Lagbanner
Vila i frid Stefan Lindqvist
Stefan Lindqvist tillsammans med två legendlag av Blåvitt och Halmstad BK spelare efter sommarens legendmatch

Vila i frid Stefan Lindqvist

Till allas stora sorg kunde vi under dagen läsa att Blåvitts tidigare lagkapten Stefan Lindqvist gått bort under söndagen.

Stefan 'Linkan' Lindqvist har i många år brottats med sjukdomen ALS och så sent som i somras spelade Blåvitt en ”legendarmatch” i för att uppmärksamma kampen mot ALS och hylla 'Linkan'. Det var annars en spelare och person som på många sätt och vis försökte framhäva andra istället för sig själv. På många sätt och vis representerade 'Linkan' bilden av en äkta kamrat. 
 
Trots att ’Linkan’ kanske helst undvek rampljuset själv så stoppade det inte honom från att representera Blåvitt på de allra största av scener.
 
’Linkan’ spelade i Blåvitt åren på 1990-talet där han var med och vann fem SM Guld med föreningen och var lagkapten i det lag som gick till Kvartsfinal i Champions League efter att ha vunnit sin grupp framför Barcelona, Manchester United och Galatasaray för att sedan åka ut på bortamål mot Bayern München.

Utöver Blåvitt spelade 'Linkan' också för Halmstad BK. 
 
Vi sörjer idag en av de mest framgångsrika spelarna i föreningens och svensk fotbolls historia och skänker samtidigt en extra tanke till Stefans familj. 
 
Vila i frid Stefan Lindqvist.

Alltid Blåvitt2020-03-02 10:20:00

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg