Lagbanner
Ytterligare tre akademispelare att hålla koll på

Ytterligare tre akademispelare att hålla koll på

För cirka två månader sedan så skrev jag en text om några akademispelare att hålla koll på. Nu är det dags för nästa upplaga. Då skrev jag om de mest hajpade namnen från akademin. Då var det spelare som många inbitna blåvitare säkert hade hört talats om i förbifarten. I denna text så går vi lite djupare, här är tre namn som du troligtvis inte hört talats om, men du ska hålla koll på. 

Johannes Selven, yttermittfältare, född 2003
Trots att han inte ens var ordinarie i U19 under första delen av säsongen har Johannes tagit väldiga steg framåt. Det finns spelare i U19 som har en högre högstanivå än Johannes. Men väldigt få har hans höga lägstanivå. Hans spelstil gör så att även när han har en dålig dag så kan han göra ett bra jobb på planen och ha en positiv påverkan på spelet. Jag skulle beskriva Johannes Selven som en snabb yttermittfältare (som kan spela anfallare också) med en fin vänsterfot. Tekniken finns där men han slår sin försvarare genom snabbheten. Vi får hoppas att Johannes fortsätter ta dessa steg framåt och kanske till och med tar steget upp till A-laget en dag. 

Mohib Khalaf, central mittfältare, född 2003
En väldigt klassisk sittande mittfältare. Mohib dikterar ofta spelet från en central roll på mittfältet. Men det är inte det mest anmärkningsvärda med Mohib Khalafs insats på planen. Det är vilken ledarroll han tar på sig. Han är ofta någon som är framme och pratar med andra spelare och ger dem tips. Han är också någon som står upp för sina lagkamrater. En riktig lagspelare helt enkelt. Spelmässigt kan han hjälpa till både offensivt och defensivt, men det är i uppspelningsfasen han gör mest nytta. 

Bojan Petric, mittback, född 2004
En lång och säker mittback som är bra i huvudspelet och vinner många närkamper. Troligtvis den kändaste av namnen på denna lista då han har spelat några U21 matcher för Blåvitt. Han har under året mest spelat bredvid Felix Eriksson för U19. Det underlättar såklart att spela bredvid en så duktig mittback som Felix är. Vi får se hur Bojan lyckas hantera jobbet som ledaren i backlinjen när Felix Eriksson snart tar steget upp till A-laget. Men jag tror inte det ska vara några problem. Bojan har definitivt skickligheten att leda en backlinje. Skulle inte förvåna mig ifall han var nästa person att skriva på ett A-lagskontrakt. 

 

Oscar Lagerberg2022-07-09 14:15:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg