Lagbanner
VM-kvalhjälten klar för Blåvitt
Jakob Johansson återvänder till Blåvitt

VM-kvalhjälten klar för Blåvitt

Efter att ett halvår av spekulationer är det nu klart att kvalhjälten från när Sverige slog ut Italien och gick till VM 2018, Jakob Johansson, är klar för Blåvitt.

Jakob kom till Blåvitt från Trollhättan som junior och fick en hel del speltid redan som 17 åring i det lag som 2007 skulle ta SM Guld. Annars tog det ett tag för Jakob att blomma ut till den spelare många i den blåvita ledningen var övertygade om att han hade i sig. Sakta men säkert växte Jakob dock till sig till en av Blåvitts mest tongivande spelare. En spelare som – även om det ofta såg lite klumpigt ut – var nästan omöjligt att ta boll ifrån, samtidigt som han själv kunde vinna bollen från spelare som själva trodde de hade situationen under kontroll.
 
Efter säsongen 2014 lämnade Jakob Blåvitt för AEK Aten i Grekiska ligan där han passade på att bli grekisk mästare och landslagsman innan det bar av till Rennes i den franska ligan.
 
För den stora Svenska publiken är Jakob annars kanske mest känd för att ha gjort det enda målet i dubbelmötet med Italien i kvalet till VM 2018, där Sverige som bekant överraskande slog ut Italien efter 1-0 hemma och 0-0 borta. Tyvärr skadade sig Jakob i samband med det mötet och har sedan dess dragits med en del skador och inte fått så mycket speltid i Frankrike.
 
Redan i vintras ryktades det om att Jakob, vars kontrakt med Rennes går ut i sommar, skulle vara påväg hem till Blåvitt, men med tanke på Coronaläget så har de flesta fotbollstransfers legat på is. 

Jakob skriver ett kontrakt som gäller över säsongen 2022.
 
Välkommen hem Jakob!

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2020-05-13 16:18:49
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg