Lagbanner
Veckan som gått: "Vadan skadan?"
Hosam Aieshs och Tobias Sanas prestationer lyftas fram i veckans match mot Sirius.

Veckan som gått: "Vadan skadan?"

Veckan som gått är ett tillfälle att med lite distans till det som skett under veckan få tillfälle att summera och kort kommentera det som skett, och se en bredare tematik i det som sker kring IFK Göteborg och här hos Alltid Blåvitt. Så här har veckan sett ut för Göteborgskamraterna…

Marek-mania

Veckan som gått färdigställdes till sist den efterlängtade övergången av Marek Hamsik från Dalian Yifeng. Värvningen har skapat rubriker över hela världen och återigen bevisat att när svensk fotboll är relevant på global nivå, så är det med IFK Göteborg. Alltid Blåvitts panel presenterade fyra olika synvinklar på värvningen som gett föreningen både stolthet och framtidstro

Den stora glädje som medfördes av Hamsiks ankomst ledde dock också till viss oro sedan spelaren fått en känning i vaden under torsdagens träning. Skadan tros vara mild, men  Marek stod ändå över matchen mot Sirius och det återstår att se när han kan återgå till full träning med övriga laget igen.

Träningsmatch mot Sirius

Mötet med Sirius skedde under lördagseftermiddagen på neutral plan i Linköping. Förväntningarna inför matchen var inte överdrivet höga efter cupspelets växlande form, men hoppet fanns ändå om att laget skulle visa sig mer vana vid taktiken och bygga ett bättre spel.

Även om man bör ta viss höjd för att motståndet knappast imponerade kan vi ändå konstatera att offensiven och lagspelet definitivt var bättre, även om den allra sista spetsen saknades i någon mån. Till IFK Göteborgs bästa spelare hörde Tobias Sana och Hosam Aiesh, två spelare som bars upp av gott självförtroende och en positiv vilja att utmana motståndarna.

Vårens ankomst

När vi rör oss mot mitten av mars går vi in i en övergångsperiod i fotbollens värld. På det nationella planet gör lagen sig redo för att dra igång seriespelet, och det innebär som många säkert minns att IFK Göteborg ska få ett nytt matchställ. Vi tog ett snack med Craft om hur tankar och planering ser ut för tröjsläppet 2021, och utlovades bland annat en spännande överraskning när matchställen väl presenteras.

Även på damsidan rör vi oss mot säsongspremiär, denna gång i division 3, och Alltid Blåvitt fick tillfälle att prata igenom uppstarten av träning och spel med damlagets nya assisterande tränare. Du hittar intervjun här.

Den övergångsperiod som i Sverige tar spelet närmare starten leder i internationella sammanhang dessvärre till motsatsen, och i många serier utspelar sig nu spännande slutstrid om både topp- och bottenplatser. Varannan vecka följer vi upp hur det går för den blåvita änglaskaran i exil i artikelserien Änglakollen, där nyheter återfinns från våra bekanta i Ukraina, Grekland, Turkiet med flera.

Med framåtsikt

Även om Blåvitt har fler träningsmatcher på schemat och många väntas följa hur det går med Mareks vadskada - vi avstår av artighetsskäl inviten till allehanda ordvitsar - lär nästa veckas stora event ske redan på måndagskvällen, när IFK Göteborg bjuder in till årsmöte. Här på Alltid Blåvitt har vi presenterat flera av de insända motionerna (se artikel 1, artikel 2), och vi ser fram emot den årliga medlemssamlingen för den kamratligaste av fotbollsföreningar - IFK Göteborg.


 

John Fhager2021-03-15 00:11:20

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg