollen rakt på foten på en motståndare som rullade in 3-0 målet.

Nu ska vi inte vara så hårda mot Dahlberg, som trots allt stod för några bra räddningar också, med det kanske än tydligare också illustrerar hur otroligt svaga Blåvitt var idag.

Vill vi vara snälla skulle vi kunna säga att Viborg ligger tvåa i danska ligan och drar igång sitt seriespel nästa vecka och borde således vara i lite bättre form än Blåvitt, samtidigt ska man komma ihåg att Blåvitt drar igång sitt cupspel snart också.

Låt oss hoppas att dagens matcher var en bra lärdom för båda lagen som de kan ta med sig olika saker ifrån. Damerna att de kan mäta sig mot några av landets bästa lag. Herrarna att de har en lång väg kvar till något som ens liknar en acceptabel prestation.