Lagbanner
Veckan som gått: "Föreningens årsmöte - i dubbel bemärkelse"
Al-Hassan Yusuf stod för en magisk brytning i Glenn Hysén-klass mot Landskrona BoIS.

Veckan som gått: "Föreningens årsmöte - i dubbel bemärkelse"

Veckan som gått är ett tillfälle att med lite distans till det som skett under veckan få tillfälle att summera och kort kommentera det som skett, och se en bredare tematik i det som sker kring IFK Göteborg och här hos Alltid Blåvitt. Så här har veckan sett ut för Göteborgskamraterna…

Årsmötet

Den gångna veckan inleddes med IFK Göteborgs årsmöte, som till följd av restriktionerna och hälsoläget i år hölls digitalt. Alltid Blåvitt är stolta över att klubbens årsmöten brukar tillhöra Allsvenskans mest besökta och aktiva, och har inför årsmötet publicerat flera av de motioner som lades fram.

Mats Engström gjorde sitt sista årsmöte som ordförande  och lämnade över ämbetet till Richard Berkling. Samtidigt togs också beslutet att behålla damlaget inom samma sektion med en massiv majoritet - ett beslut som även andra i branschen förespråkat här hos Alltid Blåvitt.

Landskrona BoIS hemma

Den blåvita försäsongen har fortsatt under veckan med träningsmatch mot Landskrona BoIS. Inför matchen fällde vi det något starka utlåtandet att allt under 3-0 skulle vara ett nederlag, med tanke på att bortalaget just gått upp i Superettan och dessutom nyligen förlorat mot både Östersunds FK och Mjällby AIF med samma siffror.

Matchen slutade till sist 4-0 till IFK Göteborg, efter att Kevin Yakob gjort två mål och Giannis Anestis hållit nollan. Även om motståndet var svagt stod Blåvitt för en bra insats som byggde vidare på det man jobbat med hela försäsongen - att bygga upp ett rejält grundspel som bär laget till segrar.

Vi räknar ner…

Seriestarten närmar sig med stormsteg. Här hos Alltid Blåvitt räknar vi ner med att ta en närmare titt på våra motståndarlag, i omvänd spelordning, genom att intervjua en expert på varje lag. Vår serie inleddes i veckan med de lag Blåvitt spelar mot alldeles innan spelvändningen i sommar - Hammarby IF och Malmö FF.

Något annat som också närmar sig är presentationen av årets nya matchställ. Vi har de senaste  veckorna, i väntan och med illa dold abstinens, gått igenom tidigare hemma- och bortatröjor. Denna vecka presenterades bortatröjorna 2011-2020, inklusive den beryktade rosa bortatröjan.

Alltid Blåvitt ser fram emot ännu en vecka med IFK Göteborg, där det nya matchstället sägs presenteras och där det förhoppningsvis kommer fram svar om hur lång Robin Söders skadefrånvaro blir.

John Fhager2021-03-21 23:38:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg