Lagbanner
Tele2 Arena, 2023-10-01 17:30

Hammarby - IFK Göteborg

Inför Hammarby IF – IFK Göteborg: Två formstarka lag drabbar samman på Tele2 Arena

Inför Hammarby IF – IFK Göteborg: Två formstarka lag drabbar samman på Tele2 Arena

Inför mötet i våras på GU så var det många frågetecken, bland annat på de två kombattanternas respektive förstemålvakter, vilka då hade stått för ett par mindre lyckade ingripande på var sitt håll. Idag är läget ett helt annat och istället är fokuset på formen hos de båda lagen. Blåvitt har en hysterisk form de senaste sju matcherna (Cupen inräknad) med ett formtal på hela 93% vilket är att ställa mot Hammarbys 79%.

Hammarby borta har aldrig varit någon match som varken fans eller (högst troligt) spelarna känner någon större tillförsikt inför. Man får även medge att detsamma gäller statistiken över huvud taget på Tele2 Arena för Blåvitts del.

Men då statistik är till för att brytas (undantaget den som är till vår fördel såklart), så hoppas vi att spelarna i Blåvitt istället fokuserar på den finfina form som laget ligger inne med. Samt att de tar chansen till att på söndag stå upp för sin kapten, härförare och titan det vill säga ingen mindre än hjälten Marcus Berg!

Tyvärr blev det som vi befarade redan inför mötet med Mjällby borta senast, att vi aldrig mer skulle få se Marcus Berg leda sitt lag mot nya segrar. Det är med stor sorg och vemod man läser nyheten när den officiellt förmedlas på måndagen. Men samtidigt, man känner en sådan stor stolthet och glädje över att Berg förmådde sig till att visa laget och fansen en sista gång, vilken otroligt skicklig fotbollsspelare han är och har varit. (Tänker främst på mötet med Djurgården och inte minst mot Häcken.)

På söndag så förväntas Astrit Selmani åter få chansen ifrån start tillsammans med Mucolli och Santos på topp i den 4-3-3a till uppställning som varit ett så framgångsrikt koncept för Askous Blåvitt. Låt då motståndarna få känna av konceptet med "släkten är värst". För kan Selmani bara få in ett mål mot sitt före detta lag, så kan det bli en ketchupeffekt av det.

Av träningsrapporter i veckan att döma, så ser Lucas Kåhed ut att gå in i startelvan igen och petar då Hussein Carneil som var den som fick chansen senast mot Mjällby istället för just nämnde. Arbnor Mucolli rapporteras ha varit sjuk tidigare i veckan men har nu tillfrisknat och då även hunnit med att genomföra åtminstone en rejäl genomkörare till träning. Mucolli är klar för spel och detsamma gäller för Suleiman Abdullahi enligt tränare Askou.

Om vi iställlet riktar blicken mot Hammarbys situation inför matchen, så kan man inte annat än att landa i Jusef Erabi, ständigt denne Jusef Erabi. Redan när han kom in i 77e minuten i bajens hemmamöte mot BP (9e juni) och senare i 94e minuten gör det för de så förlösande 2-1 målet, så insåg man att den här spelaren blir väldigt viktig för ett då formsvagt Hammarby och väldigt jobbig för lagets motståndare att möta. Erabi avgjorde även Hammarbys senaste match genom att stänka in 0-1 i 80e minuten borta mot Varberg. Erabi är byggd som en forwardstank men är ändå förvånansvärt löpstark och har därtill en fin teknik och obehagligt bra känsla för vart målet är placerat.

Vid senaste mötet lagen emellan, så fick Erabi agera inhoppare i matchens slutskede och gjorde då inget större väsen av sig. Det kan i och för sig bero på att Blåvitt manglade på rejält offensivt i sin jakt på kvittering. En kvittering som kom till slut och då givetvis genom vår kapten Marcus Berg.

Trolig startelva som följer med Pontus Dahlberg i mål och ifrån höger till vänster följande utespelare:
      Emil Salomonsson, Gustav Svensson, Sebastian Hausner, Oscar Wendt
                Kolbeinn Thordarson, Adam Carlén, Lucas Kåhed
                Thomas Santos, Astrit Selmani, Arbnor Mucolli




Tid 2023-10-01 kl. 17:30
Plats Tele2 Arena
Domare Fredrik "Tilläggsminuter" Klitte

Fredrik Ekdahl2023-09-30 06:35:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg