Lagbanner
Veckan som gått: Linjeval för föreningen på både herr- och damsidan
Veckans tveklöst största nyhet utgjordes av Håkan Milds återkomst till Kamratgården.

Veckan som gått: Linjeval för föreningen på både herr- och damsidan

Veckan som gått är ett tillfälle att med lite distans till det som skett under veckan få tillfälle att summera och kort kommentera det som skett, och se en bredare tematik i det som sker kring IFK Göteborg och här hos Alltid Blåvitt. Så här har veckan sett ut för Göteborgskamraterna…

Klubbdirektörsskiftet

Det har knappast undgått någon att IFK Göteborg fått en ny klubbdirektör, i form av klubblegendaren Håkan Mild. I och med tillsättningen har tidigare klubbdirektören Max Markusson lämnat sin post, och Alltid Blåvitt har summerat hans år vid posten. Förändringen torde vara del av en större linjeförändring, även om klubben ännu inte kommunicerat någonting om detta eller vad man avser inför de kommande åren.

På ledarsidan har IFK Göteborg under veckan också gjort klart med en assisterande tränare med ansvar för videoanalys i form av 32-årige William Strömberg, senast i Linköping FC i Damallsvenskan. Alltid Blåvitt har intervjuat hans tidigare chef i Linköping, Olof Unogård, som i vår intervju beskriver Williams personlighet, humor och hemliga talang.

Damfotbollsdiskussionen

Under veckan har damfotbollen även kommit upp till diskussion med anledning av Kopparbergs/Göteborgs FC:s kollaps och eventuella övertagande från BK Häcken. För IFK Göteborg kunde ett övertagande inte komma på fråga i och med föreningens årsmötes beslut från 2019 om att bygga upp sitt damlag från grunden.

När det kommer till damfotbollen finns det dock vissa särskilda förutsättningar som kan vara värda att överväga, inte bara för detta enskilda tillfälle som för Blåvitts del sannolikt är överspelat. Det är möjligt, kanske till och med troligt, att det kommer dyka upp andra aspekter där blåvita supportrar och föreningsmedlemmar behöver överväga vilken väg man ska ta i en damfotbollskultur som inte är helt enkel att navigera. Alltid Blåvitt har därför inlett en diskussion om damfotbollens kultur och IFK Göteborgs förhållande till den och till sitt damlag, och fler inlägg i denna debatt väntas kommande vecka. Här hittar du del 1.

Enkät om vårt diskussionsforum

Alltid Blåvitt har utöver våra nyhetssidor med såväl lättsamma som djuplodande artiklar om IFK Göteborg även ett livaktigt diskussionsforum med tusentals besök dagligen. Där diskuteras frågor om nyförvärv, taktik och spelupplägg, föreningens utveckling och mycket mer.

För att få reda på mer om hur forumet upplevs genomför vi nu, fram till och med 31 januari, en enkät rörande forumet och hur det styrs av vårt moderatorsteam. Enkäten består av 10 frågor och beräknas  ta cirka 3 minuter att genomföra, med möjlighet till djupare kommentarer vid behov.  Enkäten hittar du på följande länk:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe2Dxb514GwN3l2LLOmrQGhDzDbo1OHBZ9p9GMWP3Mg6zACiA/viewform

Vi ser fram emot dina tankar och välkomnar dig att fortsätta delta i diskussionerna på forumet inför den kommande säsongen!

John Fhager2021-01-24 20:52:24
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg