Lagbanner
Vinst mot Stenkullen
IFK Göteborgs Alicia Hall Hellström under fotbollsmatchen i division 4 mellan Örgryte och IFK Göteborg den 21 oktober 2020 i Göteborg. Foto: MICHAEL ERICHSEN/bildbyrån

Vinst mot Stenkullen

IFK Göteborgs damlag vann onsdagskvällens match mot Stenkullens GoIK med 6-0.

 Med den segern är laget även teoretiskt klart som tvåa i damfyran.

- Vi började stabilt, säger tränaren Peter Svanström, många passningar inom laget. Vi vårdade vårt spel och behöll våra positioner. Hade tålamod. Det är väldigt god stämning i truppen, efter många matcher med press fick vi nu spela en match utan press. Vi hade 2-0 med oss i paus. I andra halvlek blev vi lite rakare. Vi gjorde vissa byten. Då fick vi mer folk med oss in i straffområdet, och satte de chanser vi fick där.

Det är nu också klart att Donsö blir det tredje laget som går upp i division tre.

- Vi var i praktiken klara tvåor redan innan matchen, säger Peter Svanström, om vi inte tappat femtio mål. Men Stenkullen spelade för avancemang, de hade behövt vinna för att kunna gå upp. De spelade tufft, men vi var kvickare.

Samtliga lag som går upp från damfyran är nystartade för säsongen. 

- Vi kanske startade på ett annat sätt, poängterar Peter Svanström. Vi blir ett damlag med ett redan fungerande lag. Men det är några som tagit några av de yngre spelarna och fyller på med äldre och lägger ner deltagandet i juniorserien. Utan att vara taskig, det kan ha varit bekvämt i division fyra tidigare, man vänjer sig vid att det är på en viss nivå. Jag tror att lag som Öset, som vi mötte i första matchen, har blivit bättre fotbollslag under det här året och höjt sin ribba. Vi får med oss en högre nivå till division tre, direkt, och sde som spelar i division fyra kommer att förbereda sig bättre. Stenkullen har många spelare och kan bygga ett lag. Sävedalen, som gick upp i division ett med sitt A-lag, kanske flyttar några av division två-spelarna till sitt B-lag och höjer nivån ytterligare.

Säsongens sista match spelas på tisdag, i Kållereds sportcenter, mot Kållerud IK. Även den matchen spelas sent, 20.00. På tisdag har publikrestriktionerna ändrats, så det är möjligt att ett större publikantal kommer att tillåtas. Det återstår att se hur arrangörerna agerar, men i värsta fall utlovas en stream via appen Min fotboll.
 
- Det är ju jättekul om folk vill komma och titta när vi spelar fotboll, säger Peter Svanström. Det tycker spelarna också, de växte snabbt av pressen under F17-slutspelet. Vi vill absolut att folk kommer och tittar. Men det är ett trött lag. Vi har haft många skador. Men nu är det sista matchen och det kommer säkert många från Kållered också när IFK kommer på besök.

Mats Deland2020-10-28 23:29:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg