Vikingavallen/Täby IP 1, 2019-05-06 19:00

Hammarby TFF - Trelleborg
3 - 3

IK Frej - Trelleborgs FF 3-3

Det svängde rejält på plastmattan i Täby under måndagskvällen. Båda lagen verkade ha snörat på sig danseskorna och bjöd på en underhållande tillställning. Som rundades av med dubbla mål på tilläggstid och slutligen en TFF-kvittering med matchens absolut sista spark.

Stärkta efter säsongens första trepoängare senast mot Dalkurd, åkte Trelleborgs FF upp till Vinkingavallen i Täby med förhoppning om tre nya poäng. Bottentippade Frej hade dock också studsat tillbaka efter en tuff inledning, detta med en seger senast hemma på Vikingavallen mot Öster och en inspelad bortapoäng mot J-Södra därefter. Så vi fick se två lag med lite vind i seglet och som båda verkade sugna på segern.

Frej visade upp ett ganska trevligt och snabbt passningsspel och TFF hade stundtals svårt att få grepp om både boll och motståndare. Men det var ändå bortalaget som stod för matchens första mål. I den åttonde minuten drev Håkansson upp boll från sin vänsterkant, inlägg till Sallle, som äntligen fick göra sitt första mål för säsongen.
Oerhört skönt att vår tilltänkta skyttekung och tillika kapten, Salif Camara Jönsson, äntligen fick komma igång med målskyttet. Han har haft en ordentlig tuff inledning på säsongen och TFF behöver verkligen Salle i form.

Efter målet tog Frej över lite mer, skapade ett par chanser från distans, som Larsen i TFF-målet kunde avstyra. Strax innan paus fick dock Frej utdelning på sitt spelövertag och kunde sätta kvitteringen, detta efter en rush på sin vänsterkant. Men TFF skulle få sista ordet. Vår nya försvarsgeneral Isak Jönsson (bäst i backlinjen idag igen), tog sig långt upp på offensiv planhalva för ett långt inkast, ett lyckat sådant, bollen studsade ner framför Sebastian Ohlsson – som drog till och gjorde sitt första mål för säsongen. Ledning i paus.

Det fanns sannerligen lägen att punktera matchen i början av andra, Frej tryckte upp laget och ytorna bakom blev allt större. 1-3 där och segern hade varit i hamn. Men TFF lyckades inte utnyttja varken läge eller ytor, glömde bort markeringen vid en defensiv frispark och det var än en gång likaläge i matchen.

Efter det insläppta målet var känslan att TFF var laget som gick för tre poäng. Flyttade fram positionerna, stod för ett par offensiva byten och hade mest boll. Frisk vågat hälften vunnit, Frej hörna i den 92e minuten och Larsen i målet visade sig återigen vara kort i rocken på en hörna och underläget var ett faktum. Surt.

Men så i matchens absolut sista tilläggssekunder jobbar Salle till sig en frispark strax utanför offensivt straffområde, Erik drar den hårt på mål, målvakten lämnar retur och inhoppande Perry fullbordade säsongens-första-mål-hattricket med sitt första och matchen slutar 3-3. Hyfsat svettiga tilläggsminuter och lagen delade på poängen.

Spontant svårt att inte vara nöjd med en poäng när vi var sekunder ifrån en retfull förlust. Men också svårt att helt glädjas efter ytterligare ett kryss mot ett förhandstippat bottenlag. Ska Trelleborg vara med uppe i toppen, eller ens nafsa på en placering på övre halvan, så är Frej och Norrby lag som måste besegras.

Betyg lagdel för lagdel (max 5,0)

Målvaktspel 1,5/5
Larsen blandade och gav. Gjorde ett par fina ingripande i första halvlek. Två av målen är det inte mycket att göra åt, men det sista är en ordentlig tavla - som sånär kostade laget samtliga poäng. Spelet i luftrummet måste bli bättre. Också ute och nickade bort ett långt uppspel i andra halvlek som sånär resulterade i ett baklängesmål.

Backlinjen 2/5
Markeringsspelet på defensiva fasta är fortfarande oroväckande dåligt. Två mål bakåt på fasta idag. Jönsson utmärkte sig positivt, given i mittlåset.

Mittfältet 3/5
Sebbe och Erik stod för en riktigt fin insats på innerplan. Bra passningsspel, skapade lägen för medspelare och var nyckeln till tre mål framåt idag. Kantspelarna hade det tyvärr jobbigare. Håkansson fick förvisso assist på 1-0 målet, men hade det tufft i övrigt. Hörberg var iskall på sin kant och har inte alls hittat fjolårsformen. Felix ersättare Perry fick också peta in 3-3 målet, läge för byte där redan från start  till nästa match.

Anfallet 2,5/5
Salle gör spelmässigt en bra match och fick också göra sitt efterlängtade första mål. Tyvärr så hade ju Zoran samtidigt en av sina sämre matcher för säsongen, tappade massvis med bollar och ersattes av Brkic. Som fick ett skottläge i slutskedet, men brände. Reinholdsson fick även han hoppa in i jakten på segermål, men hann inte uträtta speciellt mycket.