Lagbanner
Uppgifter: Franskt bud på Bångsbo
Självklar i startelvan. Eller? Efter 34 raka allsvenska starter petades Johan Bångsbo i mötet med Djurgården.

Uppgifter: Franskt bud på Bångsbo

Mittbacken Johan Bångsbo, 20, kan vara på väg bort från IFK Göteborg. Enligt Expressen har franska Metz budat på talangen.

Det var under dåvarande huvudtränare Mikael Stahres senaste vända i IFK Göteborg som Johan Bångsbo gavs regelbunden speltid på seniornivå för första gången i sin karriär. Den unge försvararen tackade för förtroendet genom att imponera, vilket resulterade i att europeiska storlag fick upp ögonen för ynglingen. För ett drygt år sedan skrev Sportbladet att klubbar som Liverpool, Feyenoord, Borussia Mönchengladbach, Bayer Leverkusen, Bröndby och Genoa flöjde löftets framfart.

Talangen blev dock kvar i Göteborg, men skriverierna om en potentiell utlandsflytt har avtagit. Sannolikt har det att göra med den blåvita kräftgången och de tama insatserna som Bångsbo stått för. I motsats till hur det under stora stunder såg ut i fjol har han inte gått att känna igen sedan den allsvenska starten i april.

Nu kan 20-åringen däremot vara på väg bort ifrån Kamratgården. Enligt Expressen ska Ligue 1-laget FC Metz ha lagt ett bud på mittbacken. Tidningen går dock inte in närmare på hur mycket den franska klubben erbjudit Blåvitt.

Johan Bångsbos kontrakt med IFK Göteborg sträcker sig till sista december 2025.

Max Colliander@collianderm2023-08-16 10:59:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg